Прочитав. Тоа беше иронично прашање на кое не се очекуваше одговор.
Оф, фактиве твои
.
Ова твоево ко прво не се факти туку мислења. Од мислење до факт има огромна разлика (колку за информација).
Кога некој не се сложува со нечие мислење не изразува револт, млад господине, туку го искажува своето мислење на културен и цивилизиран начин.
Ти се молам, што имам некултурно во мојот пост? Се обратив само на построг начин ама не и реков на девојката мала си, ваква си, таква си...оди да играш ластик. Не знам кој го имаше тоа кажано... ама очигледно сум била јас некултурната.ОК, ќе се поправам.
Еве ти он топик:
Како прво никој и никогаш не може да знае каде ќе го однесе животот и што ќе му притреба во животов. Денес е вака утре е така- се е релативно, а секоја информација е добредојдена. Можеби денес не те интересира историја ама утре ќе ти се најде. Ако за ништо друго барем за чиста култура што се вели и за еден добар кафе разговор.
Второ, на факултет има толку непотребни работи кои се учат а кои се тродупло потешки и да не речам "понепотребни" ама никој не се буни. Сите ги учиме и никому ништо. А не, во средно им биле многу информации и многу предмети. Што ни фали на нас што ги имавме тие непотребни предмети како што викате? Демек главава нас повеќе ни тежи па сега имаме проблеми во животов ради тоа што сме ги учеле и тие непотребни предмети
Ништо не е непотребно во животов.
Еве ти пример од мое лично искуство: јас учев средно медицина и не обрнував внимание на математиката затоа што мислев дека нема утре да ми треба... ама животот е непредвидлив и не знаеме утре што не очекува па испадна да се запишам на електро и да увидам дека и те како ми треба математиката.
Затоа тврдам дека секој предмет е потребен, па дури и ликовно и музичко и такви некои предмети кои се потценувани од страна на учениците.