- Член од
- 1 декември 2014
- Мислења
- 2.307
- Поени од реакции
- 4.567
Станко vs другиов
И завршува разговорот со другарка и, цела испаничена ми вика дај телефонот да проверам да не ме снимаше
Последно уредено:
Овие што ти си ги наброил, а и други ликови кои отскокнуваат од стадото (без разлика дали љубовен план, или нешто друго), се луѓе кои се спремни да одат во крајности, а тоа е она што го прави животот поинтересен.И тука се формира интересен патерн, жените знаат кога стигнале до архетипот. Додека на јаден Станко таа ќе му кења на глава дека некоја другарка од средно му ставила лајк, архетипот (општоприфатениот архетип, не што Сусаро или Змеј горјанин како индивидуалци мислат):
-Бранкo. Жена. Швалерка. Жена му знае и не се разведува од него. Швалерката знае дека е втора виолина но сепак пристанува.
-Мијaлкoв. Жена. Швалерки. Жена му знае и не се разведува од него. Швалерките знаат дека се втора виолина но сепак пристануваат.
-Лaтaс. Жена. Швалерка. Жена му знае и не се разведува од него. Швалерката знае дека е втора виолина но сепак пристанува.
Да одиме во филм:
-Тони Сопрано. Жена. Швалерки. Жена му знае и не се разведува од него. Швалерките знаат дека се втора виолина но сепак пристануваат. (Се додека не почна ептен да претерува и аздисува).
-Чичко Кумплунг. И тоа како класичен, а не суптилен сељак. Жена. Швалерка. На крај и на син му девојката ја ебеше. И секако, синот беше добро момче.
Оваа пичкина магија... Не бе владе, зарибана е. Оваа е исфрустриран грев напатен. И го има начукано некој до глездери, па сега сите мажи и се криви. Се познава по тоа смајлињата што ги става дека уште ја боли. Провоцира чисто од желба за внимание, за да се фали после дека ја „харасале“. Јас тука сум ти како социјален работник за неа, и ги лечам фрустрациите.Ne e rabotata za kokoska, pile, kvacka ili sto i da e. Takvi nacekala pa i se moze, si misli sekade toa vrvi.
Ne pali taa pickinata magija sto ja spomnuva Sussaro kaj site.
Еве ти дозволувам и да ме пцуеш и да ме колнеш и све, нема да ти се наљутам. Од кај знаеш, може ќе ти даде таргетираната особа. Јас само морам да кажам дека сум песимист....кога ти пишуваш коментари,имам чувство дека се наоѓам во месарница
...да не си касап по професија?
Ај јас пак дрвен адвокат на жените да пробам, иако тие тука на темава не заслужиле баш. Има сепак жени во мојот живот кои многу ги почитувам.Дали поради лошото воспитување од страна на мајката на тема жени (иако ненамерно, таа сето тоа го правела со најдобри намери не сфаќајќи дека од синот прави најдобар геј другар на девојките), дали поради Холивуд, или можеби некои го читале Драган и биле misled од тоа што сите жени му ставаат срциња, гушки и бацки тие доаѓаат до заклучок дека само со љубов, внимание и учтивост ќе го освојат женското срце. И завршуваат игнорирани или во френдзоната, Псајсајд стави едно убаво видео пред неколку страни. Тоа е првиот пат кога ќе бидат збунети по прашање на жени. Вториот пат ќе биде на 30+ кога некои од тие што тогаш го игнорирале/френдзонирале ќе пројават интерес за него. Ќе си рече да не случајно се разубавел или стекнал шарм или слично? Ама кога ќе удрат тестостерони, хормони и емоции во глава who gives a fuck? Посакуван е, конечно ќе ебне нешто, емотивно, сексуално, ментално ќе биде исполнет. Зошто кога го добиваш сето тоа да бидеш будала како Сусаро па да седнеш и да анализираш? Зошто да си печурка? Биди малиот принц. Кога ќе го земе на усис не ради реда, не со пола уста (хе-хе) и не за туѓ (негов) атер (тоа следи после прстенот на рака), туку затоа што сака со цел ќејф, мозокот му доживува data factory reset. Кој го ебе и Сусаро и се што пишал! Не може ова да е грешно, нема ништо на светот поисправно од ова посторгазмично чувство сега и овде кога она додека се брише ќе му каже-Додека беше во Ве Це ти нарачав од она местоно 100% Original Italian Pizza таа ти што ја сакаш пола кватро стаџоне, пола диаволо и ставив 2 лименки пиво да се ладат. Блачко сакаш?
Епа Сусаро, кур да пушиш!
Ама кога ти иде, ти иде бе! Кај стигна до 1000 јурци, од 8 до 8 плус саботи ама ај стигни де до нив, кај купи Форд Фиеста и тоа не многу на старо само 7 години од Италија, 80000 километри баба ја возела до маркет и назад, така му кажа дилерот, прекрасен харизматичен човек, па уште сега и ова. На приемот пред фотографирањето откога ќе го пуштат пликцето во кутијата сите ќе му викаат-Честито Станко! Ајде сега и крштевка што побрзо!
Никој нема да му каже-Ај на здравје за 6 години станбен кредит во банка, 2 алиментации и гледање на децата секоја втора сабота. Затоа што за 4 години од сега, постепено, градуално ќе ја доживее третата и последна збунетост на тема жени. Па ти си имала страни што јас не ги знам? Ти не беше ваква пред 4 години, од каде сега магично се појави се ова? Да Станко, ќе ти каже она се што не треба да чуеш пред време. Ќе ти каже жена ти од Каменица дека ако не беше ти станбено обезбеден и од Скопје туку од некое радовишко село (поздрав Луки ако случајно читаш) дека ова ќе го сонуваше само. Ќе ти каже за двајцата Срби кога правеше ММФ (Меѓународен Монетарен Фонд) во Охрид. Ќе ти каже дека првите 6 месеци од врската паралелно се плескаше со уште еден пошто уште не знаеше што статус ќе има со тебе. Ќе ти каже дека ќе ти иде по ќејф, дека ќе се адаптира се до дете број 1. Дека на дете број 2 веќе нема потреба од глумење лудило. Само ти уживај во пицата и во блоуџабот.
Токму така, не знам кој е попримитивен, ние или они. Се додека паѓаме на изглед ќе постојат трепкачици кои со пичкина магија ќе те дупат во животот. Испаѓа дека ние сме понеинтелигентни.Ако одиме со генерализации (патерни), може да се сведеме дека за сериозни врски/брак: мажите бираат по изглед, а жените по: сигурност (парична, физичка, статус во општеството и тн.), и после тоа изглед/харизма и сл (т.е овие можеби на сам почеток, после тоа се тотално небитни).
Но и ова не е во ред, дека испаѓа оти си ист ко црната вдовица само од другата страна на паричката, зошто мора да имаш деца? Каков пример на сопруг би бил кога мајката на твоите деца си ја искористил за приплод? Но мислам дека не си таков и намерно го пишуваш ова, одговорноста на таткото е кога е тука и во добро и во зло, и кога е тешко бремето тој да го носи на раменици бидејќи може, има сила а ја добива од љубовта не која ја прима туку која ја има во себе, се жртвува за доброто на сите а тоа е надминување на егоизам, хедонизмот и страстите на телото да исчукаш се што оди има добра цицка, стануваш вистински човек кој се владее себе. Вдовицата е екстремна реакција на нашите дедовци и татковци, луѓе кои им опкале шамари на нивните баби и мајки и оделе да ебат свежо месо. Кога ќе видиш дека жената е реакција на мажот ќе ја увидиш вистински нашата одговорност во фамилијата, да ја сакаш и кога ќе има бори, тоа е ултимативната сигурност која можеш да ја пружаш. Бидејќи тоа не сме, они бараат сигурност во друго. Да не ме разбереш погрешно, и вдовицата може да заглави со провајдер и се што пишува сусаро да важи за неа сем ако не остане доследна на себе и остане сама, повремено у тројка со Вот и жена му и не раѓа, но се надевам ќе најде љубов кога ќе им опрости на предците.Мене да ми се даде втора шанса да го живеам животот, би се оженил на 18, 3 деца набрзинка и кога ќе потпораснат децата би се развел. После тоа животот го живееш без никаков товар .
Дефинирај како сакаш, ама ние размислуваме прво со помалата глава, а после тоа со поголемата.Токму така, не знам кој е попримитивен, ние или они. Се додека паѓаме на изглед ќе постојат трепкачици кои со пичкина магија ќе те дупат во животот. Испаѓа дека ние сме понеинтелигентни.
Какви дедовци, какви татковци, какви бакрачи.... не паѓај на таа феминистичка лага. Пичкочеш и умислувањето дека ако тогаш не згрешела и не се омажела за Станко сека таа ке беше некаде во Њујорк, ке беше Сара Џесика Паркер и ке се ебеше со ѕверката а не сега да расправа дечишта, да му ги пере гаќита на Станко и да се бања во Дојран.... Еве, се бавам со адвокатура во наш град кој економски живна уште пред десетина години и во градот повеке нема невработени.... Што донесе тоа? Разводи. Последниве години човек може да живее само од разводи и оставини, луѓето само се разведуваат и умираат. Се вработила, земала плата 25-35 илјади и повеке не сака да биде со Станко, си нашла или ја нашол некој Перо на кого му се приебало, и мавнал Перо две слатки речи, и спомнал Дубаи и спомнал Швајцарија... и оп, еве ти муштерика за развод. Станко нечини, станко само работи, станко слабо ја шета, станко ја гуши во животот.... Ако порано тешката работа во разводот беше тоа што и двајцата сакаа судот да му ги додели децата на чување и воспитување па на таа тема се биеше битката и се вадеа секири, сега таа не сака ни да помисли да ги чува децата, бара децата да бидат кај таткото, тој да ги чува а таа да плаќа алиментација..... за да биде слободна оти Перо сака само да кеца а не сака да расправа туѓуи дечишта... Тоа е тренд, се повеке разводите се такви. Е кога на Перо ке му мине меракот тогаш гледа колку се заебала што се разведила, што си ја оставила работата за некој сон во Дубаи.. после кога ке стигне на суд за не плаќање издршка сваќа дека не е таа Сара Џесика и дека и било супер со Станко... Какви дедови и татковци...Токму така, не знам кој е попримитивен, ние или они. Се додека паѓаме на изглед ќе постојат трепкачици кои со пичкина магија ќе те дупат во животот. Испаѓа дека ние сме понеинтелигентни.
Но и ова не е во ред, дека испаѓа оти си ист ко црната вдовица само од другата страна на паричката, зошто мора да имаш деца? Каков пример на сопруг би бил кога мајката на твоите деца си ја искористил за приплод? Но мислам дека не си таков и намерно го пишуваш ова, одговорноста на таткото е кога е тука и во добро и во зло, и кога е тешко бремето тој да го носи на раменици бидејќи може, има сила а ја добива од љубовта не која ја прима туку која ја има во себе, се жртвува за доброто на сите а тоа е надминување на егоизам, хедонизмот и страстите на телото да исчукаш се што оди има добра цицка, стануваш вистински човек кој се владее себе. Вдовицата е екстремна реакција на нашите дедовци и татковци, луѓе кои им опкале шамари на нивните баби и мајки и оделе да ебат свежо месо. Кога ќе видиш дека жената е реакција на мажот ќе ја увидиш вистински нашата одговорност во фамилијата, да ја сакаш и кога ќе има бори, тоа е ултимативната сигурност која можеш да ја пружаш. Бидејќи тоа не сме, они бараат сигурност во друго. Да не ме разбереш погрешно, и вдовицата може да заглави со провајдер и се што пишува сусаро да важи за неа сем ако не остане доследна на себе и остане сама, повремено у тројка со Вот и жена му и не раѓа, но се надевам ќе најде љубов кога ќе им опрости на предците.
И се повеќе работа ќе имаш оти таквите се производ на одгој, прашај се какви родители имаат. Она што зборам е да воопшто не влегуваат во брак и да не прават деца ако изборот е тој оти и нивните деца ќе се исти ако не и бетер. Зашто се помируваме со Петко Станко, Трајанка, Петкана, не учевствувај во гнасотилкот. Или мора лозата да се продолжи? Но тогаш ќе имаш помалку работа.Какви дедовци, какви татковци, какви бакрачи.... не паѓај на таа феминистичка лага. Пичкочеш и умислувањето дека ако тогаш не згрешела и не се омажела за Станко сека таа ке беше некаде во Њујорк, ке беше Сара Џесика Паркер и ке се ебеше со ѕверката а не сега да расправа дечишта, да му ги пере гаќита на Станко и да се бања во Дојран.... Еве, се бавам со адвокатура во наш град кој економски живна уште пред десетина години и во градот повеке нема невработени.... Што донесе тоа? Разводи. Последниве години човек може да живее само од разводи и оставини, луѓето само се разведуваат и умираат. Се вработила, земала плата 25-35 илјади и повеке не сака да биде со Станко, си нашла или ја нашол некој Перо на кого му се приебало, и мавнал Перо две слатки речи, и спомнал Дубаи и спомнал Швајцарија... и оп, еве ти муштерика за развод. Станко нечини, станко само работи, станко слабо ја шета, станко ја гуши во животот.... Ако порано тешката работа во разводот беше тоа што и двајцата сакаа судот да му ги додели децата на чување и воспитување па на таа тема се биеше битката и се вадеа секири, сега таа не сака ни да помисли да ги чува децата, бара децата да бидат кај таткото, тој да ги чува а таа да плаќа алиментација..... за да биде слободна оти Перо сака само да кеца а не сака да расправа туѓуи дечишта... Тоа е тренд, се повеке разводите се такви. Е кога на Перо ке му мине меракот тогаш гледа колку се заебала што се разведила, што си ја оставила работата за некој сон во Дубаи.. после кога ке стигне на суд за не плаќање издршка сваќа дека не е таа Сара Џесика и дека и било супер со Станко... Какви дедови и татковци...
