Зошто е крстен Исус?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ма јок бе спиро ...
Твојата (вашата) невера само со искуство се корегира. Ќе дојде денот на кој што ќе вкусиш (вкусите) само еден дел од болките кои Исус доброволно врз себе ги зеде, ... и ќе сфатите некои работи, кои со збор не сакате да ги сватите.

Знај дека наркотиката - тогаш и таму - нема да ти (ви) помогне!

.

Последно уредено:

HellRaiser

Реметам кајганџии
Член од
1 јануари 2014
Мислења
815
Поени од реакции
855
@spiros не му одговарај не гледаш дека тој со такви како тебе си ја рани душичката,тој се зеза,а ти се нервираш,зар не му ја сфаќаш поентата?!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Твојата (вашата) невера само со искуство се корегира. Ќе дојде денот на кој што ќе вкусиш (вкусите) само еден дел од болките кои Исус доброволно врз себе ги зеде, ... и ќе сфатите некои работи, кои со збор не сакате да ги сватите.

Знај дека наркотиката - тогаш и таму - нема да ти помогне!

.
Не е распнат по закон и пропис, онака како е запишано судење и распнување - така римјаните не правеа.
Да не го распнаа турците ??

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Не е распнат по закон и пропис, онака како е запишано судење и распнување - така римјаните не правеа.
Да не го распнаа турците ??
.

Помирисе со тоа дека и за крстењето и за крстувањето Христово, твоите (вашите) лукавштини се промашена работа.

На најразлични начини се обидувате да Го негирате, фалцифицирате и девалвирате Евангелието Божје, но - со Божја помош - ќе го добиете долго заслужениот плод на вашата лага и невера!

.

Последно уредено од модератор:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Јас ти кажувам и споредувам ...

Јас ти кажувам тебе и на твоите сродни души, дека вашите аргументи биле и останале смрдлив одмет, во споредба со Совршеноста БОЖЈА чиста во Исуса Христа!

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас ти кажувам тебе и на твоите сродни души, дека вашите аргументи биле и останале смрдлив одмет, во споредба со Совршеноста БОЖЈА чиста во Исуса Христа!

.
јас барем знам за што кажувам, читав, истражував, проучував.
Пишувам со аргументи

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
јас барем знам за што кажувам, читав, истражував, проучував.
Пишувам со аргументи

Кога вистински би знаел, ти би се каел, како што ќе се каеш!

.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Овој став посебно ме мучи...Мора да е то‘ некој нов светоглед.
можи по некоја година ќе те прогласи црквата за мученик, ете ќе потпишам дека си се намучил со мене.
Кој на крст кој во арена кој во зандани и св.Мики на форум стана мученик

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
можи по некоја година ќе те прогласи црквата за мученик, ете ќе потпишам дека си се намучил со мене.
Кој на крст кој во арена кој во зандани и св.Мики на форум стана мученик

.

Гледај добро со твоите бљувки да не соблазниш некого кој верува во Евангелеито БОЖЈЕ (Христос), бидејќи тогаш ќе вкусиш што е вистинска мака!

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.

Гледај добро со твоите бљувки да не соблазниш некого кој верува во Евангелеито БОЖЈЕ (Христос), бидејќи тогаш ќе вкусиш што е вистинска мака!

.
аман бе спиро, пак мракот ти ја надвладеа душата намачена, шо вечер вакви испади од тебе, ме загрижуваш

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
аман бе спиро, ...

Добронамерен и животопријатен совет е, кој потекнува директно од Светлината БОЖЈА !

Ти сега понатака, како сакаш ...

.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.203
човекот е плод на милијарди години еволутивни процеси
Тоа ти е како да разглобиш Боинг 747 до најситно делче, да го растуриш низ цел свет, и после милијарда години во резултат на сплет од случајности (ветер ги донел деловите на едно место...ова-она )и оп да се зглоби и да полета.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Тоа ти е како да разглобиш Боинг 747 до најситно делче, да го растуриш низ цел свет, и после милијарда години во резултат на сплет од случајности (ветер ги донел деловите на едно место...ова-она )и оп да се зглоби и да полета.
не е добар примерот, прво настанокот на човекот не се случил пред 4 милијарди години и на едно место, се случувал со хемиски процеси, на милијарди кубни метри вода препполна со делови и се случувало секоја секунда во тек на милијарди години.
То ти е како да имаш милијарди лабаратории кои милијарда година секоја секунда ќе прават експеримент. Така настана живиот свет. Почетоците на живото не се спектакуларно мистериозни ни непознати.

Kajgana Shop

На врв Bottom