Зошто сексот е грев?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Мислам дека сугерира да немаат воопшто секс надвор од бракот...
Jasno mi e mene ama ne gledam kako toa ke funkcionira.

Da receme ke ja sretnes tvojata izbranicka so koja ke stapis vo brak na tvojata 45 godina. Toa bi znacelo do 45 godini da nemas nitu edno seksualno iskustvo.

Nema da navleguvam vo objasnuvanja zasto e toa za mnogu lugje stetno i kontraproduktivno.

Seksot ako pravilno se praktikuva moze da go podobri zdravjeto, da ja zgolemi ljubovta i da ovozmozi pat za pristap kon nekoi povisoki duhovni nivoa.

Nejse, sekoj zivee kako mu odgovara ili kako e vospitan.

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Гледам дека си многу стручна околу овие прашања , па сакам да ме просветлиш и да ми кажеш , дали и твојот иден сопруг треба да биде исто невин кога ќе стапи со тебе во брак ???????
На прашањево би ти одговорила на приватна порака, зашто е откривање на туѓа интима во случајов на маж ми....ако те интересира пиши па ќе ти кажам:helou:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131

Da receme ke ja sretnes tvojata izbranicka so koja ke stapis vo brak na tvojata 45 godina. Toa bi znacelo do 45 godini da nemas nitu edno seksualno iskustvo.

Nema da navleguvam vo objasnuvanja zasto e toa za mnogu lugje stetno i kontraproduktivno.

Seksot ako pravilno se praktikuva moze da go podobri zdravjeto, da ja zgolemi ljubovta i da ovozmozi pat za pristap kon nekoi povisoki duhovni nivoa.

Да секој живее како е воспита..и како ми одговара..Смо нема логика да бараш жена на 45 години..Што си правел до тогаш ..барал по каталози..
Silen..Секој бара барчен партнер во средината кај што се движи..сваќаш..бараш онаков каков што си ти..
A за штетноста или позитивните работи на сексот нема потрба да разглабаме сите тоа го знаеме..

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Dali toa znaci deka sugeriras sekoja devojka (masko) so kogo sakas da imas seksualen odnos da go vencas prethodno? Ke ima premnogu brakovi i uste tolku razvodi a osven toa definitivno ke te smetaat za nenormalen :wink:.
АЛООООО се работи за еден маж и една жена.....како тоа секој маж или жена??? Или само за секс сте човече без никакви други интереси и вредности? Сексот е убава и битна работа ама САМО за во брак. А ако се венчаш САМО заради секс, тогаш си најбедното суштество на земјата.
Уствари вие сте со изместени вредности, тебе гајле ти е ако жена пред тебе сменила 20 кревети.....исто и на неа.
Батали, имајте секс колку сакате, со кој сакате, јас си го кажав моето убедување, верување, мислење, а ако ви се спие со секој втор-а СЛОБОДНО, само имајте на ум дека телото е храм на СВетиот Дух.

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Изи Марина..Нели секој спрема сопствените убедувања и воспитување..Тоа што за тебе е храм за другите е play station..Вредностите оддамна се поместени..

Член од
21 август 2008
Мислења
140
Поени од реакции
11
Voopsto ne se soglasuvam da go imame prviot seks na prvata bracna nok. za da bides vo brak so nekoj sekako treba i seksualno da te privlekuva. a za da vidis dali te privlekuva mora da imas seks so nego pred brak. baska toa mora da ocenis dali toj covek moze da te zadovoli i ti nego. vo sprotivno kakov e toj brak kade sto nema zadovolstva site bi izneveruvale i bi barale nesto soodvetno za niv. pa tuka se razvodite itn. i nikoj nemoze da me ubedi deka seksot ne e bitna rabota. BITNA E I TOA MNOGU za da opstane eden brak. a ke opstane ako pred da go sklucis mnoguuuu dobro ke go poznavas tvojot partner

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Voopsto ne se soglasuvam da go imame prviot seks na prvata bracna nok. za da bides vo brak so nekoj sekako treba i seksualno da te privlekuva. a za da vidis dali te privlekuva mora da imas seks so nego pred brak. baska toa mora da ocenis dali toj covek moze da te zadovoli i ti nego. vo sprotivno kakov e toj brak kade sto nema zadovolstva site bi izneveruvale i bi barale nesto soodvetno za niv. pa tuka se razvodite itn. i nikoj nemoze da me ubedi deka seksot ne e bitna rabota. BITNA E I TOA MNOGU za da opstane eden brak. a ke opstane ako pred da go sklucis mnoguuuu dobro ke go poznavas tvojot partner
Ау,ау,ау...види вака, од искуство ти кажувам дека и да немаш секс со партнерот пред брак ќе знаеш дали те привлекува, ти ТВРДАМ! А исто верувај, дека ако Бог мислел на се мислел и на тоа да оној што ти го избрал за маж да може да те задоволи и сексуално...само што ти не веруваш во Бог и во тоа што Тој не советува за да имаме благословен живот. А за опстанувањето на еден брак сексот не е битна работа, зашто сексот може само моментално да ги смири работите, а само Бог целосно.
Во голема заблуда си девојче и дај цени се малку повеќе себе си и своето тело

Член од
21 август 2008
Мислења
140
Поени од реакции
11
abe vidi vaka ja dovolno se cenam i znam sto praam ama izgleda nekoj se precenuva. ti po se izgleda sakas da bides kalugerka zatoa sto toa ne e normalno sto go zboris. kako sto gledam i ti si mlada pa i neiskusna vo brak. pa cekaj posle nekoja godina ke vidime kako ke ti se odvivaat rabotite. so sila ubavina ne biduva ili sama ke si naprais da ti e ubavo ili ke legnes vo krevetot da drug. a ti za da imas blagosloven zivot treba uste mnogu da se potrudis. na krajot na kraistata zasto da go zrtvuvam zemskiot zivot koga vikoj ne potvrdil deka postoi nebesen. zatoa zivej si go zivotot za drugo nikoj nisto ne ti garantira.

