Зошто младите молчат?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Dzabe i da se bunime,tepame strajkuvame i taka i taka oni si teraat nivnoto mislite gajle im e sto mislat mladite?
Чоек без навреда ама поради ваквите мислења меѓу луѓето сите си играат играчки со нас и не ташкаат како сакаат и млади и стари. Сум забележал во друштво ако сите сакаат да направат нешто, а еден каже не тапа ќе е и слично сите се откажуваат. Затоа секогаш биди позитивен ако не се обидеш после ќе викаш што ако тоа го направев затоа секогаш позитивност.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Младите молчат зашто постарите им велат „Абе деца, ние на ваше време ништо не правевме, други нè водеа и господ одеше по земјата. Ни беше лошо, бевме сиромашни, ама бевме среќни. Што има вие сега да се занесувате?“

Значи, ако постарите не ти даваат поддшка, немаш сила самиот. Просто е.

Затоа треба уште толку повеќе да се бунат младите и уште толку да зборуваат. Зашто ако младите не се бунат, нема кој.

Ајде, млади, излегувајте на улица и кажувајте што барате! :)))

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Младите молчат зашто постарите им велат „Абе деца, ние на ваше време ништо не правевме, други нè водеа и господ одеше по земјата. Ни беше лошо, бевме сиромашни, ама бевме среќни. Што има вие сега да се занесувате?“

Значи, ако постарите не ти даваат поддшка, немаш сила самиот. Просто е.

Затоа треба уште толку повеќе да се бунат младите и уште толку да зборуваат. Зашто ако младите не се бунат, нема кој.

Ајде, млади, излегувајте на улица и кажувајте што барате! :)))
Абе чоек ако твоите не те подржат да јадеш нема да јадеш. Леееј какви работи кажувате. Кај мене дома секогаш има еден песимиста, а тоа е бабами ама што да се прави мора да ја слушаш и секогаш си задавам цел заебавај ги сите што ти се спротиставиле и рекле нема да успееш. Некој викаат подршката од постарите ја користат за мотив е јас обратното колку повеќе ми велат нема јас толку повеќе добивам желба да докажам спротивното.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Младите молчат бидејки така се воспитани од родителите/старателите...уште од мали нозе не “учат“ да не го искажуваме своето мислење многу многу, па после у психа ни влага да си ќутиме кога нешто ни пречи...

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Чоек јас ова го зборам барем за мене за молчење и слично. Јас си иам така меморирано во глава кој сака нека е ништо не ми може и затоа ако сака и претседател премиер нека е мене нема да ме натера да ќутам.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Молчат!?!....па си ги имаат баба и дедо, како лични адвокати:toe:

Член од
25 јули 2008
Мислења
53
Поени од реакции
6
Zatoa sto deckite od skopje(poveketo) im odgovara sistemot, a tie od drugite gradovi nemaat dovolno sila da napravat nesto, pa zatoa ke si prodolzi da funkcionira se dodeka ne gi snema vrskite

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Абе нема врска никакви врски. Глејте во америка и англија, сите си имаат синдикати за било што, а тие синдикати си се грижат еден за друг. Ако пример докторите не зема плата сите излагаат од доктор до полиција. А не кај нас една фабрика ја затвориле примеср ова и 800 луѓе блокираат едвај една улица еден ден и ништо. Ние треба ако едни штрајкуваат сит да излеземе да покажеме дека не смее со нас да се игра игачки пошто сме живи суштества.

POWER TO THE PEOPLE

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Можеби затоа што не можеш да закрпиш крај со крај?

Член од
24 јули 2008
Мислења
11
Поени од реакции
0
epa ti kako sto vikas za fabrikata deka malce luge pa zatoa nisto ne pravi nikoj zs eve na primer od doma im kazuvam deka ke ima dvojazicnost i nisto ne reagiraat pa zar treba postarite da reagiraat ako cekame na niv nisto nema da bide a za sreka ne se site taka da kutat i ako gledame taka kako sto vikas ti togas aj da sedime i so sakat neka pravat so nas!!!! ako ti recat uci ke ucis ako ti recat idi si od doma ke si ides so sakat toa zar toa sakas?

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Не знам мене дали ми го пишуваше тоа ама јас не реков дека треба да не излегуваме туку ако едни штрајкуваат треба сите да идат да се бунат. Ај таму горе пишува све да не објаснувам пак што сум пишал

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Работата во тоа што сме несложни,,и ако како што велите еден се откаже,,сите ќе се откажат- е тие луѓе јас ги нарекувам кукавици...:pipi:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Работата во тоа што сме несложни,,и ако како што велите еден се откаже,,сите ќе се откажат- е тие луѓе јас ги нарекувам кукавици...:pipi:
Па за поголемиот дел имаш право дека се кукавици и слично, но не верувам дека се сите секогаш има некоја 3та х причина поради тоа што се откажале. Осоено еве и во Македонија барем кај приватниве што се ако им штрајкуваш одма ти вика обезбедување да те пребие и да идеш назад на работа. Ова од извори го кажувам

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Младите молчат затоа што тато носи, мама меси...Затоа што како што кажа Воне, тука се пензиите на баба и дедо...
Така е затоа што не е состојбата како во земјите, да се учи и студира истовремено, да живее самостоен и независен живот од мама и тато!
Нашите мами и татковци не запустија!

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Младите молчат затоа што тато носи, мама меси...Затоа што како што кажа Воне, тука се пензиите на баба и дедо...
Така е затоа што не е состојбата како во земјите, да се учи и студира истовремено, да живее самостоен и независен живот од мама и тато!
Нашите мами и татковци не запустија!
ЕЕ тука барем за мене си грешка. Да дека тато мама баба дедо месат носат прават пустат. Ама и тоа што носат за некој од нас не е доволно или пак ми се жалат за тоа колку треба да се потрудат за тоа да го донесат. Затоа јас знам што ми се жалат и не си ќутам ова барем за мене. А и лејди постов не е дисриспект да знаеш позз:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom