Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Еден толерантен верник започна со такви метафори...
Ги изедначи атеистите со животни само затоа што не верувале во Бог.Колку и да се трудам да бидам толерантна и да не навредувам, едноставно постојат луѓе кои би го накурчиле и Далај Лама.
pa normalno deka ke gi izednaci, zatoa sto ni ednite ni drugite ne veruvaat vo bog, ja gledash tuka slicnosta?
a ti voopshto ne se trudish da ne navreduvash, jas imam vpecatok deka edvaj cekash...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Еден толерантен верник започна со такви метафори...
Ги изедначи атеистите со животни само затоа што не верувале во Бог.Колку и да се трудам да бидам толерантна и да не навредувам, едноставно постојат луѓе кои би го накурчиле и Далај Лама.
Разбирам и се согласувам со твојата критика. Мојот коментар не беше воопшто насочен лично до тебе.

Што се однесува до навреди, тука атеистите убедливо водат. Без конкуренција.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
sigurno se gordeesh so sebe...kakov post si napishala duri i jas se gordeam so tebe:pos:
Па, повеќе ќе се гордеев со себе да мислев дека мажите имаат вагина (уште се смеам на ова :pos:) да гледав обоени енергии, аури, да сонував духови, и син ми да беше индиго дете...или кристално беше?
Прва почнуваш со провокации, а потоа цмиздриш како сите тебе те напаѓале.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Кучето почитува и сака ако ја заслужиш неговата почит и љубов. Тогаш ако треба и животот ќе го даде за тебе. Овцата од друга страна единствено што и е битно е да има за јадење и пиење. Таа не се држи до стадото и до овчарот затоа што ги сака, туку за да си ја заштити сопствената "кожичка". Ако го види овчарот повреден или во невоља, биди сигурен дека нема да се вознемири или да се обиде било што да стори.
Мислам дека метафората е доволно јасна, барем за оние што треба да се препознаат во неа.
Многу ти е јака експликацијава. Ваквите аналогии се страотно убедливи и даваат неодбранливи аргументи за супериорноста на твојот светоглед. Само напред!

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Па, повеќе ќе се гордеев со себе да мислев дека мажите имаат вагина (уште се смеам на ова :pos:) да гледав обоени енергии, аури, да сонував духови, и син ми да беше индиго дете...или кристално беше?
Прва почнуваш со провокации, а потоа цмиздриш како сите тебе те напаѓале.
cmizdram???? od kaj takov zaklucok, samo napomenav deka temata ne e za mene, duri i predloziv da napishat tema za mene, pa tamu neka plukaat...
tebe toa na cmizdrenje ti lici, ili taka ti odgovara?
gledam deka site moi postovi si gi procitala, polaskana sum:)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Многу ти е јака експликацијава. Ваквите аналогии се страотно убедливи и даваат неодбранливи аргументи за супериорноста на твојот светоглед. Само напред!
Мојот светоглед е супериорен за мене, што незначи дека е и за сите. Јас така размислувам, оние што не се согласуваат нивно право, нивен живот.
Можат слободно да бидат овци, да си бараат некој што ќе ги спасува, води и ќе им кажува како да го живеат животот.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Мојот светоглед е супериорен за мене, што незначи дека е и за сите. Јас така размислувам, оние што не се согласуваат нивно право, нивен живот.
Можат слободно да бидат овци, да си бараат некој што ќе ги спасува, води и ќе им кажува како да го живеат животот.
i ke bidat srekni poradi toa, dodeka drugite cel zivot ke patat od samite sebe, se dodeka eden den, pred da umrat ne go povikaat istiot toj bog...