Суси, СЕ СЛОЖУВАМ ВО ПРАВО СИ ДРУЖЕ
Не видов да продолжиш.Не бришам веќе од тука понатаму, директ опомена, раката ме боли... Ете од на Јамајка навредите ќе почнеме. 8 страни глупости, навреди, очајни обиди за хумор.. Без осет сте истите та истите.
Види, за разлика од црната вдовица, јас не сум искомплексиран од спротивниот пол. Никогаш не сум генерализирал и не сум сакал да генерализирам. Ама факт е дека постојат патерните што ги кажува Сусаро, јас не сум ги анализирал до толку, но тоа не значи дека потсвесно не сум бил свесен за нив. Тоа не е само општествен феномен, туку и природен.Но и ова не е во ред, дека испаѓа оти си ист ко црната вдовица само од другата страна на паричката, зошто мора да имаш деца? Каков пример на сопруг би бил кога мајката на твоите деца си ја искористил за приплод? Но мислам дека не си таков и намерно го пишуваш ова, одговорноста на таткото е кога е тука и во добро и во зло, и кога е тешко бремето тој да го носи на раменици бидејќи може, има сила а ја добива од љубовта не која ја прима туку која ја има во себе, се жртвува за доброто на сите а тоа е надминување на егоизам, хедонизмот и страстите на телото да исчукаш се што оди има добра цицка, стануваш вистински човек кој се владее себе. Вдовицата е екстремна реакција на нашите дедовци и татковци, луѓе кои им опкале шамари на нивните баби и мајки и оделе да ебат свежо месо. Кога ќе видиш дека жената е реакција на мажот ќе ја увидиш вистински нашата одговорност во фамилијата, да ја сакаш и кога ќе има бори, тоа е ултимативната сигурност која можеш да ја пружаш. Бидејќи тоа не сме, они бараат сигурност во друго. Да не ме разбереш погрешно, и вдовицата може да заглави со провајдер и се што пишува сусаро да важи за неа сем ако не остане доследна на себе и остане сама, повремено у тројка со Вот и жена му и не раѓа, но се надевам ќе најде љубов кога ќе им опрости на предците.
Грешиш, воопшто не ја оправдувам туку ти ја објаснувам, друга е крајноста, исто како црнците кои се пресензитивни ако им кажеш нигер пошто им пателе предците од белиот човек, така и она остава впечаток дека е доминаторка, ти прај пут даун, а тоа е ( се надевам и кај неа ) одбрамбен механизам и се надевам не прешло скроз во омраза на машки пол, патерн е. Јамајка ја сум поголем десничар од тебе, за мене развод е грев бидејќи со тоа не преземаш одговорност за своите постапки, пред се кого си избрал за жена ( и она за маж ) таков у моја книга не смееш да гласааш пошто не ти верувам дека си способен правилно да избереш. За тоа би бил крив татко ти, тој требало да те научи што е добра а што лоша жена, а не сусаро на форум. А ако земаш жена само за приплод, и она тебе од исти причини ондак идеме до главниот проблем, зошто мора да се размножиш?Не видов да продолжиш.
Автоматски споено мислење:
Види, за разлика од црната вдовица, јас не сум искомплексиран од спротивниот пол. Никогаш не сум генерализирал и не сум сакал да генерализирам. Ама факт е дека постојат патерните што ги кажува Сусаро, јас не сум ги анализирал до толку, но тоа не значи дека потсвесно не сум бил свесен за нив. Тоа не е само општествен феномен, туку и природен.
Фактот дека луѓето сакаат да проживеат пред да се земат, кажува дека луѓето некако негативно гледаат на тој брак. Повеќе како товар кајшто треба да си обезбедат потомство. Ако веќе луѓето го имаат тој порив кон потомство, а сакаат да проживеат, ова би било одличен компромис. И зошто јас би бил некаков виновник или негативец во таа приказна? Па истото што ќе важи за мене, би важело и за неа. Како што јас сум ја искористил за приплод, така и она ме искористила мене за приплод и тоа е тоа. А одговорноста за децата не завршува со разводот. А ако мене ми е убаво со неа нема и што да се разведувам. Поентата ми е, бракот како брак, во денешницата е само парче хартија со кое можеш газот да го избришеш и толку. Можеби е паметно што порано да се ослободиме од товарот што ги тера луѓето пред крајот да бидат очајни.
Јас нема да добијам шанса да го живеам животот повторно, ниту пак некој 18 годишник ќе размсилува вака.
Бранењето на вдовицата со актот на нашите дедовци и татковци е равно на лудилото на БЛМ. На таков начин можеш да ги оправдаш и најголемите злотвори во историјата. Вдовицата решила свесно и намерно да е вдовица, затоа што е кукавица. Полесно и е да впери со прст во другиот пол, одколку да си го најде проблемот во себе. Тоа што го опишува Сусаро, не е последица на машкото однесување, туку на женското. И повеќето мажи не се Перо, туку се Станко.