Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

M

marsovka

Гостин
Пак генерализираш.
значи највише мрзам коа ќењаат дека генерализирам а што треба да правам ? Во љубовта нема правила а морониве се трудат да најдат правило. Истото и во психологијата се трудат да најдат востановат некои шеми во кои ќе се вклапааат луѓето,а поради развитокот на општествотот и технологијата а со тоа и свеста на човекот. Човековото битие станува психолошки се покомплексно и поразлично од другите а врз основа на овој постулат со брзината на светлината голем дел од тие шеми застаруваат и се појавуваат нови кои го заменуваат нивното место. Со уривањето на влијанието на домородната култура врз луѓето работите стануваат се покомплицирани од една страна имаш униформираност а од друга различни супкултури, начини на живот и шеми на однесувања кои секоја година се се повеќе и секоја година се повеќе се менуваат, дури и да човек сака нема да може да ги следи сите . Секој случај е за себе а на крај се сведува на тоа колку можеш да читаш знаци и колку добар инстикт имаш . На крај краева ако сакаат да добијат шематски приказ ( кој е генерализаторски ) најдобро е да се појде од социјално-општествен план , а како што гледаш ние на тој план сме мајмуни кои го негуваат своето его со тоа колку зелемки добиле, колку корпи лупнале, и колку лајка добиле паралелно се занимаваме со прашања од типот девојка која легнала со скоро сите од друштвото курва е? или што ја прави жената курва? или пак еднаш курва секогаш курва? Или пак ромео каде си? мислам гледај ги ебаните теми и кажуваат многу за тоа до каде сме на степенот на развиток . И реално да не се лажеме темава е генерализаторска како и 90 посто од темиве во подфорумов се генерализаторски и во кои се бара магичен рецепт за тоа како да го фатиш најзгодниот, најпаметниот и најдобриот дечко во градот иако си глупа, дебела и упм ружна или пак се ќења за морал, принципи и не знам што ти не заедно со пропатна утеха дека она е чесна, а онаа згодната кучка која и го украла дечкото е курва, бештија не знам што ти не.
Гледано од страна така е... сакал или нејќел така е.
Едит: Да не споменувам лицемерието кое се практикува 24/7 и глумењето лудило.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Во љубовта нема правила а морониве се трудат да најдат правило. Истото и во психологијата се трудат да најдат востановат некои шеми во кои ќе се вклапааат луѓето,а поради развитокот на општествотот и технологијата а со тоа и свеста на човекот. Човековото битие станува психолошки се покомплексно и поразлично од другите а врз основа на овој постулат со брзината на светлината голем дел од тие шеми застаруваат и се појавуваат нови кои го заменуваат нивното место. Со уривањето на влијанието на домородната култура врз луѓето работите стануваат се покомплицирани од една страна имаш униформираност а од друга различни супкултури, начини на живот и шеми на однесувања кои секоја година се се повеќе и секоја година се повеќе се менуваат, дури и да човек сака нема да може да ги следи сите

Ова е веќе нешто со кое можам да се сложам.
Штета шо нема никаква врска со твојот прв пост...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Компјутеров ми кочи,вечер ќе бришам.Не продолжувајте со лични препуцавања и оф муабети.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Toкму така. Браво за постов.

Значи, кога девојка го вика некое момче на кафе или пијачка, или што и да е, таа автоматски станува или грда, или грда глупачка со набиени комплекси или пак ненормална. А најчестата претпоставка е дека е курва.

Иначе, да, имам пријдено прва, прва го направив чекорот.
Резултат, се`уште сум во врска со истото момче.
Епа добро де, кога момците приоѓаат на девојка не добиваат слатко и вода. Добиваат арогантен, непријатен и одбивен став, бидејќи (не знам дали вие девојки знаете) момците не учат школо во својата 13. година од животот како да се пуштаат на девојка.

А во воведниот пост беше спомената еднаквоста на жените со мажите. Па чекај, ако се палат девојките на Лара Цеткин, како може после да мрчат дека треба да се почитува “правилото“ кое вели момците се пуштаат и го трпат резилот?! :toe:

J

Johnny Stulic

Гостин
1.Не ми се случило досега некоја да ми пријде директно
2 Моето мислење за таа девојка / жена ќе биде дека е очајна.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Баш супер зошто да не ама никогаш се нема случено секогаш се чека на мене, како и за многу други работи.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Значи според мене кога девојка ке му пријде на машко, тој си мисли дека он нејзе веке ја има не мора да ја освојува, си ги дига акциите и почнува да си игра со девојката, т.е со нејзините чувства.Плус за неа има мислење дека е лесна и не ја смета за негова потенцијална женска, туку само за девојка со која би бил една, две вечери(ке ја искористи ако може така да се каже и ке ја батали).Затоа не би да му пријдам на машко, туку би му дала знаци дека ме привлекува за он сам да дојде.
Иначе ми се нема случено да пријдам, еден добар флерт и тој самиот ке посака да дојде и КЕ ДОЈДЕ :icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Епа добро де, кога момците приоѓаат на девојка не добиваат слатко и вода. Добиваат арогантен, непријатен и одбивен став, бидејќи (не знам дали вие девојки знаете) момците не учат школо во својата 13. година од животот како да се пуштаат на девојка.

А во воведниот пост беше спомената еднаквоста на жените со мажите. Па чекај, ако се палат девојките на Лара Цеткин, како може после да мрчат дека треба да се почитува “правилото“ кое вели момците се пуштаат и го трпат резилот?! :toe:
Clara, ne Lara :)

Not all are you Viktore, not all things are the same!

Сум приоѓал и ќе приоѓам, ладен однос не сум добил (може еднаш или дваш, ама не се сеќавам, значи безначајно е да се коментира).
Ми приоѓале, реков, не сум ги сметал за дрољи, пачаври, лесни, глупи, крувештии (инсерт лош збор или квалификација).
И не се палат на Клара (не Лара хахаха), Цеткин, туку едноставно сакаат да бидат постојано објект за потсмев или сексуален објект.
Имаат и тие чувства, ум, разум, интелгиенција, не се крави за приплод.

Мислам ништо лично кон тебе, знаеш, ама го почна муабетот, па да возвратам со моја дума, ок.

Баш супер зошто да не ама никогаш се нема случено секогаш се чека на мене, како и за многу други работи.
Че порастеш, че ти се десе и теб!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
ако се рачуна и мислење од мене као оженет човек-ако не, игнорирајте го мислењево -да не ви смета :smir:

Еднаш спомнав дека сум бил многу "мрзлив" за вакви ствари-приоѓање и "освојување" (док сум бил млад) така да...последната која на некој начин ми пријде (договори да се најдеме) сега ми е сопруга :wink: За мрзеливи/нерешителни мажи потребни се што повеќе вакви решителни девојки :)

А што би мислел за нив...што знам, не се тие девојки ниту "лесни" ниту вакви ниту такви (или како се не беа на темава нарекувани)...тоа се нормални девојки како и сите други, само нашле момент да покажат дека нешто сакаат и тоа е сосем во ред...бар мене ми е останат таков впечатокот.

За науадејс врска неам како тоа функционира и какви се ама ваљда не се нешто многу сменети работите.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Така ви се чини Бучо!

Лурц, и ја сум бе, ама ја пријдов, на трите.
Четвртата мене ми пријде.

И не е само за мрзеливи.
Зошто да не, нека има, нека биде, место малограѓанштинине секојдневни поради кои женцките неебани, а машките колку да ебат, кон машки се подзавртеа.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Clara, ne Lara :)

Not all are you Viktore, not all things are the same!

Сум приоѓал и ќе приоѓам, ладен однос не сум добил (може еднаш или дваш, ама не се сеќавам, значи безначајно е да се коментира).
Ми приоѓале, реков, не сум ги сметал за дрољи, пачаври, лесни, глупи, крувештии (инсерт лош збор или квалификација).
И не се палат на Клара(не Лара хахаха), Цеткин, туку едноставно сакаат да бидат постојано објект за потсмев или сексуален објект.
Имаат и тие чувства, ум, разум, интелгиенција, не се крави за приплод
Сакаат да бидат објект за потсмев? А Клара, вторпут ми се лизга, не знам зашо имево не ми иде. :)

Инаку, жал ми е циганката дека ти умрела па мора да се пофалиш дека си толку божествен шо ти приоѓаат, знаеме сите, таков си, те охрабруваме во себе воздигнувањето, еве ќе помогнам, навистина си, нормално е да ти приоѓаат.

Само, ако добро сфатив што сакаш да кажеш, девојките НЕ сакаат да бидат мета на потсмев, ама сакаат да бидат рамноправни со мажите. Тоа ти е као онаа класичната народска, сакаат да се ебат ама нејќат да им влезе. Сакаат да се рамноправни, ама они да се малку порамноправни. Шур тенг миста... :jaj:

M

Mussolini

Гостин
ретко пати ми се има случувано да ме покани типка на состанок или било шо ама у секој случај имал сум добар помин :helou:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Сакаат да бидат објект за потсмев? А Клара, вторпут ми се лизга, не знам зашо имево не ми иде. :)

Инаку, жал ми е циганката дека ти умрела па мора да се пофалиш дека си толку божествен шо ти приоѓаат, знаеме сите, таков си, те охрабруваме во себе воздигнувањето, еве ќе помогнам, навистина си, нормално е да ти приоѓаат.

Само, ако добро сфатив што сакаш да кажеш, девојките НЕ сакаат да бидат мета на потсмев, ама сакаат да бидат рамноправни со мажите. Тоа ти е као онаа класичната народска, сакаат да се ебат ама нејќат да им влезе. Сакаат да се рамноправни, ама они да се малку порамноправни. Шур тенг миста... :jaj:
Не бе цинизам, ти текиња, затоа го изоставив фамозното НЕ!

Напротив, сакаат да се ебат, се ебат, а фрустрации имаат оние на кои не им приоѓаат и пота велат, седејќи на шанк, со пивдце: види ја, курвештија, за пари, за кола, спонзоруша, итн итн.

Е на таквите не им приоѓаат. Имаат и жените, како мачките, специјално сетило за тоа кој нема да ги гледа како пачаври ако му пријдат, а кој веднаш ќе дрка на нив и ќе се понаша ако му пријдат.

П.С. Јебемга, згоден сум, убав, ама и ти сеа ме напрај Аполон божем. Не сум до толку, само малку постар, поискусен, без предрасуди и со почит кон сите, особено жените. А тие тоа ценат..... :smir:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ќе ми стани во тој момент, пенисот (ако ми пријди секако).

Kajgana Shop

На врв Bottom