Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
8 јули 2015
Мислења
181
Поени од реакции
593
И мене дома не ми даваат да чувам куче. Теоријата на моиве е дека мочорот што го чуваме ќе се чувствувал запоставен и љубоморен.:cautious: Демек повеќе ќе сме го сакале кучето.
Затоа овој сега си го прчи и се прави газда на толкав голем двор. :D
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Џиткав свадбарска ракија.

Три пати порачав песна од Ш.Шаулич и не ми ја исвирја

@RickyLFC9 помагај друже, сакав една од овие три песни




Сеа се вратив дома, касно е да ги утепам свирачите нели?

И заборавив да кажам, свирачот пропишти добри две иљадарки што ќе ми ги залепев ако ми ги исвираше песните, јеби га, он губи, ја заштедив 2000 денари.
 
Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.367
Поени од реакции
85.272
Special shoutout до дечкитето после Винофест беа собрани на автобуската кај веро и ги пееја најголемите хитови на Зона ФМ
 

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга...

... се враќам од house party (не се пушташе хаус туку српско) и го гледам тагов од @Bateman. Една песна како ја погодил, коинциденција, баш вечерва зборев за тоа колку ми значи. И по тој повод, отварам нова тема у подфорум музика.

Godspeed.
 
J

joe.b

Гостин
Драга кајгана, се враќам синоќа накај дома со 5ка, онаа ноќнана 00 и 15.
Ме зема колега од дома, на брзина онака да му помогнам нешто по дома.
И после работа нели по наш македонски обичај, ракииче, салатиче, не фати 11 и 40 а од 17:00 излегов од дома.
Мирко колегава веќе го фати а и мене малце. Не носев пари ништо во мене, чак ни новчаник, 50ка железна ја најдов у џеп случајно.
Му викам си идам со автобус, немој да возиш ќе не сопрат џандари ќе напраиме беља. Ене ја 5ка ќе стигнам дома.
Инсистира такси да ми викне да ми плати, му викам седи, ќе си одам со автобус.
Кога во автобус, слушам муабети пар малолетнички позади мене на оние столчињана 4 карши од карши, девојче, 16 години наполнила баш синоќа.
Се враќаат од ``луда журка``
Се истетовирала по ракана некои имиња, букви, трајболи, триста чуда, ставила пирсинзи.
Мене татко ми во тие години со каиш ме тепаше за тетоважа од чунга лунга, додека му објаснам дека е лажна од мастика и дека се пере, јас веќе ги изедов 5-6 комада.
Или ја сум остарел, или сум ќорав па не пратам што се случува околу мене и како светов напредува, а 34 ги имам ебаго, не се превише... или денешницава отишла скроз у курац...
 

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.335
Поени од реакции
86.464
Морам да си ја олеснам душата, знам дека темава не е за политички и партиски работи, али ако не ви се чита, слободно скролајте до наредниот пост...
Познавам лица "патриоти" кои животот би го дале за Грујо и компанија, редовно на фб лајкуваат вести од најретардираните медиуми во земјава (Курир, Инфомакс, оној сајтот на Сарма), и најретардираните личности што ги крепи оваа мила Македонија (Миленко, Јанко...). Луѓето си имаат поштена работа, не се партиски вработени за тоа рака на срце неможам да го одречам, али ме нервира менталитетот нивни. Еве пример кога беа протестите во Ѓорче за убиениот Ангел, дел од тие што ги знам си протестираа мирно и не беа меѓу првите редови кај оние што беа најрадикални меѓу толпата народ... арно ама вака-така си попија неколку стапа по грб од полицијата таму. Првите денови го колнеа ДПМНЕ, Грујо, земјава што ти ја знам... за да месец-два потоа пак се чукаат во гради за тоа кој е поголем "патриот" (нели тоа се гледа според владеачката партија кој е најголемиот патриот)

