Изневерување од одмазда

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Глупости, ќе изневерувам за да се одмаздам. Прво не сум човек што изневерува, па дури ни за одмазда.
И кое е задоволството? Демек еве ти на! Можам и јас, види како ми било мене! Глупости.
Ако ме изневерил, значи нешто не чини тука. А штом изневерил, ајде пријатно, секако нема да губам време да мислам стратегии како да се одмаздувам.

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Ако партнерот ме изневери, т.е. си најди друга, јас ќе му посакам се најдобро. Не добивам ништо ако си најдам и јас друг, само за да го направам љубоморен и да му се одмаздам. Напротив, така паѓам подолу од него. Мислам дека повеќе ќе го повреди ако види дека не ме боли тоа што го направил, отколку ако си најдам друг.

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
а бе јас сум за тоа по изневерувањето да престане врската, па со тоа ќе нема изневерување за одмазда.

Член од
18 јули 2006
Мислења
118
Поени од реакции
1
Најубаво ако те варала раскини и готово. Чим се десило такво нешто значи нејзи и фали нешто што ти веќе неможеш да и го пружиш и нема што повеќе тука. Ако е заради пијанство никој не ти гарантира дека пак нема да се деси такво нешто кога ќе е пијана. А ако планираш да ја вараш, боље раскини и па прави што сакаш слободен си. Ке си останете пријатели најверојатно (зависи од тоа како ке раскинете), а ако вараш и те фати нема веќе пријателство а најверојатно ти значела нешто пошто ,нели, ти била девојка.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Me izneveruvale i padnale na toa nivo, pa i jas sum izneveruvala da vidam kako e. Ne e nesto posebno samo togas ke svatis vistinski dali go sakas partnerot. Premnogu bolka i zelba za odmazda ima vo tie izneveruvanja

Член од
30 јануари 2006
Мислења
137
Поени од реакции
0
Abe videte sega odmazdata ne e mnogu dobra dokolku sakate da razresite nesto, no sepak mislam deka ineveruvanjeto e dobar nacin na odmazada kaj maskite a sprotivno kaj zenskite. Taka mislam bidejki devojkata ne treba da dozvoli da se sluci nesto, da stori taa nesto takvo sto ke go natera partnerot na takva postapka odnosno na odmazda. A posle toa sto se odnesuva do mene vrskata nema da prodolzi, odmazdata ke bide samo nacin da se izramni nivoto na respect, a posle toa nema da bide isto vo nikoj slucaj. Inace kako najvazno dokolku navistina postoi ljubov ne treba da dojde do takvo nesto. Jas ne bi dozvolil da dojde do takvo nesto no sepak ne zavisi damo od mene.
:nenene:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Често кога некој/а ќе ме повреди,дали со збор,дали ќе ме излаже во темата е да ме изневери многу пати размислувам дека ми треба некое време тоа да го преболам а потоа убаво да се одмаздам,никако тоа не би го направил со спуштање на нивото на другиот туку на друг начин но ипак,кога ќе помине болката обично ми доаѓа да сватам дека во одмаздата нема ништо убаво туку едноставно одење надолу,надолу се додека не паднеш и ти и жртвата на одмаздата на земјата-чист пример е филмот The Break Up-мажот кој е мрзлив не помага на жената и таа да му се одмазди почнуваат и двајцата да се инаетат додека едниот веќе не може да издржи...според мене единствен начин да се реши ова е разговор или право раскинување без оправда за тоа(би требало самиот/самата да свати зошто партнерот го превземал тој чекор) и конечно да свати дека за секое лошо дело има последици

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Ако ме изневери ќе и раскинам, ама пред да и раскинам ќе се плеснам со некоја и ќе се потрудам да дознае.

Задоволството лежи во моето плеснување со друга и незнам зошто го гледаш како одмазда.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
vardarce напиша:
Ако ме изневери ќе и раскинам, ама пред да и раскинам ќе се плеснам со некоја и ќе се потрудам да дознае.
И? Кое е задоволството од таква одмазда? Би ти било полесно тебе? Би се надевал дека ќе ја повредиш многу за да и` вратиш? Ако те изневерила, може и да не и` е гајле ако се плеснеш со друга, нели?

vardarce напиша:
Задоволството лежи во моето плеснување со друга и незнам зошто го гледаш како одмазда.
Па зошто тогаш да чекаш да те изневери девојката, па да се плеснеш со друга? Нели, ако имаш мерак со друга да се плеснеш, можеш тоа да го правиш и без таа да те изневери.
Затоа гледав на твојот муабет како на одмазда, потенцирајќи дека ќе се погрижиш да дознае и таа за тоа.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Кој рече дека ќе сум чекал да ме изневери за да ја се плеснам со друга? Јас само кажав дека би се плеснал со некоја ама разликата ќе биде што ќе и кажам, затоа не треба да го гледаш мојот муабет како одмазда. :wink:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
јас
ако таа се смува со некој око не ми трепвит одма ке вратам
око за око !

Sweet Barbie

I love U All....
Член од
29 мај 2006
Мислења
157
Поени од реакции
11
Имам направено таква ствар и сеа ми е многу криво. Коа ке размислам сега се чудам како сум можела да се замарам.

Член од
16 јули 2006
Мислења
312
Поени од реакции
4
koga bi doznala kako so sum mn implusivna prvo nesto toa na pamet bi mi padnalo. ama koga bi razmislila podobro nema sansi da se spustam na isto nivo. toj ne go zasluzuva toa:baeh:

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Abe se e toa od impulsivnost, pregolema bolka il iINAT Ux kolku gadna osobina, si znam po sebe...

RealenTipac

Доста Филозофии и Фантазии
Член од
8 август 2006
Мислења
23
Поени од реакции
0
Претежно не варам! Али до пред неколку саати одев со една девојка која што испадна дека ме варала и поради тоа и раскинав одма! Ми кажа дека повеќе и се допаѓало мувањето со типацот и поради тоа од мене толку и беше! Реално кажувам секогаш и затоа и веднаш и ја прекинав врската со нејзе! А и самата се замислуваше дека сум имал опсесија по незје :lud: али како да и докажам дека таа на мене цело време ми титка и ми пишува пораки а јас нејзе не и ни титкам и згора на се ми се налутила дека сум се бунел јас зашто таа ја носеше сестра и секаде каде што одевме ние! Безвезе!

Kajgana Shop

На врв Bottom