Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.713
Ти веројатно си многу директен и искрен човек и нема да ти се верува какви манипулатори има. Секој според својот кантар си мери додека не го изгорат. И јас така едно време.

Има мажи што измамиле, пред мои очи долгогодишно другарство растури за лична корист. Личноста ситно ситно предејќи си заврши работа, што останува за девојче некое...И тоа правам муабет за нашетан паметен човек овој што падна на ова. Така што има многу добри глумци и стратези. И одлично глумат жртва, треба ептен и ти да си ѓубре да излезеш со корпус деликти на сунце да убедиш. Кај гледаш дека едната страна постојано се жали изиграва мирна и загрозена, таму е манипулаторот. Колку е змијата поопасна, толку подобро си ги крие нозете.

Да не си има човек работа со такви, ама пуста желба за пари, моќ, контакти...
Жени праќаат љубовни писма на сериски убијци на жени. Некој што убивал други жени они сакаат да го оженат. Немој да ми збориш за манипулаторство кога вие не се заљубувате во нечиви зборови него у ликот и делото.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.379
Поени од реакции
10.286
Жени праќаат љубовни писма на сериски убијци на жени. Некој што убивал други жени они сакаат да го оженат. Немој да ми збориш за манипулаторство кога вие не се заљубувате во нечиви зборови него у ликот и делото.
Аман бе Ронче, зарем тие неколку жени ги сметаш за нормални?
Ти дали воопшто си имал девојка во животот?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.201
Поени од реакции
7.892
Pa cel internet e negov!
Za fizicka licnost ne stasuva od kisnenje pred Monitor! Nazhalost...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.713
Не се мешај бабо, правам муабет озбилен. Плаче за манипулаторство кога она се ставила у таква позиција. Никој не е манипулиран туку така. Она прифатила да биде. Си направила некој свој замислен свет за типот. Има жени нормални што ги гледаат работите, но тие се малце.

Член од
22 август 2022
Мислења
695
Поени од реакции
2.028
Да да ја на некого потерс муабет му памтам 5 месеци, на сериски убиец ќе праќам писма. Стопати сум пишала, тие што вараат кај ќе стигнат и се насилни кон послаби ми немаат никаква мажествена одлика, напротив ми оддаваат впечаток на немоќни индивидуи со ниска самодоверба. На пример што ми оставале впечаток што сум набљудувала порано имав таква навика, некаде дечко го гледаш со бурма на рака во јавен превоз или чека нешто. Околу него дотерани естетски со миничи , ама воопшто не крена глава да се загледува. После се ослободи место, си седна напред. Е тоа е маж, за мене тоа е алфа. Може, но избира достоинство и самопочит пред животински нагони.

А тие со писмата се нетокму и којзнае какви патолошки фетиши се во прашање.

Член од
16 јули 2021
Мислења
347
Поени од реакции
716
Да да ја на некого потерс муабет му памтам 5 месеци, на сериски убиец ќе праќам писма. Стопати сум пишала, тие што вараат кај ќе стигнат и се насилни кон послаби ми немаат никаква мажествена одлика, напротив ми оддаваат впечаток на немоќни индивидуи со ниска самодоверба. На пример што ми оставале впечаток што сум набљудувала порано имав таква навика, некаде дечко го гледаш со бурма на рака во јавен превоз или чека нешто. Околу него дотерани естетски со миничи , ама воопшто не крена глава да се загледува. После се ослободи место, си седна напред. Е тоа е маж, за мене тоа е алфа. Може, но избира достоинство и самопочит пред животински нагони.

Да не направи ништо е прав маж кога е женет, ама штом не загледувал а биле згодни да не има алфата сопруг а не сопруга. Да не вара, не пие, не пуши, не се коцка и не иде по жени, се карактеристики на 5 оделни мажи не на еден. И моја бивша најде еден „перфектен“, да сум се угледал што ти знам, раскинавме, му се стаил, дечкото излезе обратен. Епа да, барем по жени нема да иде за другите карактеристики не знам.

Член од
22 август 2022
Мислења
695
Поени од реакции
2.028
Да не направи ништо е прав маж кога е женет, ама штом не загледувал а биле згодни да не има алфата сопруг а не сопруга. Да не вара, не пие, не пуши, не се коцка и не иде по жени, се карактеристики на 5 оделни мажи не на еден. И моја бивша најде еден „перфектен“, да сум се угледал што ти знам, раскинавме, му се стаил, дечкото излезе обратен. Епа да, барем по жени нема да иде за другите карактеристики не знам.
Не, само е јак карактер

Последно уредено од модератор:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.079
Поени од реакции
27.572

И на крајот на денот, мажите што ги лаат се мажите што ги збогатуваат.
На самохрани мајки секакви еткети лепат што се светици и херои за овие (богами една од причините поради којашто чекав за дете е да намалам шанси да биде со некој кој би ме оставил на цедило оти не верувам дека би можела и им се дивам на тие што можат), викаат да бе туѓо дете ќе ранам, а на овие империја им прават, доволни се прегледи и коментари само, да не зборам за поспецијалните.
:toe:

За овој муабет со парите , за жал сѐ поголем е бројот на мажите што директ би се тапосале на женин имот, до влечки. Да не почнам со измамнициве од соц мрежи, passport bros ти реков ми рече порано само жени правеа тие работи. Times change.
Многу генерализираш. Багра инцели од постовите ги поистоветуваш со 100% од машкиот род.

Башка ако сакаш полуди бројки, оваа една куќа што купила (ете и 1 000 000 долари да е) е ништо у споредба со една друга од ОФ што за една година заработила 44 милиони долари. За 1 милион повеќе од најплатениот кошаркар во НБА.
А пред 10-15 години ги сметавме спортистиве за преплатени во однос на трудот што го вложуваат.
Автоматски споено мислење:

Пак не ги бараташ добро поимиве :icon_mrgr:
Алфа маж е тој што се пушта на све што има штикли и секоја прилика што ја користи за да испадне мачо.
Ова е Сигма маж што си ја гледа својата работа и наместо да изиграва мајмун за да добие внимание и со тоа да стане уште поодбивен вака е попривлечен затоа што не ги рецка таквите жени.
Читај го Сусаро подетално и од неутрална гледна точка наместо до женска перспектива и ќе сфатиш за што ти зборувам.

Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
695
Поени од реакции
2.028
Алфа маж е тој што се пушта на све што има штикли и секоја прилика што ја користи за да испадне мачо.
Ако е тоа алфа, особено ако е во врска, тоа не е вистински маж за мене. Маж се мери според воздржаност, а тоа на секоја маргаритки да дели ми е исфеминизирано во мои очи. Уште да тропка со штиклички ми фали. И во средно најмногу ми одеа на нерви баш тие као мангупи.
А пред 10-15 години ги сметавме спортистиве за преплатени во однос на трудот што го вложуваат.
Пак, истите тие не искачаат од уста и на оние коишто важат за добри момци. Еве ти пример погоре, специјалист во покажување на сила на женско на тастатура.

Што се тиче Сусаро, некои идеи навистина му држат вода ама за некои работи, сепак, како женско самата, не се согласувам. Многупати кажува работи што сакате да ги чуете и вклучуваат вложување помалку труд но вие си знаете. Тој момент со егото пример фантастично е доловен. @Sussaro извини што те тагнав брат, но штом се збори за тебе не е фер само да пишам. Сигурно нема да добијам ултра мега макси гига тастатурно алфо мшка витешка навреда и пцовка ко од добро познатиот добар дечко.

Само е изживеан брат. По ставот и изгледот и бон тонот се гледа дека е некој што видел подалеку од родното маало и се изнагледал голи женски. Барем денешно време е лесно да си изживеан со толку избор на поединци коишто се толку лесни за освојување што вусшност целта им била да се освоени. Пороците најчесто порано или подоцна одат во пакет, така што машко со достоинство ќе се труди да се држи настрана од сите нив. Од такви размислувања гледај си што има врска машко си, врски се уништуваат, колку фини девојчиња сум тешела оти говеда ги искомплексирале за физички изглед. А најчесто што е поразлична таа од оваа што се рекламира, ништо. Малку шминка и стопати поубава ќе биде сигурно. Другарка моја растури веридба и 4 години врска оти шмекаше друга и јас приметив инаку два пара бевме излезени. Оваа истрча во вц претпоставувам се исплака гревче ѝ пишав порака ако ти треба нешто тука сум, не ми врати па ја оставив малку раат. Се врати ко ништо да не било, срце, мрце, со неговите дошле со цвеќиња оваа нашава кралица вика, извинете но вака и вака се случи , не би било фер да бидам со некој којшто очигледно не сфатил што сака. Резерва немаше, само самопочит.

Имам и јас шведски пример за еден што отидоа со девојка му да работат демек ќе ја земе и овој фаќа некоја таква ја вара малтретира и уште се фали јас барбика сум нашол она тука ми паламуди ја остава. Барбикава затруенува и го шутнува вика сакав дете да имам тоа ме интересираше. После молење девојчево ама она утре сабајле.

За сопруг дали има примерот од погоре. Closeted геј не се понаша така. Он обавезно има девојка или жена или што поженкарски имиџ да ја замаскира реалноста. Жената што ја има за се' нешто му пречи, ја малтретира, во ситуацијава и он е под притисок пробувам на негово место да се ставам. Само ради ова поддржувам геј заедници, помалку жени ќе дојдат до дереџе психијатрија поради вакви случаи коишто и ги жалам искрено, мака е тоа.

Последно уредено од модератор:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.079
Поени од реакции
27.572
Ако е тоа алфа, особено ако е во врска, тоа не е вистински маж за мене. Маж се мери според воздржаност, а тоа на секоја маргаритки да дели ми е исфеминизирано во мои очи. Уште да тропка со штиклички ми фали. И во средно најмногу ми одеа на нерви баш тие као мангупи.
Ти ваљда ги имаш оние стари сфаќања за алфата у стилот на старите наши шо ги идеализирале. Тогаш тие биле викани предратни швалери. У денешно време тоа е многу застарен тип на понашање и удварање особено кај зумериве. Зумериве ти се генерација што добива панични напади и нозе им се сечат ако ги погледнеш у очи и им кажеш вистина а не па дирекно да им се пуштиш со агресивно (не мислам насилно и замарачко туку без суптилности) удварање.

Еве ти прочитај што се сигма мажи :

Пак, истите тие не искачаат од уста и на оние коишто важат за добри момци. Еве ти пример погоре, специјалист во покажување на сила на женско на тастатура.
Според кого ова добрите момци се тие што се залетани по вакви ? Знаеш дека малце оксиморонска ти е перцепцијава. Еднаш- два пати да погледнеш чисто од едукативни цели е ок. Не е ок цела плата да ја трошиш на гледање ОФ и порничи на официјални страни.
Што се тиче Сусаро, некои идеи навистина му држат вода ама за некои работи, сепак, како женско самата, не се согласувам. Многупати кажува работи што сакате да ги чуете и вклучуваат вложување помалку труд но вие си знаете. Тој момент со егото пример фантастично е доловен. @Sussaro извини што те тагнав брат, но штом се збори за тебе не е фер само да пишам. Сигурно нема да добијам ултра мега макси гига тастатурно алфо мшка витешка навреда и пцовка ко од добро познатиот добар дечко.
Затоа ти кажав пробај гледај ги работите малце повеќе од неутрална гледна точка и ќе видиш дека има право. Јас на ИГ пратам и женски инфлуенсерки. Пред погрешно да бидам сфатен не кокошки и гуски без 2 грама памет што промовираат чантички и штиклички, некој фитнеси и травел влогови.
Ниту фејк њу ејџ богаташчиња што глумат као да живеат скромен живот во склад со природата и на " prirodni" работи трошат иљадници долари/евра. Со милион тетоважи (особено мандали и дрим кечери) и пиресеви, издувале 1000 кила трева, пиеле ајахуаска, оргијале со све и сешто на Гоа и тие островите у Индокина и сега како просветлени доаѓаат да ти солат памет како сиротиња од таму што живее во бамбусови куќи се многу понапредни од нас. Не дека ја бранам цивилизацијава ама тие немале шанска да живеат вака, а иначе одма би се иселиле од вукоебината у сред џунгла.

