Изгорев за Македонија

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Го глеав стално кога ќе ме одвлечкаа другари у кладилница.
Шта је ту је.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Класика. Сите ние знаеме како треба и секој потег на другиот не е исправен. :tapp:

Веста, и делото е онолку важно колку општеството ќе го прифати. А јавното мнение го креираат медиумите. Пред се` телевизијата, весниците, радиото, и во поново време интернетот.

Бидејќи очигледно темата нема да ја постигне целта која треба, ќе бидам отворен. Сите 32 поста до сега се креирање на мислење на оние кои читаат. А читаат без да коментираат стотици, ова е масовен форум. Кизо и компанија го КРЕИРААТ јавното мислење, бидејќи луѓето по природа се лесно манипулативни.

Во превод, она што телевизијата ќе им го каже да го мислат, тоа и го мислат. Затоа и се фрлаат толкави пари на медиумски предизборни кампањи. Затоа, Илија е ХЕРОЈ, а не лудак.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
го поддржувам мислењето на викторгг...во секој случај самоубиството секогаш било тема посебно интересна и склона кон шпекулации..како и да е човекот јасно го напишал она што му тежи на душата и што е негов мотив..верувам дека барем во последниот момент човек ке биде искрен ма каква сака вистината да биде...тоа што многу членови на форумов го осудија неговиот чин е дискутабилно...некој има поинакви методи за покажување на националните чувства од мнозинството...па што???

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Вечна му слава на човеков
Нека му најде покој големата душа Македонска

Испрати порака до властите со крв напишана
Ќе гинеме за името Македонија

Но нема да се палиме ние самите

Ќе ги запалиме сите оние
Што ќе се обидат да го скршат нескршливото име Македонско

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
прашање е како ке биде претставено во медиумите...сепак во момент кога половина од твоите соседи те негираат дека постоиш како народ се случува ова...не напишал изгорев за бугарија или грција или незнам што..јасно напишал изгорев за МАКЕДОНИЈА...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ka\ete mi [to napravi so toa [to se samozapali????
Со чинот на самозапалување може да се претпостават илјадници работи. Но со текстот позади напишан со крв кој вели “Умрев за Македонија“, неговото самозапалување значи од прилика ова:

“Драги сограѓани, драг свету... во неможност да сторам било што за да ја сменам политиката и револтот кон соседите и нивниот однос кон мене како граќанин на Македонија го правам овој чин за да покажам дека можете да не газите, палите, фрлате од планини и уништувате, и можеби ќе не уништите, но ќе умреме како Македонци. Јас прв сум спремен да умрам како Македонец и не се плашам од смртта. Слободно дојдете да се соочиме, мене не ми страв. Македонци и Македонијо, не се плаши... сите ќе умреме подоцна или порано, а ако веќе мораме денес, да го сториме тоа гордо, како Македонци!!!!!“

Ама не, за тебе е само лудак! :tapp:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
леле ме изнасмеавте :pos: :pos: :pos:
самец, стар, изгубил работа, кажаа нешо бил умствено болен и го напраивте БОГ, ХЕРОЈ поради пораката :pos: :pos:
нит го кажаа на вести како патриот, регрут или профи војник од '01, НИШТО.
И КОЈ КУР АКО СЕ ФРЛИЛ?! ПИЧКА!

што не превземел нешто? НЕ! СВРТЕЛ ГРБ НА ПРОБЛЕМИТЕ И ЗЕМЈАВА!

ШТО КОНКРЕТНО НАПРАВИЛ!? Н-И-Ш-Т-О-!-!
пишал нешто на парче хартија.. и што со тие зборови?!
што ако сите се самоубиеме со порака? ШТО ЌЕ СЕ ДЕСИ?!
не ми се верува како го објаснувате чинов. се самоубиле илјадници до сеа, никој не беше патриот, така? е, овој е ХЕРОЈ, зашто напишал 2 збора.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
А има некој проблем со тоа што сака да умре за Македонија? Со тоа што ја сака Македонија?

