А кој тоа дава оправдување на темава дека тоа е нормално ? Од каде ги влечеш овие заклучоци ? Јас ти кажувам кои се последиците и какви се последиците.
А кој што смета дека му е нормално тоа нека и си прави.
Затоа мажите затоа што имат срам од психијатри идат на дрогирање, пијанчење, курварлук.
Мажи од нормални и хармонични бракови не сум видел да имаат вакви проблеми.
Многу генерализираш. Багра инцели од постовите ги поистоветуваш со 100% од машкиот род.
Башка ако сакаш полуди бројки, оваа една куќа што купила (ете и 1 000 000 долари да е) е ништо у споредба со една друга од ОФ што за една година заработила 44 милиони долари. За 1 милион повеќе од најплатениот кошаркар во НБА.
А пред 10-15 години ги сметавме спортистиве за преплатени во однос на трудот што го вложуваат.
Автоматски споено мислење:
Пак не ги бараташ добро поимиве
Алфа маж е тој што се пушта на све што има штикли и секоја прилика што ја користи за да испадне мачо.
Ова е Сигма маж што си ја гледа својата работа и наместо да изиграва мајмун за да добие внимание и со тоа да стане уште поодбивен вака е попривлечен затоа што не ги рецка таквите жени.
Читај го Сусаро подетално и од неутрална гледна точка наместо до женска перспектива и ќе сфатиш за што ти зборувам.
Зошто овој црвениот дел си го болдирала а не го читаш ?
Затоа мажите затоа што имат срам од психијатри идат на дрогирање, пијанчење, курварлук.
Мажи од нормални и хармонични бракови не сум видел да имаат вакви проблеми.
Причинско последични се двете работи, ако немаат срам ќе идат на психијатар ако не или ќе умрат од нервози и чиреви на 50-60 години или ќе идат на дрогирање, пијанчење, курварлук.
Ако жената не го донесе до ова ниво нема да има ништо од ова.
Неверството е само и само во врска со изневерувачот, небитно пол. Искрено одвратно ми е. За други пороци ај, ама ова не црвена, крвава линија ми е. Личноста го прогласувам за умрено.
Секако дека е небитен полот. Во случајов зборевме за мажите.
На запад ќе најдеш еден куп 40-50 -60+ жени што на стари години откриле, јога, теретана, фитнеси и тогаш добиле желба за вежбање.
А за чудо секаде на тие места се мажи тренери меѓу 30-45 години.
Она па латино танци, зумби, танга, румби веќе од 80тите е клише.
Секако дека е небитен полот. Во случајов зборевме за мажите.
На запад ќе најдеш еден куп 40-50 -60+ жени што на стари години откриле, јога, теретана, фитнеси и тогаш добиле желба за вежбање.
А за чудо секаде на тие места се мажи тренери меѓу 30-45 години.
Да не е можеби затоа што младоста си ја потрошиле жртвувајќи се за маж, деца, фамилија , работа, сабота до степен да благодарат на Господ што имаат време и такат да бидат уредни и измиени. Мажите не морале да чекаат толку долго. Затоа и жените на такви места се повозрасни, оти живееле во време кога споменативе нешта биле како нешто обавезно.
За жал огромното мнозинство девојки на овој или оној начин, имаат проблем сами со себе, односно они се несигурни, сметаат дека се незаслужни за среќа или љубов, длабоко во себе не се сакаат себеси.
А она што се случува ,,надворешно" е директен одраз на она што се случува внатре. Сите тие естетски операции, тетоважи...се израз на нивната искомплексираност. Затоа девојките ги сакаат оние момци кои им ги докажуваат овие работи, жените самите мислат на својата безвредност
Да не е можеби затоа што младоста си ја потрошиле жртвувајќи се за маж, деца, фамилија , работа, сабота до степен да благодарат на Господ што имаат време и такат да бидат уредни и измиени. Мажите не морале да чекаат толку долго. Затоа и жените на такви места се повозрасни, оти живееле во време кога споменативе нешта биле како нешто обавезно.
Нема проблем дека е тоа работата. Тие што навистина патат , навистина патат. Останатите се се ова што го опишав.
