Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
А бе ние ве освојуваме со тоа што ве тераме да трчкате наоколу неколку недели, па кога ќе ја смуваш те освојува со тоа не знам на што сме, па после две недели топ поминати ај да пробаме , после месец дена... те ебе .. и после 2 месеца ти више ја сакаш и тарам иамте врска :)

Колку пати се обиделе да те шармираат а си рекол нцук или само си ја смувал и шитнал после ај биди искрен ?
Како што кажав во првото мислење, ќе повторам и пак... НУЛА. Ако мислеше за тоа некоја да ме шармира со тоа што ќе ме тргне на страна и направи муабет некој со цел да и успее шармирањето. А МНОГУ пати сум смувал и после некое време баталил типка што СО ПОМОШ НА ДРУГАРКИТЕ ќе ми пушти водичка дека нешто сака со мене, или на најлош начин ќе ми се пушта преку мсн или фејсбук.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ова малце ме иритира. Значи според мене жените се рамноправни со мажите, НО сепак бараат да бидат рамноправни зошто тие не мислат така. И од тука ќе ми произлезе некој муабет како ние машките морало да ја освојуваме девојката, па зошто таа не се потруди мене да ме освои малце, зошто јас треба да трчам за се! До сега сум немал случај некоја да ме викне дали на кафе или да излеземе вака сами заедно па девојката да ми сврти некој муабет да ме шармира -.-
Биди искрен и кажи ги муабетите од скајп.

Кога она ти приоѓа, одма бараш нешто дали не е во ред со неа, дури ако ти е убава оддеднаш си викаш мора да е грда, лудача или нешто. Не се срами да речеш дека повеќе се палат машките на тие кои не можат да ги имаат.
Биди искрен. :nenene:

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790

Кога она ти приоѓа, одма бараш нешто дали не е во ред со неа, дури ако ти е убава оддеднаш си викаш мора да е грда, лудача или нешто. Не се срами да речеш дека повеќе се палат машките на тие кои не можат да ги имаат.
Не бе Мац не сум јас како остали од скајп што сме да бараат некоја мана на девојката па да ја баталат па макар и у случај типката да е супер модел.

Не знам дали си бил на скајп кога еднаш седевме и на остали им пратив неколку слики од 3-4 девојки што ми се свиѓаа, на ова сите промрчеа нешто -.- Сеа дали на заебанција дали не не ми е гајле.

Иначе дај боже некоја да ми дојде и да ме викне на кафе, или барем да ми прати порака да излеземе надвор еве на прошетка во парк па после да издејствува.

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Хм, немам ништо против девојките кој први ке пријдат мада зависи и од тоа како ке пријдат сепак има и за тоа начини ако е најнормално да ти пријде културно на муабет и натаму се шо слдува бујрум нема ништо против. Инаку тие ситуации ми изгледаат најнормлно и ми делуваат најнормално иако секогаш е подобро машкото прво да пријде оти ние машките малку имаме си мушички со его,гордост и свашта прво јадеме толумби како ке е убаво да ни пријде откако ке ни пријде се осекаме глупо(сакаме да не ебат ама да не ни улава).:smir::smir:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Мене ми се има случено девојки да ме викаат на дејт, пример во кафиќ, во хотел, викендица, и тоа не ми даваа ни да плаќам. И многу е добро тоа што прават така, прават онака како што им е кеф без да размислуваат на последици. Што ми е чудно пример имаат и доверба некоја во мене и тоа на прв поглед, знаеш некоја да остане сама со мене у викендица кај неа, или у хотел у др град е ризично, можда сум насилен, можда сум убиец, можда крадам. Храбри се и ми се свиѓа тоа. Браво за нив.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mi se slucilo, poveke pati! I super sme pominale, ednas ne si se pogodivme i na toa ostana, so drugite, we hit it off and it ended up where it should!
No, najdrago sekjavanje mi e edna koga mi dojde i mi rece, otvoreno, deka ja privlekuvam i deka mora da me ima...a ja, junak nad junacite, ostanav dostoen! I se dadov :) :) :)
Three days later we parted, still friends very fond of each other!
Mi se dopagjaat takvi devojki, polni inicijativa, kurazh, samodoverba.
Kamo da gi ima povekje, posrekjen ke bide narodov, od obata pola!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Би кажала неколку реакции али после чорба

Прва реакција е им е да се бранат, втора оваа е дроља па ај , трета не е интересно.

Иако тука ќе продаваат муда за бубрези маживе али ако сакаш повеќе од мување/драпање/ебење тогаш треба да си играш со него малце топло ладно па после можеби , повторувам можеби ќе имате врска :)

Со среќа ако нешто не ви е јасно детали за магично дупење у здрав мозок некое машко давам по пп :)
GENERALIZING
Your doing it...

мене ми има пријдено девојка прва, сум се понашал како што треба, сме си поминале супер, не сум ја сметал за дроља, не сум се бранел, и беше интересно....

сеа шо праиме?

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223

Toкму така. Браво за постов.

Значи, кога девојка го вика некое момче на кафе или пијачка, или што и да е, таа автоматски станува или грда, или грда глупачка со набиени комплекси или пак ненормална. А најчестата претпоставка е дека е курва.

Иначе, да, имам пријдено прва, прва го направив чекорот.
Резултат, се`уште сум во врска со истото момче.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146

Темата не е за муабетите на маарко на скајп, повели ТИ изјасни се како би реагирал кога девојка би те поканила да излезете?Би ја сметал за лудача, дроља?
При толку прашања на темава се фативте за муабети на скајп, уште да опишете и како ебете на интернет :tapp:

Иначе мислам дека нема ништо страшно во тоа да го поканиш на кафе оној кој ти се допаѓа.:toe:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.951
Поени од реакции
11.788
Ако не и пријдеш си геј, во спротивно ако и пријдеш и се здткаш, пак имаш геј потенцијал или стануваш мета на муабет дека предвреме си ја наводенил гаќата, Македонски комплекс! :pos:
И сега женава, место да биде солидарна и малку да ти помогне во целата фрка што ти се случува во глава, оди по рамбовци, а и тие не се ништо посебно, само што по прeтходниот пример, женската почнува да се опушта и да превзема мерки за исполнување на сексуалното задоволување, уаооо еј :icon_lol:

\m/arko

Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Toкму така. Браво за постов.

Значи, кога девојка го вика некое момче на кафе или пијачка, или што и да е, таа автоматски станува или грда, или грда глупачка со набиени комплекси или пак ненормална. А најчестата претпоставка е дека е курва.

Иначе, да, имам пријдено прва, прва го направив чекорот.
Резултат, се`уште сум во врска со истото момче.
Не знам од кај ви е логикава... На крај памет би помислил нешто вакво.

Ми се случува следново... Ме вика на кафе со цел да направи нешто со мене девојка што воедно и јас ја свиѓам. И сега следува на тебе и на Мац мислењето. Треба да мислам за девојката дека е low quality само заради тоа што мене ме вика да излеземе. И одеднаш тука ми пука филм и не ја свиѓам веќе заради една минорна глупост како што е кој ќе почне со првиот чекор.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Темата не е за муабетите на маарко на скајп, повели ТИ изјасни се како би реагирал кога девојка би те поканила да излезете?Би ја сметал за лудача, дроља?
При толку прашања на темава се фативте за муабети на скајп, уште да опишете и како ебете на интернет :tapp:
Мислам дека убаво опишав кое е генералното мислење, иако темава била за индивидуални искуства. "Скајп" беше метафора, собиранка, нешто во стил на кафе, муабет уз дружење. Онака, да покажам од каде се формирало моето генерално мислење на темава, а не јас како индивидуално гледам на работите. Пробував да докажам зашто на женските би им било потешко и поглуп стратешки чекор да пријдат први.

Ако за мене бараш (иако јас сум мање битен, битно е мнозинството што мисли), тогаш одговорот е НЕ, јас не би ја сметал за лудача и дроља, би го гледал тоа како интересен чекор.
Иначе за сексот на интернет, тоа е приватна ствар меѓу мене и Марко, не би изнесувал детали. :)

Да едитирам - Делот погоре се однесуваше за сегашноста, ако женски ми пријде. Порано, додека бев копиљ, односно прва/втора средно и тако даље, ми се има случено да ми приоѓаат девојки, дури и нападно што се вика, а од необјаснива причина сум ги избегнувал. Не можам да одлучам дали беше ради овој феномен или пак зашто во тие моменти очите ми биле врз некоја друга девојка...

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Момци, дали ви се случило некогаш девојка да ве покани да излезете бидејќи многу и се допаѓате, па сака подобро да ве запознае?Што се случило?Како поминал состанокот?Ако не ви се случило такво нешто, како би изреагирале доколку девојка ве покани да излезете?Кое е вашето мислење за директните и опуштени девојки?
Не ми се случило. Не би имал ништо против. Напротив би сакал да видам каква е како личност, па да ја проценам.
Јас сум машко и јас сакам да бидам ловец, но доколку девојката ми остави добар впечаток зошто да не и дадам шанса. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom