Иванов очекува разумен компромис за името

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Јас не судам само по однесувањето на Иванов и Груевски, туку имам во предвид и други околности.
Мене па се ми се чини дека Груевски и Иванов срамежливо се прешалтуваат кон позициите на Црвенковски и Фрчковски.

Шо велиш ти на ова ?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Мене па се ми се чини дека Груевски и Иванов срамежливо се прешалтуваат кон позициите на Црвенковски и Фрчковски.

Шо велиш ти на ова ?
Ако сакаат да паднат ко круши ,нека.
Ако се глупи до толку, ако.

NanI

\Man_Utd/
Член од
14 јуни 2008
Мислења
540
Поени од реакции
2
Само што виде Иванов дека е тешка да се зборува пред камери. :pos2:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Шо велиш ти на ова ?
Дека очајно ти треба внимание за да си ја протуркаш агендата.

Во форсирана симулација на дискусија нема да учествувам, ти продолжи да си наоѓаш други политички “противници“ и да се докажуваш.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Дека очајно ти треба внимание за да си ја протуркаш агендата.

Во форсирана симулација на дискусија нема да учествувам, ти продолжи да си наоѓаш други политички “противници“ и да се докажуваш.
Каква симулација на дискусија ?
Дискусијата е следна:

Tи тврдиш дека Груевски и Иванов симулираат преговори со цел да го одолговлекуваат решението до денот кога без промена на име ќе влеземе во НАТО и ЕУ.

Јас тврдам дека Груевски и Иванов полека и срамежливо се приближуваат кон позициите на Бранко Црвенковски и Љубомир Фрчковски, т.е. за не помалку од две години (време доволно за обработка на народот) да дојдат до решение кое нема да го загрози Македонскиот национален идентитет, или во превод проширената двојна формула која е позиција на вторите двајца што ги спомнав.

Најголемиот проблем ќе биде, како првите двајца ова да му го соопштат на народот, без притоа да предизвикаат фатални последици по нивниот рејтинг.

Во контекст на ова ја толкувам и изјавата на Иванов, кој незнаејќи што пред јавноста да каже, уште некое време ќе повторува дека "разумниот компромис е разумен компромис"

И, каде гледаш ти симулации освен во нивните изјави ?
Демантирај ме.....или не мора да ме демантираш.
Напиши само дека ова што погоре го кажав, не е точно.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Некои сеуште веруваат дека Атињаните ќе прифатат постоење на Македонци и македонски јазик...

Член од
29 март 2009
Мислења
97
Поени од реакции
9
СЕПАК СИ ДИЛИНЕЈА И ТОА РЕАЛНА...:vozbud::vozbud::vozbud:
Дилинеа си ти исто како што си дилинеа на форумот на “Миленко“ ако си ти истиот, со ист ник нејм само на латиница “kchsht“ и со истиот аватар.
Ако си ти истиот, гледам дека и таму го тупиш.
Така ти рекоа во штабот ??
По сите форуми да ги фалиш и сите да ги правиш малоумни !!
Не сме разбралеова, не сме разбрале она, он сакал да каже ова, глупите новинари го прашале она.
Каков е Георгиос Ајванос,новиот преседник сите гледаме и допрва ке гледаме.
Не треба ти да ни кажуваш,он доволно кажува сам за себе:toe:

Шо велиш ти на ова ?
Тука си многу во право .
И за да се извадат од калта и од одговорноста, ке го дадат на референдум и верувам дека ке измислат некое сплеткано прашање како референдумот 1990 и дека ке помине на референдум со наредба на партиите да гласаат или не гласаат зависи како ке биде поставено прашањето.
И ке излезе Грујо и ке рече,еве,тоа не е мој избор ама така сакаа граѓаните и јас ке морам да го почитувам нивниот избор.И така ни лук јал ни лук мирисал, таман ке си го откачи овој терет со европа.
Мене така ми се чини оти ке се одвиваат работите,а можда грешем,Господ знае !!!!

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
pa severna republika na makedonija ne e tolku loso...mozebi treba da razmislat za ovoj predlog...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
pa severna republika na makedonija ne e tolku loso...mozebi treba da razmislat za ovoj predlog...
Читај бе Тони_те, зошто е лош предлогот, имаш аргументи милион од форумџии низ Кајгана, не само на прва да го оправдуваш...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Читај бе Тони_те, зошто е лош предлогот, имаш аргументи милион од форумџии низ Кајгана, не само на прва да го оправдуваш...
pa dobro...ama ako mora da se najde kompromis za imeto sto mislite sto odgovara najmnogu,koe ime??

Sk8eR_BoY

Сведок
Член од
5 мај 2006
Мислења
141
Поени од реакции
6
Разумен компромис е разумен комрпомис!

Kajgana Shop

На врв Bottom