Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Па со машински и не ти бега супермаркет ;)
Автоматски споено мислење:

Абе учи да правиш зелник, не туку противречи тука:cenzura: Сите викаат косено е, таа стрижено :facepalm:
Железарија, таман по струка :D

O

onefifty

Гостин
Обично на добрите момци им треба еден месец допишување и неколку излагања за да пробаат било што, за тој временски интервал, убава девојка ќе излезе со пет, шест лоши момчиња. Ова го имам зборено и со еден мој пријател што е дефиниција за добар момак ама не сфаќа :))

Член од
13 април 2021
Мислења
3.413
Поени од реакции
11.232
И ќе го одбереш тишлерот со 16к плата наместо другиот?

Тие богаташите ќе идат у дом.
Мене ништо не ми значи 16к плата и тишлер. И баш тишлерите се дефицитарна професија во државата и заработуваат многу повеќе од тие 16к. За еден плакар чекав два месеци за да дојде да земе димензии човеков. И платив 35к.

Кај и да идат, во суштина сите исто завршуваме.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.098
Поени од реакции
10.138
Па со машински и не ти бега супермаркет ;)

Абе учи да правиш зелник, не туку противречи тука:cenzura: Сите викаат косено е, таа стрижено :facepalm:
Зелник знам да правам, стара искусна домаќинка сум....ама, нема да ви дозволам ДОБРИНАТА, како многу ретка особина во денешницава да ја подценувате.
Мешате добрина со срамежливост, со наивност, со се што нема везе......
@Lester Freamon дали ти воопшто знаеш што точно поговорката "убавите круши свињите ги јадат" значи?

Обично на добрите момци им треба еден месец допишување и неколку излагања за да пробаат било што, за тој временски интервал, убава девојка ќе излезе со пет, шест лоши момчиња. Ова го имам зборено и со еден мој пријател што е дефиниција за добар момак ама не сфаќа :))
Тие момци за кој што ти мислиш немаат самодоверва во себе, плашливи се, несигурни, срамежливи и нема врска со добрина.

Член од
1 септември 2021
Мислења
28
Поени од реакции
71
Хаха со така плукнат коментар на Кајгана е лесно да се биде светица. Во реалноста е друго. Еве ти два контрасти

Имаш добар 35 год. дечко кој на мува нема згазено. Мирно дете секогаш се трудел да помогне секому, не викал не за ништо. Одел на работни акции, Поплавите во Скопје, Црковни активности. Работи за 16.000ден. плата како помошник во една комапнија за обработка на дрво. Кога ќе го видиш убаво дете али животот почнал да си го зема данокот.
Проќелавени залистоци од нервози, Цврсти испукани дланки од тишлерајот и со пуштено пивско стомаче затоа што се рани со паштета од 10ден. салама од 80ден. и пиво во локална кафана пошто тоа му единствен бег од реалноста.
Сакал да заврши факултет ама не можел пошто сплет на околности. Останал да живее со неговите, тие на прв спрат тој на втор во една стара куќа од 54-та.
2 год штедел за Фиат Пунто од 1500€ кое го смета како личен успех затоа што го заработил со своја пот.
Сакал да замине странство ко помлад али пошто добра душа не му се оставале неговите. Сестра му се омажила и заминува во друг град. и на него се оставени татко му и мајка му. Неженет и без некоја светла иднина го тера животот помагајќи дома на своите и трудејќи се да се оправи во животот.
Интелектуално начитан, слуша Queen, не пуши цигари

Имаш лош 35 год дечко кој гази на се живо и диво. Татко му е еден од тие транзициските олигарси кои на времето отварија бизнис за обработка на дрво. Овај син му е газда на Фирмава. Има 20 вработени. Се понаша ко гојдо спрема нив. Може да им дава плата од 25.000ден. пошто имаат невероватно вносен бизнис али зошто да си крати од профитот кога тоа може да го направи на неговите вработени. и да им дава 16.000. Не дава К15 или ако ја даде, бара да му се врати лично на рака.
Никогаш не се загрижил за ништо во животот. Пицнат, дотеран, исончан, си има слободно време за теретани мускулчиња, провод по елитни локали...Врзан со локалната Власт фаќа Тендер за изработка на одредени производи кои на тендер ги добива за 400€ парче a за изработка чинат невероватни 2000ден. Колачот го делат со човек од Општината по принцип 60:40. Со профитот од Golf 5 прави Upgrade на Mercedes GLK од 12.000€ во рок од месец дена.
Не завршил Факултет пошто се заакал по Скопјето со грди друштва и ќе завршел во затвор за сообраќајка под пијанство во која осакатува една жена да не е татко му кој плаќа и подмитува да излезе прав и да се заташка сето тоа.
Има вереница која е од друг олигарх, ќерка на Раководител во Државна институција и тазе вработена наставничка во една школа. Секс Бомба и на иста партиска бранова должина. Заедно одат на партиски сотаноци во Општинскиот штаб. Кога не беа заедно овај ја вараше и се ебеше со една колешка од другиот град која е ќерка на пријател добавувач. Се дознава нештото пука веридбата. Дечкото е слободен.