Сети се на некои епизоди од Сексот и Градот и Очајни Домаќинки и ќе ти текне на што мислам.
После толку време и искуства со женскиот пол тек сега го разбирам менталниот склоп кој го имала Ева и од тогаш до сега ништо не е сменето..Имала се и не знаела што сака и ја посрала работава на сите поколенија до денешен ден..
Само што за секое минимално право се борела и трпела секакви понижувања.
Дури и верата била користена за да биде подолу прикажана. Била спалувана како вештерка ако малку покажела дека мисли со своја глава.
Ако била нападната, прво прашање колку саат се нашла таму и што носела.
Сѐ имала, сѐ.
Мажите така сѐ да имаа, денеска на секоја постојка ќе имаше претставништво за заштита на мажите, а они денеска јадните од што им е срам на терапевт да идат изневеруваат оти жената си дозволила да им биде досадна.
Пример за добрите момчиња коишто глупи девојки како нас ги избегнуваат.
Омилена дисциплина да покажуваат сила на женско. Можеби со мажите се добри момчиња, еве не знам. Женско очигледно не може да ги разнежни.
Како можеме да сме толку наивни...
Вау, ме уништи ој ти тастатура витезу. За таа работа не ме мари, подмирена сум, според нервозава некој друг не е. Не се секирај, квалитет е поважен од квантитет, сите ние некогаш сме чекале, ама повеќе вредело на крај.
Темава да имаше добри момчиња ќе се пријавеше оваа бљувотина.
Ако е тоа алфа, особено ако е во врска, тоа не е вистински маж за мене. Маж се мери според воздржаност, а тоа на секоја маргаритки да дели ми е исфеминизирано во мои очи. Уште да тропка со штиклички ми фали. И во средно најмногу ми одеа на нерви баш тие као мангупи.
Пак, истите тие не искачаат од уста и на оние коишто важат за добри момци. Еве ти пример погоре, специјалист во покажување на сила на женско на тастатура.
Што се тиче Сусаро, некои идеи навистина му држат вода ама за некои работи, сепак, како женско самата, не се согласувам. Многупати кажува работи што сакате да ги чуете и вклучуваат вложување помалку труд но вие си знаете. Тој момент со егото пример фантастично е доловен. @Sussaro извини што те тагнав брат, но штом се збори за тебе не е фер само да пишам. Сигурно нема да добијам ултра мега макси гига тастатурно алфо мшка витешка навреда и пцовка ко од добро познатиот добар дечко.
Автоматски споено мислење:
Само е изживеан брат. По ставот и изгледот и бон тонот се гледа дека е некој што видел подалеку од родното маало и се изнагледал голи женски. Барем денешно време е лесно да си изживеан со толку избор на поединци коишто се толку лесни за освојување што вусшност целта им била да се освоени. Пороците најчесто порано или подоцна одат во пакет, така што машко со достоинство ќе се труди да се држи настрана од сите нив. Од такви размислувања гледај си што има врска машко си, врски се уништуваат, колку фини девојчиња сум тешела оти говеда ги искомплексирале за физички изглед. А најчесто што е поразлична таа од оваа што се рекламира, ништо. Малку шминка и стопати поубава ќе биде сигурно. Другарка моја растури веридба и 4 години врска оти шмекаше друга и јас приметив инаку два пара бевме излезени. Оваа истрча во вц претпоставувам се исплака гревче ѝ пишав порака ако ти треба нешто тука сум, не ми врати па ја оставив малку раат. Се врати ко ништо да не било, срце, мрце, со неговите дошле со цвеќиња оваа нашава кралица вика, извинете но вака и вака се случи , не би било фер да бидам со некој којшто очигледно не сфатил што сака. Резерва немаше, само самопочит.
Имам и јас шведски пример за еден што отидоа со девојка му да работат демек ќе ја земе и овој фаќа некоја таква ја вара малтретира и уште се фали јас барбика сум нашол она тука ми паламуди ја остава. Барбикава затруенува и го шутнува вика сакав дете да имам тоа ме интересираше. После молење девојчево ама она утре сабајле.
За сопруг дали има примерот од погоре. Closeted геј не се понаша така. Он обавезно има девојка или жена или што поженкарски имиџ да ја замаскира реалноста. Жената што ја има за се' нешто му пречи, ја малтретира, во ситуацијава и он е под притисок пробувам на негово место да се ставам. Само ради ова поддржувам геј заедници, помалку жени ќе дојдат до дереџе психијатрија поради вакви случаи коишто и ги жалам искрено, мака е тоа.
Значи ќе си фатам само за на моето што реплицираш, болдираното.
Прво, немаше потреба од крајните сценарија на варања, јас пак ќе кажам, изживеан, неизживеан, ако е хетеро маж и нешто убаво пројде покрај него ќе го погледне, што се вика ќе го испоштува, нема ништо лошо во тоа, но вие жените одма со варање го врзувате, зашто забога, зарем вие не загледувате?
Плус пак, изживеан, денес јади, прејади се, прејаден си, храна нејќеш да видиш, утре пак ти се јаде, нема тоа изживеан, а сеа у ситуација да може да вара дали ќе извара, тоа го покажува моралот и карактерот на еден човек, не загледувањето.
А со ова што го пиша можам да проценам дека си како многу жени што ми се во животот поради разни причини кои, јбг, нормално, знаат полувистини за мажите затоа што тоа им кажале мажите: коа сме изживеани не гледаме, те гледам само како другарка, не гледам физичка убавина и ред други работи што ги кажуваат на жени, што е исто нормално, и мажите знаат само полувистини од жени, се гледа тоа и у живо и на форумов.
Само можам да кажам дека една толку ме збесна што се кладевме у не малку пари, зашто имала над 10 добри машки другари, да им се јави пред мене и да ги викне на секс директно, како ќе реагираат. Беше убедена дека ниту еден нема да сака, а ја реков над 6 ќе прифатат. Арно ама неколку пати ја прашував коа ја праиме кладбава, ама видов дека се кочи и одјебав. Мислам дека таа ситуација е јасна, мислам дека и на слепец ќе му е јасна, но некако си играме постојано мижитатара мажите и жените, изгледа за да ни биде забавно, кој да знае.
Само што за секое минимално право се борела и трпела секакви понижувања.
Дури и верата била користена за да биде подолу прикажана. Била спалувана како вештерка ако малку покажела дека мисли со своја глава.
Ако била нападната, прво прашање колку саат се нашла таму и што носела.
Сѐ имала, сѐ.
Мажите така сѐ да имаа, денеска на секоја постојка ќе имаше претставништво за заштита на мажите, а они денеска јадните од што им е срам на терапевт да идат изневеруваат оти жената си дозволила да им биде досадна.
Чекај ЈБТ гирл зборам за првата жена која е создадена,каква борба какви понижувања какви спалувања..Не ми ја сфати поентата а и ти се женско(претпоставувам) а ја машко не сме на иста фреквенција..
Пак исклучок напиша.
Мажи што вараат затоа што жената им била досадна се мал исклучок . Мажи вараат затоа што се несреќни во бракот безразлика дали мама и тато ги ожениле или и направиле беља на првата па морале да ја венчаат.
Мажи што се венчани на своја воља и секако не ги маваат аздиси не изневеруваат.
Се останато е за психијатар.
За жал огромното мнозинство девојки на овој или оној начин, имаат проблем сами со себе, односно они се несигурни, сметаат дека се незаслужни за среќа или љубов, длабоко во себе не се сакаат себеси.
А она што се случува ,,надворешно" е директен одраз на она што се случува внатре. Сите тие естетски операции, тетоважи...се израз на нивната искомплексираност. Затоа девојките ги сакаат оние момци кои им ги докажуваат овие работи, жените самите мислат на својата безвредност
Дека па вие мажите сте олицетворение на перфекција.. шијем ти га ..
Тетоважи, пирсови.. па и на к*р, набилдани со стероиди и ќељви, 20 години помлади пичици јер да се види кој сум јас и шо све можам.
Исти кур сме сите не се коси младичу.
Дека па вие мажите сте олицетворение на перфекција.. шијем ти га ..
Тетоважи, пирсови.. па и на к*р, набилдани со стероиди и ќељви, 20 години помлади пичици јер да се види кој сум јас и шо све можам.
Исти кур сме сите не се коси младичу.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.