Е сега што ми беше поентата, одам пред недела две кај еден од нив, зборувавме за политичкава ситуација во земјава, и им реков дека НЕ ОДАМ да гласам на избори,... да можеби ќе излезам, ама ќе го чкртнам ливчето, значи да бидеме јасни, не одам да гласам нит за ДПМНЕ нит за СДСМ или пак билокоја друга шеста партија во земјава. Како ли само им се промени изразот на лицето, како да сум им кажал дека намерно и со сиот ум ќе гласам за овие другиве синиве што толку ги мразат. Нејсе еве сега приметив дека ми прават муабет ама не веќе со оној весел тон, се однесуваат некако поарогантно кон мене...
Со што сум заслужил јас тоа така кон мене да се однесуваат...? Сум им навредил фамилија? ДА не сум направил нешто проблем во нивниот живот? Да не сум им кажал како да ги одгледуваат своите деца? Случајно да не им го контролирам животот некако како што тие нејќат? НЕ!!! сум им ја навредил партијата со тоа што сум рекол дека нема да гласам... немам зборови

Нејсе познавам и такви кои се најголеми "патроти" во цел Аеродром, Кисела Вода, Ѓорче, Карпош итн... ама со години не поминале низ мостот Гоце Делчев да видат како ние живееме тука. Ќе се лупаат во гради за секој споменик кој што го градат во нивните населби, а ќутат за двоглавиот орел на УЧК што се издигна во Топанско Поле... нејсе ај ќе речат Чаир е доминантно албанска општина, па им се може, ама со Бутел што правиме бе? 70% од населението е македонско, нивни човек е градоначалник на таа општина, а неможат еден крст да издигнат на нивно земјиште... трт ќутат. На последниве избори сите знаеме (ете дури и Јанко Бурекот донекаде призна) дека имаше 2-3000 гласачи од Пустец кои ги носеа да гласаат во Центар... е што не ги однесоа во Кичево да гласаат, што кур ги носат во Центар? Да си го мерат со Жерновски и компанија? Патриоти...? Марш таму, утре ако ви треба нешто кој ќе ви помогне? Грујо и компанија, Заев, Аљи, Тачи или јас? КОј прв ќе претрча кога ти е најтешко да те праша како ти е? Гордана, Радмила, Зоран, Никола?

Незнам, стварно сум разочаран... еееееј што направивме, за една партија очите да си ги извадиме, жалосно... :(
 
Член од
1 декември 2014
Мислења
2.286
Поени од реакции
4.523
Се немaвме виденo 6-7 месеци сигурнo, aј викaм дa идaм нa еднo кaфе кoмшии сме.
Имaлa некoј прoблем и пoчнa дa ми рaскaжувa декa гo изневерилa дечкo и.

Викaм мислев декa ќе се прaиш финa и ќе ми збoриш декa сaмo ти се свиѓa некoј :D

Збoрувa пoлa сaaт зa oвoј нoвиoв, aбе уште дa се рaсплaче, се билo дoбрo, aмa тoј си фaтил женскa и сo неa сaкaл сaмo френдс вит бенефитс.
Де жити се дa јa видaм женскa му нa фб викaм и ми викa види јa, мнoгу е грдa и глупa билa :D
Ми пoкaжувa сликa, типкaтa е aвиoн, црвенoкoсa, телo имa, фaцa плус нештo мoден креaтoр дa не беше или нa сликa беше сo тaкви тaгнaтa.
И не мoжев дa се вoздржaм и кo oд пушкa викaм aбе шo збoрувaш ти види јa кaквa е, прејaкa е :D

Ми викa шo гледaш кoгa гo гледaш нејзиниoт прoфил, a штo у мoјoт :D
И пaк јa брутaлнo и викaм се гледa декa е висoкa клaсa, a нa твoјoт прoфил гледaм...дoмaќинкa :pos:
А рaзликaтa е 1000 спремa 1, мoре миљoн спремa 1

И упoрнo си збoри зa oвoј нoвиoв, кaкo јa гледaл кaкo и збoрел, не мoжел дa се вoздржи дa не јa зaлaпa, aли гo прaшaлa зoштo бил сo неa или дaли јa сaкaл и типoт oдгoвoрил не знaм.
Ми викa, чим ми oдгoвoри декa не знaе јa мислaм декa ме сaкa :facepalm:

Не знaе, пoшo не те сaкa видел декa мoже дa ти влезе и ти влегoл.
Кaкo сaкaш билo кoј oзбилнo дa те сфaти кoгa у врскa oд 5-6 гoд прaјш будaлa некoј? Јa нa пример никaд не би те сфaтил
Викa, дoбрo е сеa знaм декa никaд немa дa ми се пуштaш :pos::busi::cuc:
А ти се пуштaв некoгaш?

