Зошто атеистите немаат одговор на следниве прашања.

L

Ligeia

Гостин
Еве јас како Атеист отварам тема во религија која многумина би ја сватиле како контра атеистичка или САМ СЕБЕ УБИЈАЛ ТЕМА:pos2:

но не е така,всушност целта е да развиеме дискусија,дали има одговор на овие прашања,дали религијата го нуди одговорот,филозофијата...
дали е полошо да кажеш научен доказ кој потоа ќе биде побиен,отколку да признаеш дека не знаеш-туку веруваш???

1. What was in the beginning?
2. How will life on earth end?
3. What happens after death?
4. What is the purpose of existence?
5. Why there is order in all of creation?
6. Why there is morality in every civilization?
7. Why does every civilization believe in a Creator?
8. Why does every sane person have a conscience, even when it is not dictated by society?
9. How did nothing create everything?
10. Which came first--the chicken or the egg?
Моето мислење е следново:
1.Почетоткот може да го знае само тој што го започнал.
2.Крајот ќе го знае само тој што ќе го има последниот збор на планетава земја и ќе го доживее за да види но не и да напише.
3.По смртта никој не се вратил за да раскажува а и да раскажува,човечкиот род веќе е запознат со поимот скептицизам.
4.Секој на земјава добива подарок...а тоа е животот.Како ќе го потроши и обликува 60% е во неговите раце.Со обликувањето може да тежи кон совршенство или кон деструктивност.
5.Редот секогаш постои за да избие хаосот.Инаку би умреле од досада.
6.Моралот е само вид на утеха затоа што сме од крв и месо и имаме нагони исти како на животните.Произлегува од нагонот за контрола и наметната власт.
7.Изговор за не знаење и мрза за размислување.(Полесно е да веруваш отколку да прашаш,научиш или да размислуваш).Иако во историјата сите што многу размислувале-џек пот или в апсаана или на клада.
8.Основата на човековото постоење ја препишувам на хормоните а совеста на степенот на образованието било домашно или систематско.
9.Материјата е дадена-наше е да ја обликуваме и потрошиме.
10.Ветеринар сум по професија...така да...:)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Еве јас како Атеист отварам тема во религија која многумина би ја сватиле како контра атеистичка или САМ СЕБЕ УБИЈАЛ ТЕМА:pos2:

но не е така,всушност целта е да развиеме дискусија,дали има одговор на овие прашања,дали религијата го нуди одговорот,филозофијата...
дали е полошо да кажеш научен доказ кој потоа ќе биде побиен,отколку да признаеш дека не знаеш-туку веруваш???

1. What was in the beginning?
2. How will life on earth end?
3. What happens after death?
4. What is the purpose of existence?
5. Why there is order in all of creation?
6. Why there is morality in every civilization?
7. Why does every civilization believe in a Creator?
8. Why does every sane person have a conscience, even when it is not dictated by society?
9. How did nothing create everything?
Na site prasanja ima odgovor vo Svetoto Pismo...manje-vise..

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Тие веруваат дека „возвишена сила“ не постои !

А кај е Петелот ? Сите гледаат 2 можни одговори , а всушност се 3 :tapp:.
:pos:
petelot e u jajceto...
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:08 ---
Уште да беа точни тие одговори
Za onoj sto veruva, tocni se;)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Za onoj sto veruva, tocni se;)[/quoасс

Стела тешко е да им докажеш ..тоа е исто како кога на слепиот му кажуваш дека постои сонце а тој тврди дека нема..

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Na site prasanja ima odgovor vo Svetoto Pismo...manje-vise..
На сите има одговори и во Багавад Гита, во Ведите, во Куранот, Книгата на мртвите, Китаби-акдасот, Теравадата, Кангирот, Коџикито, Дијанетиката...само што не се точни.

Едно е да имаш одговор на прашање. Сосем друго нешто е одговорот да ти е точен.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Стела тешко е да им докажеш ..тоа е исто како кога на слепиот му кажуваш дека постои сонце а тој тврди дека нема..
Или како на возрасен да му кажуваш дека постои Дедо Мраз.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
На сите има одговори и во Багавад Гита, во Ведите, во Куранот, Книгата на мртвите, Китаби-акдасот, Теравадата, