Зошто шминка?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
najcesto za prekrivane na nekoi nedostatoci, no ednostavno ima momenti koga sakal nejkes moras da se nasmikas na nekoi proslavi,a za ta prirodna ubavina ne se site prirodno ubavi ...a pak spored moe licno mislene ovie zvezdive site koj od koi polosi ama sminkata pravi cuda
 

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
па основно е дека се користи за покривање на некои недостатоци, но како и да е шминката придонесува за поубав изглед, дури и кога е минимална. колку и да е некој природно убав, со шминката се финишира изгледот. Иначе јас не обожавам мн нападна шминка, но и со шминката може да се задржи природниот изглед,да не делува нападно,а сепак да биде убаво..
 
Член од
22 март 2008
Мислења
18
Поени од реакции
2
Sminkata moze da bide za nega na kozata i korektivna. Spored mene sekoja devojka treba da sozdade navika da go neguva svoeto lice, race, noze i telo.So izbor na vistinska kozmetika za nega na kozata na liceto i teloto,kosata i noktite ona dobro sto vi go dala prirodata go pravite uste podobro, a i go cuvate za podolgo vreme da vi trae. Zdrava koza i kosa nemoze da bide samo rezultat na "majka priroda". Jas na moite kerki od mali gi sovetuvam so koj sapun, kupka ili sampon da se mijat. E kako sto se sozdava navikata za mienje na lice i zabi sekoe utro taka treba spored mene sekoja zena da ima navika i da se nasminka pred da trgne na rabota ili zosto pa da ne i ako sedi doma. Dnevnata sminka se razlikuva od vecernata, sekojdnevnata od svecenata. Sminkata spored mene sluzi da gi istakneme ubavite delovi od naseto lice, da gi napravime uste poubavi, sminkata ni sluzi i da sokriem nekoi nedostatoci, da go sokrieme umorot...Sminkata e razlicna i vo zavisnost od vozrasta. Odvratno mi e koga ke vidam devojce od 14 god so teska sminka kako da ima 34...Kako sekoja rabota vo zivotot i vo sminkanjeyo treba da se bide umeren, i toa se uci i stilot na sminkanje se menuva i e vo tesna vrska so modata, o toa sto nosime. Sekoja devojka treba da si izgradi svoj sopstven stil na minkanje koj ke gi istakne nejzinite najubavi nesta na liceto, a ke gi skrie nepravilnostite.Nemojte da zaboravite deka bez razlika kolku ste izmoreni koga ke dojdete doma po naporniot den i ludat nik, koga se spremate da legnete da spiete da ja IZVADITE SMINKATA. Odmorete ja kozata i nahrane te ja so specijalna nokna krema koja odgovara na vasiot tip na koza.Isto taka ne Vi sovetuvam upotreba na sminka koga ste na plaza, osven se razbira krema za lice so zastiten faktor sto e mozno povisok i zastiten sjaj za vasite usni.Tolku za sega ...ako imate nesto da dodadetye povelete...
 
Член од
13 април 2008
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.945
Zaso pravi cudaaaaaaaa na licata na devojcinjata, a toa im se sviga i na momcinjata i toa mnogu. Hehehehe mala sala bese ova.

Inace so znam, valjda za koregiranje na onie mesta kaj sto devojkite smetaat deka imaat nedostatoci od pomali ili pogolemi razmeri. Ili ednostavno zaradi pozavodnicki i pozanosen stav kon maskite. Ednostavno i tie se osekaat poubavo so sminkata na vrz niv, posto i tie samite znaat i se svesni deka izgledaat poubavo ... !!!* :wink:

P.S. : Inace storgo sum nastroen protiv sminkata na vrz masko lice. Toa nikako ne doaga u obzir !! :nenene: :nenene: :nenene:
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
ова е пред се фотошоп

шминката точно е дека прави чуда али не прави мисици и топ модели.
 

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
najcesto za prekrivane na nekoi nedostatoci, no ednostavno ima momenti koga sakal nejkes moras da se nasmikas na nekoi proslavi,a za ta prirodna ubavina ne se site prirodno ubavi ...a pak spored moe licno mislene ovie zvezdive site koj od koi polosi ama sminkata pravi cuda


:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
 

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Не ми е јасно што се сите така негативно изненадени од природниот изглед на Ева Лонгориа...мислам, гет а лајф малку. На последната слика, до шминканата верзија е апсолутно прекрасна. Професионалните шминкери и дарот-божји (NOT!) Фотошоп ви ги изострија критериуми за убавина (во негативна смисла, нели).
Неврмајнд.
Зошто шминка? За прикривање недостатоци, дополнителна хидратација и потхранување на кожата. Користам секојдневно витаминска пудра, матирана и светла. Одлична е за израмнување на тенот.понекогаш користам креон и моливче за уста, чисто ради кеиф. Вонглавном шминката ја гледам како додаток на нечија убавина, не нејзина срж.
 

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Јас искрено се шминкам (ако може така да се нарече ставањето креон) зашто морам :) Заради тоа што глупаво ми е само јас да бидам ненашминкана :) Некогаш имам желба да се нашминкам ама тоа е ретко, а и најчесто заборавам :) Не ми е навика едноставно... Еднаш се имам нашминкано и не ми се свиѓаше, не дека не ми стоеше али не си бев јас, јас :) Кога ќе погледнев во огледало се осеќав како друга личност :)
 

Troublemaker

Guilty as Charged
Член од
1 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
0
Зошто шминка?

Па да не би требало да се користи не би била ни измислена нели?? Сепак да имаш убаво и чисто лице нема потреба од шминка иако самата таа дава подруг изглед на лицето и тоа понежно или пак посекси зависи...
Од друга страна пудрата а и останата козметика имаат и големи маани девојчиња по 14 15 год користат шминка за во постарите години се прашуваат зошто толку голем број на брчки значи како и секоја работа на светот има и предности и недостатоци.
Искрено јас ја обожавам шминката не дека сум грда или сл. (можеби и сум) сепак од дома не излегувам без сјај за усни малку пудра и маскара, додека ноќната шминка е друга тема. Тоа е тоа што денес девојчињата не разликуваат од дискретна и нападна шминка :toe:
 
Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..зашто? зашто на некои девојки им дава онаа доверба..дека не им фали ништо во тој момент...на некои им крие бемки..на некои им крие бубулици..на некои повеќе им ја изразува убавината на очи..и ред др работе..
..ја преку дн...не ставам шминка..не дека нешо..ама ипак..ме мрзи..ауу кј ќе станем не знаем кј ми е главата..одвај се облакам..а уште да земем да се шминкам..а навечер...е др прича е тоа..хих ама ипак никад не ставам пудра...и не претеруам...заш нејќум..заш ми излага бубулице :nesvest:...
 
Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
па јас употребувам сминка....скоро секој ден немозам да се замислам без креонче и сјајце....ка пудра ставам ретко само за да прикријам некои дамки на лицето стаам коректор и толку....шознам поубаво изгледа...инако грдо ми е:pipi:
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
тренд за оваа есен и зима

Еве што е топ 3 тренд од шминката за оваа есен и зима :pipi:

1. Smoky eyes










2. Nude make up







3. Cat eyes




 
Член од
27 јуни 2009
Мислења
15
Поени од реакции
1
УБАВИНАТА НА ЖЕНАТА НАСАБАЈЛЕ СЕ ПОЗНАВА:)-така ми рекол дедоми на времето и тоа си го имам зацртано во главата. Зошто шминка? Еве зошто: искомплексирани млади убави девојки ги заглавуваат своите нежни лица во грди хемиски состојки(пудри и слично) за да бидат поубави т.е. барбики. Како прво пудрата те прави зависен т.е. лицето бара пудра при секое неставање со тоа што излегуваат многу од тие „гноеви„ ради кои девојките се присилени да ставаат пудра, некои дури и премногу на чии лица може да се удри и желба ко на кафе е*ате беља. Претерана шминка е мнооооогу гадна работа ЕНД АЈ ХЕЈТ ИТ
Za ova si stvaro vo pravo.Eve edna moja drugarka sto ubavo cisto lice imase od koga pocna da stava taa pudra na toa ubavo lice...abe go upropasti i se pojavija fleki po liceto pa bese na lekar i i rekle deka i e od pudra i rekle da ne stava povekje ama taa bidejki e mnogu "pametna" prodolzi pak da stava.....sto ke prais koga ima takvi na koi ne mozes da im dokazes za nekoi raboti.... :S No i zborot mi bese deka onie koi imaat prekrasno cisto lice nemaat potreba od stavanje na pudra...ne sum protiv..zosto...moze da se koristi pudra za odredeni priliki(toa e moe mislenje)....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom