Зошто ни е полесно се преку телефон да кажеме?

Член од
24 ноември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Полесно е така,оти не ја гледаш реакцијата на соговорникот.

Сепак убавите работи претпочитам да ги кажувам во лице,баш заради реакцијата!
 
Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Во последно време сум приметила дека МСН го превзема местото на телефонот. На некој му е најлесно да ти изнакаже се` и сешто кога нити те гледа, нити те слуша, за да не мора да се справува со твојата реакција и да може многу просто да направи "sign out" кога ќе дојде редот да ја слушне другата страна што има да каже.

Жално, навистина... :toe:
 
С

Сатори

Гостин
Некои од нас заслужиле да им се каже се по телефон или МСН.
Затоа шшш на устињата!
 
Член од
14 јануари 2009
Мислења
41
Поени од реакции
7
тие што не можат нешто да кажат во лице се пички
 
Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Мене па поубаво ми е да зборувам во живо. Освен за договарање средби, телефонот ми служи за празни муабети, зафрканции и раскажување најобични новости кога немам услови да се видам во живо. Не правам сериозни муабети по телефон никогаш, телефонот сам по себе мене ми е несериозна институција :icon_lol:
 

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Зависи кој како заслужил. Некогаш некој "заслужува" да му пишеш само едно ОК по ЅМЅ и да свати што е како е, одколку да му збориш и збориш и збориш во лице.

Најдборо, најкорисно и најфер е лице во лице. Ако толку немате храброст за да му го кажете во лице она што сакате да му го кажете.... не посегнувајте по телефонот (или MSN), почекајте уште малку, соберете храброст и кажете му во лице. Ако тој/таа одбие, тогаш your work is done и веќе знаете со каква "личност" сте си имале работа.
 
Член од
12 јануари 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
е мене ми е полесно у очи да кажам.. не знам зашО. :)
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Зошто недостасува моментот на соочување со соговорникот, како и не може да ја види нашата реакција и обратно.. Тоа не е добро во некои ситуации, и воопшто, штом не ја гледаме личноста нема да можеме да ги протолкуваме гестовите, односно зборовите, значи недоволна е таква комуникација, посебно ако се работи за нешто важно.. Многу е лесно се да изнакажеш по телефон или уште полесно на мсн , но ако веќе навистина го мислиш, имај образ да го направиш тоа лично..!:vozbud:
 

biglava

Last Samurai
Член од
28 ноември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
4
да се избегне она "очи во очи"...сепак повеке преферирам лично...а телефон или сега мсн...е само за тие што немаат храброст да погледнат во очи:wink:
 
R

RAYTHEON23

Гостин
zasto nema da dobies direktna reakcija a inaku veke e napraven softver koj detektira lazenje preku telefon-ako sumnjate vo partnerkata ili partnerot instalirajte go pa po analizata na glasot ke vidite sto e tocno a sto netocno:helou::helou::helou:
 
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не можат да ти го видат изразот на лицето... Затоа...
Точно така ама тоа е една причина, а другата е зошто не можеш да му го кажеш средниот прст ако те изнервира, макар да то со денешниве телефони можно е :)
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Е не ми е полесно. Ако нешто ми е тешко да соопштам ќе ми биде тешко и преку телефон и во живо. Мразам да зборувам по телефон, мразам долги разговори, мразам што не можам да му го видам изразот на очите на соговорникот, мразам што се смотувам целата кога правам муабет на телефон, мразам што повеќе се срамам кога зборувам преку телефон и тоа е причината што и ретко правам муабет по телефон.
 

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Бидејки сите се јаки по телефон а немаат г* да му кажат тоа на некој во лице,бидејки немораш да се соочуваш со него,не му ја гледаш реакцијата...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom