Aко умирањето е единствената цел, тогаш зошто веднаш, штом станеме свесни за себе, не се убиеме?Живеам за да умрам.
Тоа е цел која ја има природата со нас, инаку нас кој не прашува, сакаме да сме вечно млади, вечно здрави бесмртни, ама нема тоа, се умира. е сеа зошто се умира? затоа што се умира!Aко умирањето е единствената цел, тогаш зошто веднаш, штом станеме свесни за себе, не се убиеме?
За да си ја постигнеме целта и смислата, брже боље that is.
И што со времето помеѓу раѓањето и смртта? Зошто тоа постои и што со него?
Целта на животот е да умре, ај да прифатам, ама тоа не го одговара прашањето која е целта на мојот живот.Тоа е цел која ја има природата со нас, инаку нас кој не прашува, сакаме да сме вечно млади, вечно здрави бесмртни, ама нема тоа, се умира. е сеа зошто се умира? затоа што се умира!
Значи не е до нас. Ние и самите не сме се створиле него сме родени сосе раце нозе, кој на кој вид и род припаѓа, зависи од обликот на живот.
Значи тоа е целта, природата не користи како средство преку размножувањето да опстојува родот, значи единките изумираат но родот опстојува и е вечен ако се спореди со единките. Ете тоа е целта на природата со нас.
А внатре таа цел може секој да си одреди ваква таква цел но дур е жив!!!Кога ќе умре, умира не дека сака, него така умира и квит, башка смртта е кодирана во гените, а може и предвреме да се умре али од мозочен удар али од судар, али од болес, али од лизнуење на банана, ние сме светот, а светот е во постојани промена но не кон подобрување, се си е исто во суштина, затоа платон рекол само идеите се вечни...
Epa i mene toa ne mi e jasno neam oformeno gledishete za toa :S bash me toa interesira toa e mnogu zapostaveno prashanje nikoj ne se bavi so toa prashanje ZOSHTO SME NIE TUKA? ZOSHTO PA BASH NIE?А не даде свое гледиште како што можам да видам на прашањето Зошто сме тука? Баш ме интересира што мислиш за тоа.