Изгорев за Македонија

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
За ретардираноста на нашите медиуми и новинари ќе ве потсетам на емисијата на Бисери за Тоше... Што очекувате повеќе после тоа?!

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
И јас не го оправдувам

Не кажувам дека исправно направил

Напротив далеку од тоа

Али Македонец си даде живот

Со зборови

Загинав за Македонија

Почитувај го бар тоа

Ајт Поздрав

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
јас сум сигурен дека ако некој во бугарија го направеше истово или во грција и да напишеше макединија е бугаска или грчка досега херој ке беше...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не ја сфаќам потребата да се плука по нечие дело! Можеби непромислено, очајничко, предизвикано И од други побуди, но сепак голема дело - достојно за почит! Особено ми се чудни и неразбирливи кретенските коментари кои доаѓаат од луѓе кои се маваат во гради со својата голема МАКЕДОНШТИНА. Знам дека генерализирам, ама стојам зад ова - кукавички, и одвратни кретени сте вие!
Воопшто не мислам дека е оправдано што направил, ама направил НЕШТО! Што правите вие? Го поганите него? Најдовте дека е пијаница ,коцкар, ем наркУман? Малограѓански муабети спакувани во полуписмени реченици кои убаво звучат? Одвратни, бедни суштества!

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
едит: Се запрашав дали вреди да се умре за идеалот „МАКЕДОНИЈА“... Ќе го спомне ли некој името на овој човек кога ќе пројдат две недли од случкава? Ги спомнува ли некој оние кои загинаа во 2001? Има ли воопшто некој кој се сеќава во оваа земја?

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
Како прво не можеме многу да судиме за човекот бидејќи беше кажано само дека се запалил се фрлил и оставил порака. Што можете да заклучите од ова. Па нема многу информации за да може да му се суди туку се се сведува на шпекулации. Мене ова ми кажува дека човекот нешто го мачело а меќу последните мисли му била Македонија. Повеќе информации немам па да ја знам вистината за случајот бидејќи и медиумиве ни се гомна. Ако е навистина за пораката што ја оставил згрешил бидејќи овие медиуми нема да ја пренесат оваа вест ова требало да го направи да речеме во САД па веста и пораката да ја разберат таму.
Предлагам темава да отиде во правец да се дознае кој е што е човеков и да се дознае целата вистина но без шпекулации, туку некој кој навистина бил во негова близина имал контакти со него некој кој навистина ќе може да ни каже нешто повеќе за него, не да се лажеме како расипан телефон да се пренесе информацијата.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Човекот се самоуби тоа е Факт...мртов е, лесна му земја во секој случај.
Причините кои го натерале на тој чекор можат да бидат секакви.... тој си знаел најубаво ние можеме само да шпекулираме и со тоа само самите да се навредуваме и да го гнасиме неговото последно дело - ПОРАКАТА.
БИТНО човекот пред да умре пишал порака и тоа важна порака да ни даде на знаење дека умира за Македонија... битно неговите последни моменти ги поминал пишувајќи го тоа парче хартија... лудачки чекор или не тој ни покажа една битна работа дека Македонија е ВАЖНА.

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
леле леле муабетиве

човеков е пизда невидена, да му било до македонија или да сакал да гори за македонија барем ке имал храброст да се запали пред некоја институција и да остави некоја порака...а вака????

се запозапали и еден во дељадровци пред некој ден...и тој ли е херој...

секој самоубица е отпад, слаба алка ... јас навивам за таквите да скокнат..што побрзо толку подобро...

ние другите будали сме што се бориме работиме и правиме нешто добро...колку толку...колку шамари трпиме само од обичниот живот ама продолжуваме понатаму

ги охрабрувам другите потенцијални самоубици во републикава да скокнат што побргу...

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
БИТНО човекот пред да умре пишал порака и тоа важна порака да ни даде на знаење дека умира за Македонија
ама не умрел за македонија..пишал па што...што направил...како умрел за Македонија...уште никој не ми објасни????????

Член од
27 март 2007
Мислења
735
Поени од реакции
316

Човеков заслужува малку повеќе почит од ова што го читам на форумов (не важи за сите).

Нека му е лесна земјата

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
леле леле муабетиве
И јас тоа викам...

човеков е пизда невидена, да му било до македонија или да сакал да гори за македонија барем ке имал храброст да се запали пред некоја институција и да остави некоја порака...а вака????
Македонија се пушува со големо М, патриоту невиден досега! Јас тебе би те горела и од задоволство онака... На тивок пламен... Може и пред институција ако мислиш дека така ќе пренесеме некоја порака до белиот свет - ај донт мајнд.

се запозапали и еден во дељадровци пред некој ден...и тој ли е херој...
Можда тој не е херој, ама ти си сеуште мекотел!(фенси смајли што те тера у пизду материну)

секој самоубица е отпад, слаба алка ... јас навивам за таквите да скокнат..што побрзо толку подобро...
Ајде бе? Какво генерализирање, о какво генерализирање простачко! СЕКОЈ самоубиец рече? Си прочитал за други самоубиства за идеали? Грешка, не звучиш ко да си прочитал весник од почеток до крај - да не имаш гледано на тв мислев...

ние другите будали сме што се бориме работиме и правиме нешто добро...колку толку...колку шамари трпиме само од обичниот живот ама продолжуваме понатаму

АААААААААХАХАХХАХАХАХАХА, ти се бориш, велиш? Како бе златен? Ај просветли ми ја маленкоста и кажи ми што имаш направено за државава во животецот твој? Ама искрено, не ми продавај муда за бубрези, може? Никој не ги спомна шамарите од обичниот живот, зборуваме за идеалите кои го натерале да се запали овај човек!

ги охрабрувам другите потенцијални самоубици во републикава да скокнат што побргу...
Јас те охрабрувам во намерата да платиш курва. Ју нид то гет леид! Кретен!

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Makedoncki напиша:
Епа поголема порака од оваа еден пост над овој горе... здравје...

Иначе типот немал пари да дојде до Скопје а во велес нема висока зграда покрај важна административна друга зграда, немал избор :wink:

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Човеков и така се уби, барем нека земеше 5кг екплозив, и право во Атина... Барем ке беше херој и ке испратеше порака. Или некаде др. страна немораше да се самоубие, вака нишо не напраи :toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да не беше оној кој се самоуби бидејќи жена му била уапсена во акцијата „Змиско око“?

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Ве читам и ви се чудам. Сите дискутирате.... зошто... како... болен бил... коцкар бил... кретен бил....

Што има врска сето тоа?... Тој се самозапалил... оставил порака "Изгорев за Македонија".... зарем нема да е во корист на секого ако оваа трагедија се претвори во државен ден на жалост и цела Македонија ке го жали.... и цел свет ке гледа... цел свет ке го види резултатот на сите овие неправди што ни се правар на нас... државјаните на Република Македонија.

Мислете малку подлабоко.... излезето од малото кутивче.

Kajgana Shop

На врв Bottom