- Член од
- 13 април 2008
- Мислења
- 429
- Поени од реакции
- 7
Jas ne veruvam vo Gospod zasto ne sum sigurna dali postoi a ne sum religiozna od moi pricini smetam deka se sto ke si zacrtam vo zivotot treba da si go ostvaram i ne mi treba nekoja si vera za da mi pomogne..Veruvav nekogas deka Gospod postoi ne vikam deka nikogas ne sum veruvala no mnogu pati vo zivotot imam dojdeno do vistinata deka nikoj ne moze so sigurno da tvrde deka postoi Gospod i zosto da veruvam vo nesto za sto nema cvrsti dokazi.A ti zosto misles deka sme dojdeni nie na svet?Onaka zatoa sto tvojot Gospod go sakal toa i od kade si siguren deka nie ne sme informirani?Mozno e deka ne znam za biblija kako vernicite no od cista ljubopitnost ja imam procitano kako i se sto me interesira i ne najdov ni eden dokaz vo nea za da veruvam deka Gospod postoi.Da ti kazam pravo poveke veruvam vo Dzavolot otkolku vo Gospod zasto postojat mnogu losi raboti vo svetot koi i doprva ke gi ima a ako gospod uspeal za tolku dena da go sozdade svetot za sto ne napravi da isceznat site maki i stradanja?Ako toj Gospod e tolku dobar i milosliv kako sto tvrdi i biblijata i site vernici za sto ne napravi da ziveeme vo poubav svet?