- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
тоа за струја вода и парно дека не смее никој да ти запре си во голема заблуда... таков закон имаше во деведестите, кај што стварно не смееше никој да ти ги згасне тие ресурси, ама тогаш тие беа под капа на државата и државата знаеше да голта... сега се приватни фирми, кои итекако имаат и право и заштитени се да ти ги ускратат ако не плаќаш. просто и едноставно е.. еве јас работам со парно.. ке ти наместам а ти нема да ми платиш за работата.. после месец-два ке дојдам и фино све ке ти искорнам што сум наместил, башка што ке добиеш тужба за неплатеното во разлика за одземеното... кратко и јасно...
порано се идеше на други механизми за наплата на долгови... се увиде дека не функционираат... а во принцип и не ке можеше да се приватизираат доколку тие закони сеуште беа валидни... кој ке ти купи голема компанија или фирма во која државата му дава право на народот да не плаќа а ти да не му можеш ништо?
порано се идеше на други механизми за наплата на долгови... се увиде дека не функционираат... а во принцип и не ке можеше да се приватизираат доколку тие закони сеуште беа валидни... кој ке ти купи голема компанија или фирма во која државата му дава право на народот да не плаќа а ти да не му можеш ништо?