И сега кој тебе вака ти делува подобар? Кај кого сакаш да влезеш во фамилија?

Кај тој добриот што работи за 16.000. Хајлајт на годината ќе ви биде одење на одмор во Охрид, неговите кога ќе допаднат ќе им менаваш пелени со гомна, ќе ти наклепа деца и ќе работиш во супер маркет на каса и ќе фрлиш 20 кила плус али ќе бидете среќни затоа што имате 2 деца кои многу ги сакате и тие ве сакаат вас. Само што не можете да си приуштите да им обезбедите среќна иднина. Двајцата сте со подадени документи за бугарски пасош и се надеваш кога ќе умре свекрва ти и ќе се одтарасите и од неа ќе смогнете сили да одите Германија таман децата ќе потпораснат.

Или кај тој мачото со Мерцедесот GLK кој ќе те носи 4-ти пати на море, Ќе живеете во Центар во 90м2 стан. Можда ќе те вара со некоја друга али тебе ти е гајле зошто секој ебан финансиски аспект ќе ти биде задоволен плус ќе имаш статутарен моќен и влијателен маж со кој ќе се товиш пред надворешниот свет. Ќе склепате едно дете на грешка и ќе го мразите и сакате зашто ќе ви биде единствена допирна точка која ќе ве држи заедно. Ќе се мразиш себеси за тоа што живееш пекол живот и секогаш ќе излагаш со маска на лице.
Demek dobrite momci zemaat pomala plata, izrezira sam nastan sto nema vrska so realnosta pr. kolega od fakuktet dusa od covek so site e dobar zema gore dolu 1000 € plata dobro izgleda i ima manekenka devojka lepotica ne mu treba nikoj da fakja za vrski zosto e sposoben sam da napravi pari no covekot si ima karakter i eticki kodeks ne e gjubre da gazi po lugje.
Ова е толку многу точно и поткрепено со научни студии но ете, некои прости луѓе ќе се смеат :)
Drzi voda deka zenite se submisivni, ja spagjam u toj procent zeni koi se dominanti :D i me iritira masko koa se odnesuva mangupski ili koga ponizuva cak sto vise odvratno mi e bukvalno otsekogas prevrtuvav oci na takvi selski "mangupi".

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.434
Поени од реакции
5.468
Fine. Само знаете што?
Машко има време да стане "добар" и на 30 и на 35 и на 40 и на 45. Ќе му пукне филмот и ќе направи еден преокрет.
И има гооооолем дијапазон на бирање. Што "подобар" тоа поголем избор

Женско? Ви куца сатот ко темпирана бомба сте. Пребирате до 30год. барате лoши момци за да ве "полнат" со ентузијазам. Јако ви е. После една ден кога ќе станете од спиење и ќе се видите во огледало дека не сте таа што сте таа што сте биле од факултетски денови.
Почињате да се спремате за гнездење кај "добриот" ама егото е посилно од потребата. Поготово ако сте задоволени со примарните потреби и немате притисок.
Оп! Дошле 35год. друштвото ви е десеткувано, фрустрирана на све што мрда и прета. Јајце клетките се при крај. Брчките, салото и белите влакна почињаат да излагаат додека таргет групата ви се брои на прсти. Не сте више посакуваната фуфа која без проблем наоѓаше партнери пред 7-8год.
Наоѓате drinking buddy со кого се пијанчите до бесвест лечејќи си ги фрустрациите и тешејќи се за тоа како на време не сте ги повлекле правилните чекори во животот.
Цела плата ја трошите на провод, материјални ствари и на сервис одржавање по салони за убавина зошто тоа и ви останува. Фасада! За Народот! Длабоко во себе сваќате дека сте очајни и сами!

