Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.044
Поени од реакции
9.386
До кога ќе се жалиш од детето по темиве? Зашо сте го правеле и раѓала кога немате капацитет, очигледно и ти и маж ти, да го гледате и чувате. Де плачело, де си играло, де музика пуштало. Изгледа проблемот е у вас. Никот у Мизерна смени си го.
Не е баш така, ако им се качило на глава тоа значи дека го толерираат детето и не користат ќотек. Денеска децата се претежно хиперактивни и рачунај неколку пати поинтелигентни од пред 50 год. да речеме. Треба огромен напор за да се воспита дете денеска и секоја чест за сите што фрустрацијата ја покажуваат на форум а не преку ќотек на децата.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
sto e najtragicno vakvite imaat deca. Vakvite porano bile brkani od domot cisto informativno u najmala raka u endek zavrsuvale. Ke se zhali od dete ne spiela gospozata, e vakvite imaat pravo i da glasaat i da izrazuvaat nivni mislenja javno, abe se toa pod mach treba da ide
Немам у животов гласано. Ако ти е најголемо достигнување во животот тоа да тепаш жени и да им се закануваш, за греота си.
До кога ќе се жалиш од детето по темиве? Зашо сте го правеле и раѓала кога немате капацитет, очигледно и ти и маж ти, да го гледате и чувате. Де плачело, де си играло, де музика пуштало. Изгледа проблемот е у вас. Никот у Мизерна смени си го.
Ти се најде прозван и погден во муабетов? Ние си се шалевме и смеевме.Но Кој си ја има мувата на капа си ја ишка,
Сигурно и на мајка ти и татко ти вака им збориш по дома, кога ќе те искараат, малку повеќе култура, помалку размазеност.
Се шалиме ние постарите, а ти слободно прескокни ни ги муабетите. ;)

Член од
16 октомври 2021
Мислења
618
Поени од реакции
1.377
Немам у животов гласано. Ако ти е најголемо достигнување во животот тоа да тепаш жени и да им се закануваш, за греота си.

Ти се најде прозван и погден во муабетов? Ние си се шалевме и смеевме.Но Кој си ја има мувата на капа си ја ишка,
Сигурно и на мајка ти и татко ти вака им збориш по дома, кога ќе те искараат, малку повеќе култура, помалку размазеност.
Се шалиме ние постарите, а ти слободно прескокни ни ги муабетите. ;)
ne se zakanuvam nitu pa sakam nekoj da tepam. Si praime muabet, taa e realnosta za tebe, ali slobodno proektiraj si stvari u tvojata glava sto mislis deka ke ti bide polesno taka za da zaspies navecer.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Баш познавам една шо релативно скоро фати Грузиец. Само кажем:)))
Иако не го познававме типот, бевме као со лесно нека му е, веројатно добар човек беше...досеа.
Демек многу опасна жена балканска, не знае шо го снашло :D
Му читам сега.
Вика право зборат, среќа па лесни табиети ми се досадни.
Прво љубомора, па зависност од хаос, чекор по чекор го асимилираме.

И така. Ќе го прифатам ова како некоја изјава на љубов шознам.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.960
Поени од реакции
6.441
Па искрено да ти кажам и сите кавги се ради детето, ненаспани бевме со години, зашто му текнува да стане сред ноќ и да урла со саати да плаче и да кенка, сега фала богу спие цела ноќ, ама зато преку ден, крвта на сламка ни ја пие.
Не е да се мешам, ама во неколку постови го спомена ова, не е баш нормално за дете цело време 24/7/365 (по искуство но и кажување од други) да е хиперактивно и да одбива да јаде, мора да постои причина, консултирајте се со педијатар за почеток, никогаш не се знае. Мислам скраја било ништо повеќе од карактерна црта ама сепак, лишување од сон со години мора да е страшно нешто, не можам да замислам.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Не е да се мешам, ама во неколку постови го спомена ова, не е баш нормално за дете цело време 24/7/365 (по искуство но и кажување од други) да е хиперактивно и да одбива да јаде, мора да постои причина, консултирајте се со педијатар за почеток, никогаш не се знае. Мислам скраја било ништо повеќе од карактерна црта ама сепак, лишување од сон со години мора да е страшно нешто, не можам да замислам.
Сака да јаде тоа што не треба, чоколади, торти, колачи и чипсови и ако не му дадам вика, се дере, не тоа кога беше бебе се будеше почесто, сега си спиеме цела вечер немаме проблеми.:)
А за активно си игра нормално ко сите деца нема да го врземе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.388
Поени од реакции
24.542
Сака да јаде тоа што не треба, чоколади, торти, колачи и чипсови и ако не му дадам вика, се дере, не тоа кога беше бебе де будеше почесто, сега си спиеме цела вечер немаме проблеми.:)
nevospitano :pos:

pa ti sega ako red ne mu stavis koga?

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.960
Поени од реакции
6.441
Сака да јаде тоа што не треба, чоколади, торти, колачи и чипсови и ако не му дадам вика, се дере, не тоа кога беше бебе се будеше почесто, сега си спиеме цела вечер немаме проблеми.:)
Погрешно те сфатив тогаш, мислев дека и сега немате мир ама ок, мој бед.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.362
Поени од реакции
13.275
Сте го разгалиле многу, сеа наглава ви се качуе :)

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.960
Поени од реакции
6.441
Обично се мешаат поимите добар и сервилен, пример од мој живот се дешава, полна е кантата за отпадоци, гледам Арсенал или нешто така и жената вели да го изнесам ѓубрето веднаш.
Ако скокнам со повели драга, одма еве одам до контејнер...не знам. Со тек на време што би се случувало, не кај нас специфично туку општо, би имало качување на глава?
Јас и велам дека ќе одам откако ќе заврши утакмица, никако за време на текма, па така нема проблеми.

Kajgana Shop

На врв Bottom