Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
G

grande-juve

Гостин
Ама апсолутно не ги разбирам зошто плукаат по античкото минато.Ако сме наследници на ант.Македонци сме ако не сме се.Нема што да ми се допага или не тоа е факт и нема ми се допага или не ми се допага.Како и во математиката 2и2 се 4 и тоа е тоа.Зочто се цуствуваат загрозени од тоа.Како сега јас да негирам дека комунистичкото двизење ја ослободи Македонија од фашизмот.Тоа е научен факт иако може мене не ми се допага таа идеологија
Јас ги разбирам. Они и нивните претходници уште од 45 па наваму ја кажуваат тезата дека се почнало од 6 век и прават се што е во нивна моќ така да остане, и нивната основа, идеологија е врз тоа базирана, а сега со античкото минато тие нивни верувања паѓаат во вода, им се руши концептот и испаѓа дека они цело време го лажеле народот. Затоа плукаат, за да и дефинитивно не пропаднат, а плус додади ги грчките парички и се е јасно

M

MKEUpatriot

Гостин
Да така е.Но сепак од оние кои се образувале во тогашниот образовен систем очекувам дека не можат да ги прифатат новите идеи и промени.Но наши врсници некаде од 20 до 30 години овака да си ја гнасат сопствената историја да се исмеваат а да го обожуаваат Јосип Броз во ова време на интернет развиена наука литература е незамисливо.Настрана со тој концепт што губат катастрофално на избори и уште го протежираат.Затоа Фрчковски а преку него и Социјалдемократскиот сојуз на Бранко Црвенковски СДСБЦ ке доживеаат дебакл и на овие избори.Во Европа влегуваат здрави и оформени народи со самопочит а не флотатна маса без код каква што посакува Б.Ц.Затоа барем младите членови на СДСМ после изборите треба да сезафатат со кадрова обнова и идејна на СДСМ со левичарски дух.Без разлика на која идеологија припагате мора да бидете национално определени.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
Кој рече дека се расправаме, полемизираме, дискутираме, искажуваме ставови....а мојот е, кој и да биде избран, добива само тој, никој друг, а сите ние, како и досега, губиме.
убаво полемизирате , само ме интересира што може да добиеме и/или изгубиме од прецедатело, стварно не ми е јасно. Со сите можни ингеренции кои ги има највеќе може да биде само алатка за фалење

Член од
29 ноември 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Првиот пост на овој форум почнува со став дека најдобра опција з апредседател на Македонија е Срџан Керим.
Тоа е напишано како да е тоа општа вистина што мора секој да ја прифати како факт.
Епа нели ни е доста од немакедонци да ни управуват со државата не ми е јасно.
На мене ми е доста од сите оние кои не се Македонци по националност.
И тие треба да си го најдат местото у политичкиот живот во Македонија ама не мора да не кљукат сите со „ФАКТИ„ како некој турчин, или Албанец или Бугарин ...(секој само не Македонец) ни е најдобрата опција.

Најдобра опција ни е Македонец.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ама таков нема одамна!

Се некој туѓоземци или македончиња ни се токмат!

Никако МАКЕДОНЕЦ!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Така де, не овие, не следните, ама тие потаки, ќе биде.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
најдобро е да се избере шоумен бидејќи таа функција тоа и е.... ѓорѓе е премногу здрвен а фрчко е премногу негативен... убаво ухранет насмеан љубе е решението!

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Нема потреба од оставање на лоша слика пред запад, па да сере пак фуере и сличните гомнари.
Ќе се остават овие без `рбетнициве да се издуваат малку, да минат изборите, па после ќе ги снајде она кое го заслужиле (ако има интерес од власт за тоа, но најверојатно нема да има, бидејќи и фрле и нано се како на времето кажа фрче „издишани балони“.

Голема храброст е ова од фрчко и нано, да се експонираат уште повеќе, знаејќи си ги кривичните дела кои ги имаат направено.
Можеби гледаат во ова шанса за некоја амнестија, кој ќе ги знае.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Голема храброст е ова од фрчко и нано, да се експонираат уште повеќе, знаејќи си ги кривичните дела кои ги имаат направено.

Dobro i?4godini vo Ljubchovo vreme i 3godini vo Gruevski vreme neuspea dpBne da gi najde tie "krivichni" dela i "zlostorstva" napraveni od Frchkoski,edno e fakt...gi nema!Da gi imashe Gruevski 10 pati kje izlezeshe Pichikliski so pres od shtabot na dpBne.

Ѓорѓи Иванов(ВМРО-ДПМНЕ):helou:
Mozhe ama kaj Antichkite Makedonci :helou:

кцхсхт

македоноид
Член од
4 февруари 2009
Мислења
341
Поени од реакции
9
Dobro i?4godini vo Ljubchovo vreme i 3godini vo Gruevski vreme neuspea dpBne da gi najde tie "krivichni" dela i "zlostorstva" napraveni od Frchkoski,edno e fakt...gi nema!Da gi imashe Gruevski 10 pati kje izlezeshe Pichikliski so pres od shtabot na dpBne.

Mozhe ama kaj Antichkite Makedonci :helou:
А кај вас Словените Фрчковски, или можеби Нано Ружин. Само кај приучени, недоучени и подложни на манипулации можат да успеат вакви тендециозни и злонамерни поделби на Антички Македонци и Словени...

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Зошто се си мислам дека Ѓорѓе Иванов беше член на младината на СДСМ,ама го замрзна членството кога не му дадоа амбасадорско место во незнам која земја?
Нека ме поправи некој......

Член од
13 февруари 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
Za Ljube Boskovski...a ako ne pomine vo vtoriot krug ne glasam za nikogo...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom