- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 303
- Поени од реакции
- 659
Теоретски ми се свиѓа, но на практика уште не јаде тоа ти ќути си, друг нека се буни, нема везе што тебе те боли.Е па ти само што го кажа решението, нема што тука да измислуваме топла вода. Ако и во денешно време некој така си дозволува да игра со народот него никој жив нема да го смени, едноставно членов нека му каже нека се ЕБЕ со некој непалец, и чао пријатно, и нека си бара друга работа, со кретен не може поинаку. Исплукај го во суарт бркај работа.
Тоа што рече некој член погоре, луѓе имаат деца/кредити итн, но најмногу со тоа си ја правдаат пасивноста, да не се конфронтираат со газда и да не бараат нова работа. Сепак земете предвид дека кај нас државата е најголем работодавец и (уште потрагично) најпосакуван. Што сакаш со 2/3 луѓе што се, или сакаат да се, у администрација, амбиција и подобрување на вештини? На нив идејата им е денес да се пијат неколку кафиња, да се каже дека се работело и оп плата, не ги занима повеќе.
Лестер е у право, но кога знаеш јазик/имаш скил и светот ти е на дланка, но у МК е различно. Работев продажби за странска фирма со Скандинавија, луѓето поштени имам интерес што нудиш, што ми нудиш мене, немам интерес чао пријатно. Ми рекоа земи префли да работиш со МК познаваш менталитет. И истото (работа по телефон), звониш на наши, па кај ви е канцеларија, па ај да частиш пијачка/ручек да размислам, па ово па оно, интерес за бизнис нула.
Работите во МК се постатични, и за вработен и за газди, па затоа и прогресот е побавен.