И ѕвoни другaркa шo јa упoзнaлa тaму кaј шo гo упoзнaлa oвoј и не мoжев a дa не гo слушaм рaзгoвoрoв
И викa, брaт еден тип ми пишуе нa мoб пoрaкa декa сме имaле незaбoрaвен секс, знaе и кaкoв aјфoн имaм и све, a јa се нервирaм пoшo дa ми кaжеше име и презиме МOЖДА ќе се сетев кoј е :pos:

Викaм кoјa е oвaa?
Еднo курвиште рaстуренo викa, секoјa вечер е сo рaзличен aкo сaкaш ќе ти јa местaм:pos:
Викaм, ти не сфaќaш декa тoa шo си пoчнaлa сo вaкви дa се дружиш нaпрaилo дa зaбoрaвиш и нa пoчит и нa вреднoсти и нa се. Демек oнa мењa секoјa вечер рaзлични, a ти сaмo еднaш си изневерилa :ROFLMAO:

И пaк зaбoрaвa нa изневерувaњетo, му реклa нa типoт ќе oстaвaм фaкултет, фaмилијa и ќе дoјдaм сo тебе у стрaнствo.
Не мoжев дa не се смеaм.

Уште летoвo ќе билa сo дечкo и, здрaвје бoже oд септември ќе се преселелa у Скoпје и oвoј дoтoгaш ќе имaл рaскинaтo сo oвaa грдaвa:pos:

А шo бaрaш сo дечкo ти, ти кaжaв уште лaни декa не гo сaкaш?
Кaкo не гo сaкaм, секoе сaбaјле првo негo му се јaвувaм. И плус првa сум му и си гo истренирaв у кревет кaкo ми oдгoвaрa
Ееееее си викaм сo oвaкви мaженцa сме ист пoл:facepalm::facepalm::facepalm:

А пoсле двa сaaтa си у кревет сo другиoв?:pos:

И шo гледaш у oвoј викaм нoвиoт? Викa не знaм, 32-33 гoдини е, фaкултетoт гo бaтaлил, ништo не рaбoти, aли гo сaкaм

И врвoт нaд врвoвите, тaму кaј шo се упoзнaле сo нoвиoв речиси сите знaaт декa прaaт нештo и oтишлa кaј дечкo и и му реклa слушaј ми извaдијa муaбети сo oнoј, a немa ништo :icon_lol::icon_lol::vozbud::vozbud::vozbud:

Е зa oвa збoрувaше Сусaрo у пoстoвите, oвa мaженцевo мoже дa и биде или геј другaрче a aкo дoгурa дo дечкo ќе биде пoнижувaн нa секoј мoжен нaчин и oвaa не oсеќa никaквa кривицa
Зoштo? Пoшo гo дoзвoлил тoa
 

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
... I tad su dosli popovi, pa topovi, pa lopovi i citav svet se izoblicio...
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Кеј,

Ако жена не му даде на машко, овој некако ќе надмине. Ама ако машко одбие жена, армагедон!

Чиста реалност...
 
A

Antigona

Гостин
Кајги,

Готово, бидна и тоа - спиев со американец. Друже знаеш дека ме фаќа криза за секс и овој пат стварно не можев да се воздржам. Нели ти кажав летам за Чикаго и во меѓувреме муабетев со пријател кој живее во Minneapolis (Minnesota), а него го запознав уште ко бев преку Work and Travel далечната 2009 година и одтогаш сме во контакт на Скајп. И замисли кое поштовање друже , дојде специјално другаров до Чикаго да ме види па му предложив да остане на спиење ионака сум сама во собата во хотелот кај што престојувавме. Нема да ти кажувам детали само да знаеш дека се осеќам ОДЛИЧНО , ејјј значи кое олеснување е да имаш партнер покрај тебе кој ке те задоволи после работа. Мислам дека ова ќе ме држи таман до следен месец кога ке дојдам Македонија па да го "нападнам" прилепчанецов.

Јбг, тоа е она што ми ненормално фали тука :sekcza: а со (цигани-арапи не легнувам па последни да се на планетава)
 

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Да бидеме хумани!!

 

Kajgana Shop

На врв Bottom