не бе, малку иронично го кажав.
Ми даде работа ко бааги за три сати а да се убиеш не можеш да ја завршиш ни за 4. Ај си викам еден ден, два, може до мене е, немам рутина, помина цела недела, никако не оди, и еден ден одам на работа и тој шефот ми вика, треба да правиме муабет, јас го слушам и тој почна да сере некој работи што немаа врска, само колку да се каже нешто да најде мана, да покаже дека е над мене. Јас го слушам и еден момент му викам, заврши ? може јас да кажам нешто ? ми вика кажи, "Абе работава што ми е даваш не може да се заврши ни за 4 сати а ти мене ме плаќаш 3, и тој (на мое изнендаудавње) ми вика "Па Што", да не сакаш да си одиш ?, мене ми стемна и му викам "Не бе, ќе останам ама ако како бонус ми го испушиш куров". Овој вака малку збунет ( не очекување таква реакција) ме гледа и пред да каже нешто јас му викам Ај пријатно. Ми вика "чекај бе, каде, остани барем уште една недела, да најдам некој друг", му викам, "Кој те ебе, завршив јас со тебе, си нашол погрешен човек" , и си заминав ,сурат повеќе не му видов.
Ќе одам, малку надвор од тема.
Не е лесно и вакво понашање, јас за моите постапки понекогаш сум платил, висока цена, затоа и луѓето и се плашат до некаде со право, може да се извиси. Еднаш во една прилика, многу одамна работев во една компанија некој 8-9 месеци, никаква, гадна работа, згора на тоа, се знае кога почнуваш, не се знае кога звршуваш, им барав да ми дадат подобра позиција, а имаше позиции, или барем камион да возам, тие не бе, си земаа свои луѓе од надвор за подобри позиции, ти скапај внатре, кој те еба..... да скратам, еден ден ми пукна филмот, демолирав све пред мене што ми се најде и си заминав, си викам кој ве ебе, ќе најдам друга работа.
Арно ама, после ко за инает, никако работа, некој 3 месеци никој не ме вика ни на интервју а не па работа да ми даде, немав право на социјала 8 недели пошто сам ја напуштив работата, а дома жена и дете од една година, све што имав заштеда, отиде у курац, тонев со 100 на сат, среќа испадна едни познаници познаваа еден Македонец кој што беше во состојба да помогне, па преку нив ме запознаа и човеков од кал ме изваде, ме пикна на работа во компанијата каде што беше area manager, плус имаше и приватен бизнис каде што почнав да работам по некој сат екстра кај него, и така застанав на нозе, се извлеков од пепелта.