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Fine. Само знаете што?
Машко има време да стане "добар" и на 30 и на 35 и на 40 и на 45. Ќе му пукне филмот и ќе направи еден преокрет.

Женско? Ви куца сатот ко темпирана бомба сте. Пребирате до 30год. барате лoши момци за да ве "полнат" со ентузијазам. Јако ви е. После една ден кога ќе станете од спиење и ќе се видите во огледало дека не сте таа што сте таа што сте биле од факултетски денови.
Почињате да се спремате за гнездење кај "добриот" ама егото е посилно од потребата. Поготово ако сте задоволени со примарните потреби и немате притисок.
Оп! Дошле 35год. друштвото ви е десеткувано, фрустрирана на све што мрда и прета. Јајце клетките се при крај. Брчките, салото и белите влакна почињаат да излагаат додека таргет групата ви се брои на прсти. Не сте више посакуваната фуфа која без проблем наоѓаше партнери пред 7-8год.
Наоѓате drinking buddy со кого се пијанчите до бесвест лечејќи си ги фрустрациите и тешејќи се за тоа како на време не сте ги повлекле правилните чекори во животот.
Цела плата ја трошите на провод, материјални ствари и на сервис одржавање по салони за убавина зошто тоа и ви останува. Фасада! За Народот! Длабоко во себе сваќате дека сте очајни и сами!
Звучиш ко да те оставила за лош момак.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Звучиш ко да те оставила за лош момак.
Не мора тоа да се деси, едноставно поголем дел од жените се такви.
Ако не се такви, тогаш се грди. Ако не се грди тогаш се образовани. А ако не се грди и се образовани а не се такви, ондак се ептен исклучок.
Милион примери има.
Не е дека сме ги слушале само приказните на Сусаро...

Член од
30 август 2021
Мислења
1.243
Поени од реакции
2.629
Не мора тоа да се деси, едноставно поголем дел од жените се такви.
Ако не се такви, тогаш се грди. Ако не се грди тогаш се образовани. А ако не се грди и се образовани а не се такви, ондак се ептен исклучок.
Милион примери има.
Не е дека сме ги слушале само приказните на Сусаро...
Се разбираме, доволно е да отвориш инстаграм и јасно ти е, туку ја мислам дека и ние не сме у реду па они се помируваат со некаков па калкулираат, ептен и од нас ако е некој исклучок. Многу ми е ќејф кога исклучоци ќе си се најдат, ми даваат надеж за врстата.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.084
Поени од реакции
9.357
Fine. Само знаете што?

1633605634574.png

Член од
13 април 2021
Мислења
3.413
Поени од реакции
11.232
Се разбираме, доволно е да отвориш инстаграм и јасно ти е, туку ја мислам дека и ние не сме у реду па они се помируваат со некаков па калкулираат, ептен и од нас ако е некој исклучок. Многу ми е ќејф кога исклучоци ќе си се најдат, ми даваат надеж за врстата.
Неее, грешка си!
Вие сте сите цвеќенца за мирисање, ние жените не чиниме. :(

Член од
1 септември 2021
Мислења
28
Поени од реакции
71
Fine. Само знаете што?

Ti kako se percepiras, kako los ili dobar momak?

Masko? Sirok poim ti e toa, ne se site George Clooney pa da im se moze da biraat. :D

Inaku greska si, zenite biraat, zena moze bez maz a maz bez zena potesko kaj zenite golem nedostatok e sto se lazy po priroda i poise im odgovara drug da im zavrsi rabota pa zatoa neretko pravat greski, od druga strana mazite se preceneti poradi golemata samodoverba i go koristat toa za zenite koi imaat pomala samodoverba da se pocustvuvaat zagrozeno a realnosta e deka zenata ima mnogu pogolema mokj koga e vo prasanje biranje na partner.

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ewww одлогирај се аууууу го искасапи презимето му еба матер леле.
mazite se preceneti poradi golemata samodoverba i go koristat toa za zenite koi imaat pomala samodoverba da se pocustvuvaat zagrozeno
Ајјј што прочитав, мажите го злоупотребувале тоа за да се почувствувало слатчето загрозено, хаха. Слатчето е тоа што глуми уплашено и загрозено за овој да мисли дека е алфа.

Kajgana Shop

На врв Bottom