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
abe vidi vaka ja dovolno se cenam i znam sto praam ama izgleda nekoj se precenuva. ti po se izgleda sakas da bides kalugerka zatoa sto toa ne e normalno sto go zboris. kako sto gledam i ti si mlada pa i neiskusna vo brak. pa cekaj posle nekoja godina ke vidime kako ke ti se odvivaat rabotite. so sila ubavina ne biduva ili sama ke si naprais da ti e ubavo ili ke legnes vo krevetot da drug. a ti za da imas blagosloven zivot treba uste mnogu da se potrudis. na krajot na kraistata zasto da go zrtvuvam zemskiot zivot koga vikoj ne potvrdil deka postoi nebesen. zatoa zivej si go zivotot za drugo nikoj nisto ne ti garantira.

Мене ми гарантира некој многу посовршен од мене и од тебе Бог и извини ама одамна решив Него да Му верувам, а не на тебе....а веќе сум во брак, и затоа можам да зборам за ова, испитана сум! И не сум калуѓерица, против калуѓерството сум, освен ако некој-а е роден-а како евнух.:helou:

Член од
21 август 2008
Мислења
140
Поени од реакции
11
mozeme do utre sabajle da diskutirame i pak nema da se dokazeme. ednostano sekoj si ima pravo na svoe mislenje. ti mislis edno jas drugo. retki se takvite kako tebe skoro i da ne postojat ama ako tebe ti e taka dobro ok pravi go toa jas i tie kako mene ke funkcionirame na drug nacin sto mislime deka e posoodveten.
pozdrav i bez lutenje :smir:

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
mozeme do utre sabajle da diskutirame i pak nema da se dokazeme. ednostano sekoj si ima pravo na svoe mislenje. ti mislis edno jas drugo. retki se takvite kako tebe skoro i da ne postojat ama ako tebe ti e taka dobro ok pravi go toa jas i tie kako mene ke funkcionirame na drug nacin sto mislime deka e posoodveten.
pozdrav i bez lutenje :smir:
:coffee:Таман работа лутење...не си ми згрешила ништо...ама ПАК ќе ти кажам секс пред брак е ГРЕВ и точка:helou:.

Член од
30 октомври 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
NE GLEDAM NIKAKOV GREV VO SEKSOT. SEKS KAKO SEKS SEKOJ MORA DA GO IMA. PODOBRO SEKS OTKOLKU :drk:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
АЛООООО се работи за еден маж и една жена.....како тоа секој маж или жена??? Или само за секс сте човече без никакви други интереси и вредности? Сексот е убава и битна работа ама САМО за во брак. А ако се венчаш САМО заради секс, тогаш си најбедното суштество на земјата.
Уствари вие сте со изместени вредности, тебе гајле ти е ако жена пред тебе сменила 20 кревети.....исто и на неа.
Aloooo, ne sme gluvi :wink:.

Toa sto si go odgovorila nema nikakva vrska so moeto prasanje, si izmisli pogoden odgovor koj odgovara na tvoite svakjanja. Toa e se ok (za tebe) ama kakva vrska imam jas so toa?

Ne sakam koga mi insinuiraat nesto sto ne sum go napisal i na toa mi repliciraat :nenene:.

Da te potsetam eve go moeto prasanje:

Ako i ovoj pat ne razberes, zdravje :wink:.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Батали, имајте секс колку сакате, со кој сакате, јас си го кажав моето убедување, верување, мислење, а ако ви се спие со секој втор-а СЛОБОДНО, само имајте на ум дека телото е храм на СВетиот Дух.
Сексот бил грев, каков бе грев, ај не тресете глупости, грев е да не се сексаш (израз на МИКИ1)

Да бе...женска ми предлага, а ја ....сори срце се чувам за во брак:pos2:, си ебало мајката, интересно е после тоа што ќе се случи откога таа алапачата низ цело нејзино друштво ќе разгласи дека си избегал ко педер:vozbud:.

20 кревети??????..битен ти е бројот на сменети кревети (некој спие немирно па почесто ги руинира) или што се случувало на нив........ебаго лугето се д...т сегде не само на кревет....друго, не е сапун да се истроши..добро де и годините си го прават своето, затоа користи ја секоја прилика зошто само сеќавања ќе ти останат(на испуштеното).

Абе има ли уште будали на овој свет што се чуваат за некаква си церемонијална прва брачна ноќ:vozbud:
Ако некој/а се надева да си најде невинаште што се чува само за брак под итно да си набави боринче ( а и закаже кај психијатар) и тоа подоста, ќе му треба, нема више такви, денес и ќораво и сакато се ебе на мртво кај ќе стигне.

Kajgana Shop

На врв Bottom