" Многупати кажува работи што сакате да ги чуете и вклучуваат вложување помалку труд но вие си знаете."
Што сакаш да кажеш со ова ? Ајде малце поконкретно ако сакаш да дебатираме.

Само ради ова поддржувам геј заедници, помалку жени ќе дојдат до дереџе психијатрија поради вакви случаи коишто и ги жалам искрено, мака е тоа.
Мажите многу повеќе завршуваат на психијатрии отколку жените само што сеуште е табу тема маж да покаже емотивна слабост, додека жена смее за све и сешто да кенка или нешто ако не и е по кејф а секако и кога ќе пробува да манипулира да ги повика солзичките на помош за да го омекне партнерот.
Затоа мажите затоа што имат срам од психијатри идат на дрогирање, пијанчење, курварлук.
Мажи од нормални и хармонични бракови не сум видел да имаат вакви проблеми.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.401
Поени од реакции
16.600
Полесно ќе запознае девојка ако оди во Затвор( ама во УСА или гЕУ :cool: ), Мансон во затвор се ожени а и цело време пред тоа му доаѓаа женски посети

Член од
22 август 2022
Мислења
695
Поени од реакции
2.028
Мажи од нормални и хармонични бракови не сум видел да имаат вакви проблеми.
Значи и варачи и порочни се добри момчиња според вас...гревови неразбрани.
Јас сум видела.
Од аздисаност и ненаученост малку одговорност да се земе во животот, мама ќе го среди, што девојка силувал ќе поднела тужба, тато ќе ѝ запрети да ја повлече.

И јас имав големи маки... маките се уствари период кој е најголема мотивација да останеш трезен и приземен.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.079
Поени од реакции
27.572
Значи и варачи и порочни се добри момчиња според вас...гревови неразбрани.
Јас сум видела.
Од аздисаност и ненаученост малку одговорност да се земе во животот, мама ќе го среди, што девојка силувал ќе поднела тужба, тато ќе ѝ запрети да ја повлече.

И јас имав големи маки... маките се уствари период кој е најголема мотивација да останеш трезен и приземен.
Пак ќе те прашам како погоре, кои нас ? Кој ја има дадено глобалната општа дефиниција за добри момчиња ?
Ете пак како си контрадикторна. Маж со психопати родители не спаѓа во просечен маж. Јас ти зборам за просечен нормален маж.

Член од
22 август 2022
Мислења
695
Поени од реакции
2.028
Пак ќе те прашам како погоре, кои нас ? Кој ја има дадено глобалната општа дефиниција за добри момчиња ?
Ете пак како си контрадикторна. Маж со психопати родители не спаѓа во просечен маж. Јас ти зборам за просечен нормален маж.
Не постои оправдување за одење по други жени во брак па макар и кошмар да е. Како и за жена што не оправдувам. Не сме во време Ана Каренина или Мадам Бовари кога развод било пропаст.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.079
Поени од реакции
27.572
Не постои оправдување за одење по други жени во брак па макар и кошмар да е. Како и за жена што не оправдувам. Не сме во време Ана Каренина или Мадам Бовари кога развод било пропаст.
А кој тоа дава оправдување на темава дека тоа е нормално ? Од каде ги влечеш овие заклучоци ? Јас ти кажувам кои се последиците и какви се последиците.
А кој што смета дека му е нормално тоа нека и си прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom