Идеална возраст за брак

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.660
Може и една анкета :)
Јас мислам дека идеална возраст за брак е некаде од 26 до 30 години... Но ако чекаш да заработиш за кола, стан и други тракатанци ќе останиш немажена/неженет :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Oти ко ќе завршиш факс, нема дерман да видиш од телефонот што ќе ти звони на секој 5 мин со понуда за работа. И таман за 3 години што ќе поработиш, оп ете ти станче, кола и некој динар на страна за на меден месец :)
Ама ова за во Шведска, овде малце морген. :)
Абе нема ни да можеш мирно да одиш по улица,ќе те влечат да работиш за нив.После факс и оп работа,немаше да има 35% невработеност.После факс две години на интервју нема да те викнат,а камоли да се вработиш,плус и платата таман за женење ќе ти биде,почетничка :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Најдобрата возраст за брак зависи од оние што стапуваат во таков тип врска. Кога ќе се јави желбата, кога ќе дозволат можностите - тогаш. Мене лично ми се малку малограѓански поставувањата на некакви временски рамки и инсистирањето на нив по секоја цена. И додека за нас е малку поедноставно, кај женскиот пол (од она што сум чул) посебно во внатрешноста на Македонија, тоа со бракот и годините може да биде прилично непријатна работа. Законитостите на чаршискиот менталитет се мошне ригорозни кон оние кои си дозволиле самостојност и контрола врз сопствениот живот и решиле да стапат во брак подоцна или воопшто да не стапат.
Лично сметам дека годините од 25 до 35 се оптимални, посебно ако се планира семејство т.е. деца.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Важно е да се проживеани и со самото тоа - созреани. Ако партнерите се такви, бракот ќе им дојде како логично крунисување на нивната зрелост и почнување на втор заеднички сплотен живот. Во просек некаде би му дошло - 30 години. Сепак, да не се коси со биолошкиот саат (ако сакаат да имаат потомство).

Sp1r0

Заљубен
Член од
8 мај 2010
Мислења
157
Поени од реакции
19
Koga ti si mislis togas e najdobro sekako da odlucis na zdrav mozok.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.914
Поени од реакции
7.007
Шо знам мене се некако ми се врти во глава бројката 28 години...ќе видиме што ќе испадне.

~angela~

mladiot matematicar
Член од
29 август 2008
Мислења
226
Поени од реакции
25
Мислам дека 25 до 28години за женското се ок, а машкото зависи од 26 па до 30 најкасно, веке 31 мислам дека е касно

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Идеална бројка?мислам дека не постои таква...според мене тогаш кога си спремен,кога мислиш дека си зрел за имање семејство...

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Jaс нејќам да стапам у брак.

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
јас вака мислам, да си над 21-на година и да имаш добро платена работа, зашо џабе ти е и на 25 или 30 да се жениш или мажиш ако неможеш да издржуваш фамилија, ех вака циганиве да размислуваа

Kajgana Shop

На врв Bottom