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ќе беше фино да беше толерантен. Ама многу, многу ти пречат и оние кои ги нарекуваш „овци“ и Оној кого го следат. Твојата омраза и отсуство на толеранција е документирана на стотици страници на форумов.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеист во вистинска смисла на зборот би требало да е човек кој не верува во Бог, или најопшто во натприроден интелект кој е створител на материјалниот видлив и невидлив свет. Нивото на свеста за постоење на Бог се изедначува со свеста на животните, кои патем не веруваат во Бог, затоа што не се свесни за Неговото постоење. А овие луѓе, самостојно, по свој избор и слобода се одлучуваат да се изедначат со животните и да не веруваат во Бога. И нормално, ако се знаат нагоните и начинот на живеење, да речеме на кучињата, ваквото однесување не е никакво чудо.
Браво, супер, пример за толеранција
Што се однесува до навреди, тука атеистите убедливо водат. Без конкуренција.
И опет криво, погледни го цитатот погоре
И да не заборавам, дали некој „толерантен верник“, Петар Тапетарот, (може не си ти, само твоето алтер его) не заработи 2 неделен бан заради навреди? Лесно е да ја гледаш раската во туѓото око а да не ја гледаш гредата во своето.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
i ke bidat srekni poradi toa, dodeka drugite cel zivot ke patat od samite sebe, se dodeka eden den, pred da umrat ne go povikaat istiot toj bog...
Хахаха! Па погледај кој пати во светот! Најсреќни се државите каде луѓето се најмалку религиозни. Колку поголем број на религиозни луѓе, толку помал стандард, помало ниво на образование, повеќе конфликти!
А дали другите ќе го повикуваат бог пред смртта незнам, за мене биди сигурна дека ни во сон такво нешто нема да се случи.
--- надополнето: Sep 12, 2011 8:56 PM ---
Ќе беше фино да беше толерантен. Ама многу, многу ти пречат и оние кои ги нарекуваш „овци“ и Оној кого го следат. Твојата омраза и отсуство на толеранција е документирана на стотици страници на форумов.
Тоа што вистината и аргументите некого навредуваат е нивни проблем не мој.
Еве одговорими што е со твојата документирана омраза кон масоните, телемитите и воопшто окултистите?
Јас за секоја критика изнесувам аргументи, не критикувам неаргументирано.
Зошто ти ги мразиш телемитите? Зошто ги нападна? Зошто во секоја дискусија со мене си непријателски настроен? Која е твојата причина?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Зошто атеисите не се размножуват со делење?
Прашањето е сосема на место. Да резонирам. Атеистие одобруваат, и не само што одобруваат, туку и преферираат хомосексуалност.
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и исливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение. Ако не се во можност тоа да го сторат на биолошки начин, природно или со вештачко опловдување, едниот маж да биде оплоден од другиот, останува единствениот можен одговор, а тоа е делење на единката во две единки. Сега е сосема јасно, дека ова прашање има основа, но ниту еден атеист не се обиде да даде барем некаков одговор кој би можел да биде реален.
После ова, има ли некој од атеистие одговор?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прашањето е сосема на место. Да резонирам. Атеистие одобруваат, и не само што одобруваат, туку и преферираат хомосексуалност.
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и исливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение. Ако не се во можност тоа да го сторат на биолошки начин, природно или со вештачко опловдување, едниот маж да биде оплоден од другиот, останува единствениот можен одговор, а тоа е делење на единката во две единки. Сега е сосема јасно, дека ова прашање има основа, но ниту еден атеист не се обиде да даде барем некаков одговор кој би можел да биде реален.
А да одиш ти до некој психијатар додека е време?

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Хахаха! Па погледај кој пати во светот! Најсреќни се државите каде луѓето се најмалку религиозни. Колку поголем број на религиозни луѓе, толку помал стандард, помало ниво на образование, повеќе конфликти!
А дали другите ќе го повикуваат бог пред смртта незнам, за мене биди сигурна дека ни во сон такво нешто нема да се случи.
--- надополнето: Sep 12, 2011 8:56 PM ---

Тоа што вистината и аргументите некого навредуваат е нивни проблем не мој.
Еве одговорими што е со твојата документирана омраза кон масоните, телемитите и воопшто окултистите?
Јас за секоја критика изнесувам аргументи, не критикувам неаргументирано.
Зошто ти ги мразиш телемитите? Зошто ги нападна? Зошто во секоја дискусија со мене си непријателски настроен? Која е твојата причина?
vo monentov mi teknuva na eden prijatel koj nema pari, semejstvoto mu e disfunkcionalno, bolen e...na ljubovno pole-nishto...
a da znaesh kolku e sreken...koga bi mu se doblizil ke sakash da si na negovo mesto, tolku ubavo naucil sto e sreka...odnosno deka ne e srekata vo parite, ili vo fizickoto zdravje...tuku deka srekata e dlaboko vo nas.
ova sega tebe ke ti izgleda nejasno, ama znam deka na vernicite im e sovrsheno jasno za sto zboruvam
taka da ne se slozuvam so tvoeto mislenje

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
А да одиш ти до некој психијатар додека е време?
Двојца мажи, да речеме на 30-35 годишна возраст, поради тоа што се родиле како „хомосекцуалци“ решават нивната љубов еден кон друг да ја крунисат со „брак“. И во тој „брак“ нормално имаат секс и изливи на љубов. Доаѓаме до клучното прашање. Како ќе се рамножат, односно како ќе родат бебе, дете, како ќе створат поколение. Ако не се во можност тоа да го сторат на биолошки начин, природно или со вештачко опловдување, едниот маж да биде оплоден од другиот, останува единствениот можен одговор, а тоа е делење на единката во две единки. Сега е сосема јасно, дека ова прашање има основа, но ниту еден атеист не се обиде да даде барем некаков одговор кој би можел да биде реален.
После ова, имаш ли некој одговор?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ај оди легни си. Барем да ти помине дејството. Трезен си попаметен

Kajgana Shop

На врв Bottom