Кенгур, сакаш ти да бидеш Херој?

а) не сакаш - ќути и остави другите да бидат
б) сакаш - ајде стори нешто да те славиме!!!!

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
леле ме изнасмеавте :pos: :pos: :pos:
самец, стар, изгубил работа, кажаа нешо бил умствено болен и го напраивте БОГ, ХЕРОЈ поради пораката :pos: :pos:
нит го кажаа на вести како патриот, регрут или профи војник од '01, НИШТО.
И КОЈ КУР АКО СЕ ФРЛИЛ?! ПИЧКА!

што не превземел нешто? НЕ! СВРТЕЛ ГРБ НА ПРОБЛЕМИТЕ И ЗЕМЈАВА!

ШТО КОНКРЕТНО НАПРАВИЛ!? Н-И-Ш-Т-О-!-!
пишал нешто на парче хартија.. и што со тие зборови?!
што ако сите се самоубиеме со порака? ШТО ЌЕ СЕ ДЕСИ?!
не ми се верува како го објаснувате чинов. се самоубиле илјадници до сеа, никој не беше патриот, така? е, овој е ХЕРОЈ, зашто напишал 2 збора.

Луд - Здрав исто ти е
човекот јасно напишал “Изгорев за Македонија„ не напишал дека за долгови или нешто друго . Мислам дека човекот си го кажал своето тоа и му се смета за крајна мисла подцетување “Сепак се врти“.

Секој си ги брани идеите на свој начин .
Можеби сметал дека нема право да одзема туги животи и затоа не извршил некој атентат како Муслиманите .

Нека почива за мир секоја чест што во крајните мигови се сетил на татковината која му врти грб

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
виктор, ај фрли се од 7ми спрат.
што си постигнал? кажи ми? т.е. што ќе постигнеш?

ако сака да умре за македонија, нека го следи примерот на "поштарот". подобар пример од тој не ми доаѓа на памет!
затоа не го тупи, и сам знаеш дека лупеташ.
второ, мислам дека користиш орудија од типот сарказам,цинизам и сл.
јебеш, ти си знаеш. биди патриот=ЏИТНИ СЕ ОД 7МИ!

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Самоубица не се ствара, самоубица се раѓа...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Не користам цинизам и не знам како може толку непродуктивно да размислуваш ти и оние кои го делат твоето мислење. Напишав во претходните постови, важна е медиумската цел на неговото самозапалување. Што направи копиљот со тенкот што го спомнав, ако згазеше тенкот ќе беше голем кур, го згазија и диктаторот пак си ја задржа власта. Ама снимката го обиколува светот сеуште. Начинот на кој ќе ја прикажеш “вистината“ е важен. А ти сине, сакаш “жолт печат“ вест... рипнал и бил нестабилен, те заболе тебе што можеш корисно да направиш од ова. Ова е вест која се снима и се носи до би би си, и до грчките новинари и се прави мега скандал од тоа. Весниците треба да имаат наслов утре “Грција ја зема првата жртва“ а не “Елена извади цицка на свој настап“.

Истоијата ја пишуваат победниците, затоа е поговорката. Како ќе ја прикажеш вистината, така ќе ја дознаат останатите...

А да погодам воопшто и не ги читаш цели моите постови нели...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
лош погодок.
да, ради ретардиранион што се фрлил, грците ќе не признаеа под уставното име, по брза постапка ќе влезевме во нато, еу, платите ќе се кренеа за 1000-2000 евра и така. зашто? затоа што некој дужник, самец се џитнал пошто неможел да се извади од срањата во коишто влегол.
пиша "ИстоРијата ја пишуваат победниците, затоа е поговорката. Како ќе ја прикажеш вистината, така ќе ја дознаат останатите..."
победници=самоубијци? како ќе ја прикажеш вистината, макар била лажна?
свашта.

Kajgana Shop

На врв Bottom