Игра со најдобра приказна?

Член од
27 декември 2011
Мислења
50
Поени од реакции
34
Portal и Portal 2, првиот дел затоа што успева на минималистички начин да ја претстави една од најсмешните, највпечатливите и најоргиналните приказни во било која игра а вториот дел иако има потрадиционален approach кон приказната сепак треба да се пофали затоа што успева да биде подеднакво оргинален и смешен како првиот дел.

Mass Effect 2, затоа што се трудев што е можно побрзо да ги поминам run and gun деловите за да би се активирало некое ново филмче или за да би разговарал со било кој лик, што и не толку чудно, сепак се работи за Bioware игра, луѓето се познати по нивните интересни и добро обработени ликови, кои секогаш се наоѓаат во свет со толку многу backstory, што дури Bioware вклучува и некаков тип на енциклопедија во нивните игри.

Persona 4, затоа што имам потрошено 80 часа на оваа игра, се разбира, главна причина поради тоа е приказната. Иако не сум голем фан на anime или пак jrpg's, Persona 4 ми е сепак една од најомилените игри.

И да не разглабам многу, во кратки црти: освен овие четири игри на оваа листа спаѓаат и Grim Fandango, Bioshock и Silent Hill 2.

RedStar

PC GAMER
Член од
4 октомври 2009
Мислења
231
Поени од реакции
50
Гладам сте навеле се и сешто, ама сите се гола вода кога се работи за најдобра приказна, ако некој ја играл ќе знае... Играта се вика "Dreamfall: The Longest Journey"
... Сум изиграл многу игри, ама ниедна не ме воодушевила како оваа... Едноставно приказна која долго нема да те остави рамнодушен...

?

..........

Гостин
Пред некое време повторно добив желба за играње, одамна не бев играл некоја игра, а бидејки на компјутеров имам само интегрирана графичка гледав набрзина да најдам некоја постара игра, со помали побарувања......и ја најдов најдобрата :) штотуку ја изиграв Half Life 2, и Half Life 2 Episode One и можам да кажам дека е една од најдобрите игри, ретко која игра сум ја играл толку посветено и внимателно, прекрасна приказна.....и многу добро оптимизирана, играв на компјутер со АМД семптрон 140 процесор и интегрирана графичка, графиката беше супер...

Сега ја данлоадирам и Half Life 2 Episode Two....морам да видам што се случува понатаму.....никогаш не сум ја играл играва порано, ниту пак сум гледал читал нешто за неа..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Heavy Rain, Syberia, KOTOR, Silent Hill, Half Life, The Longest Journey, Planescape Torment, Warcraft , Diablo.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Па од FPS ги има многу, премногу со добри приказни... па се двоумам меѓу Singularity и Dead Space . Од стратегиите се двоумам меѓу StarCraft и WarCraft. Сепак ги има многу па овие први ми паднаа на ум, што значи ми оставиле добар отисок. (y)

PS. Сите гледам набројуват по 10тина игри како да сакат да се пофалат се што се играле :icon_lol:

Lord Macedon

Етнички жител на Кајгана
Член од
12 септември 2008
Мислења
135
Поени од реакции
21
Call of Duty Modern Warfare
Warcraft
Red Alert 3

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Half-Life
Diablo
Legacy of Kain
Mortal Kombat
Destination: Treasure Island
Portal
Assassins Creed
Red-Alert
...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Јас како што знам. Warcraft Loreот е прогласен за најдобар, подобар и од Lord of the Rings и Harry Pother и TES и други. А и јас се согласувам. Сум ги прочитал сите Warcraft книги, LotR и Elder Scrolls по нешо, ама најквалитетна приказна ми има Warcraft.
Значи да го одговорам прашањето, ќе морам да кажам дека игра со најдобра приказна е Warcraft III, без сомнение, а второ место и давам на Starcraft2.
Иско сите одговори имаа заслуга, и сите игри што беа спомнати над мене се со супер приказна. Кон таа колекција ќе ја додадам и Deus Ex. :)
Многу уживам во игра со добра приказна!! :D
Е ова беше добра комедија.Само лорот да не им беше украден на Blizard

Најкомплексен,најголем и за својот жанр дефинитивно најдобар лоре има Warhammer 40K без никаква конкуренција.

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Стара игра али легендарна... Shenmue... Ја играв кога го имав тој првиот Xbox. Можеш да ја играш со помош на емулатори. Heavy Rain ти е исто јака игра, само штета ја има само на Сони 3ка. Други некои по значајни Fable, Kane and Lynch, Kingdoms of Amalur Reckoning, Mass Effect, Deus Ex и Call of Duty

Член од
27 декември 2011
Мислења
50
Поени од реакции
34
Стара игра али легендарна... Shenmue... Ја играв кога го имав тој првиот Xbox. Можеш да ја играш со помош на емулатори. Heavy Rain ти е исто јака игра, само штета ја има само на Сони 3ка. Други некои по значајни Fable, Kane and Lynch, Kingdoms of Amalur Reckoning, Mass Effect, Deus Ex и Call of Duty
Do you know of a place where sailors hang out?;)

Член од
28 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
16
Гладам сте навеле се и сешто, ама сите се гола вода кога се работи за најдобра приказна, ако некој ја играл ќе знае... Играта се вика "Dreamfall: The Longest Journey"
... Сум изиграл многу игри, ама ниедна не ме воодушевила како оваа... Едноставно приказна која долго нема да те остави рамнодушен...
Ааа да.. ја имав заборавено таа игра.. али е нешто неверојатно.. само што заглавив на едно место и изгубив трпение, не можев никако да поминам и се откажав од играта. Ама сеа има шанси да си ја пробам среќата пак. :)) Инаку во најомилени игри ми се и Tomb Raider и Harry Potter.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Singularity
COD Black Ops,WaW
Far Cry
NFS Most Wanted
Mafia II

Член од