Зошто македонските момци не фаќаат албанки за девојки?

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Како директен одговор на прашањето-наслов на темата:
Бидејќи сум оженет и бидејќи ги нема во мојата околина :)
А сега озбилно:
Кога студирав по Скопје пред едно 15 години па до 2001, имав колешки Албанки...И, искрено, на почеток имав некој страв у смисла ќе се соберат браќа братучеди и сл. до 6 колено и ќе те убијат на лице место... предрасуди, стереотипи...знаете веќе....
И, бидејќи комуницирав и со нив, увидов дека работите и не се баш такви. Напротив, бев пријатно изненаден (а и бев само некои 19-20 години стар, неискусен...)
Јас врска не започнав со Албанка, животот така ме носеше, а зошто и други не започнуваат такви врски незнам, но мислам дека причината е токму во предрасудите...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
Зошто би се фаќале со девојки Албанки, кога можат со најубавите - со Македонки :love:
Кога бев војник во Велес, најубавата од водничките (ги имаше многу тогаш) во касарната беше Себахат од Никиштани.

На една од трибините кај мене на работа дојдоа три девојки од една невладина организација, и јас требаше да им помогнам со проџектор и слично. Една од нив беше сонценце, буквално, како од стрип искочена. И албанка, аф корс, штом ја спомнувам на темава.

Али ја пошто сум тапа фраер, и едвај се разбирам со македонките, се откажав од обид за повеќе комуникација со претходнонаведените девојки.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.217
Поени од реакции
84.126
Ту ту ...големото чудо ако човек е пристрасен кон она што е негово :)
Негови?
Македонките се негови колку што се негови било кои женски лица.
Објективно, во глобала земено Македонките не се најубави на Балканот (тие што ги наведов, во просек ги шијат), а не па општо. Во просек, сепак Македонките се поубави од Албанките. Поединечни случаи секако се исклучок.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
^
Присвојноста беше во смисла Македонец - Македонка.
Подраго би ми било покрај мене да имам личност од женскиот род, која го говори Македонскиот јазик, воспитана е според Македонските обичаи и во духот на Христијанството.

Член од
28 јуни 2011
Мислења
64
Поени од реакции
14
Ne mozete da doagjate do zaklucok deka makedonkite se poubavi, ako ne ste gi videle albankite od Kosovo,Albanija :p ke razmenite mislenja vednas:p

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.217
Поени од реакции
84.126
Ne mozete da doagjate do zaklucok deka makedonkite se poubavi, ako ne ste gi videle albankite od Kosovo,Albanija :p ke razmenite mislenja vednas:p
Можам да кажам (и тука ги ставам Албанките од било каде). Исто како што можам да кажам дека на пример, Хрватиците или Турчинките во просек се поубави од Македонките.
Пак ќе повторам дека има исклучоци секаде и дека во суштина станува збор за лична (субјективна) перспектива.

Член од
18 ноември 2008
Мислења
621
Поени од реакции
612
Дефинитивно, македонките се најубави на балканот....најнеубави - словенките...сум бил колку толку натаму наваму, да во Албанија и Косово не сум бил...и не дека си го фалам своето...ама какви све пички има кај нас луге тоа е луда работа..да не можеш да и се нагледаш...алал нека им е....има премногу убавици во нашава држава

Член од
5 јули 2011
Мислења
310
Поени од реакции
122
а пак зошто му е албанка малце се македнонкиве низ македонијава нека земаат од нив а вака албанка исто ко да си ја предал верата инаку не велам дека не се убај но стварно македонче си е македонче

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Македонките најубави што нема да слушнеш!?Јас ти кажувам од кај што сум бил и што сум видел.Албанките(од Албанија),Хрваткки,Србинки и Црно Горки и Босанките се измислени во секоја смисла.Пази збориме во глобала од тоа што сум гледал,не сакам испаѓања со поединки после.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Тоа дека албанката ќе вика браќа и братучеди во слободен превод значи: Не сум имал воопшто женска, како ли ќе фатам албанка?!

Македонци, поготово од Скопјево, фаќаат албанки за девојки и ги растураат од ебење, факт. Јахја Кемал средното, исто така. Има и во други градови, онака помали каде што сите се знаат меѓусебе, ама детето (машкото) е право фраерче, па ни албанка ни русинка ни американка не може да му одолее, исто и ова факт.

Не дека има случаи каде што причина за корпа е тоа што детето е македонче, ама дека не сте сакале да ебете затоа што некои си непостоечки браќа со калаши ке ве убијат, на друго место таа приказна.

Kajgana Shop

На врв Bottom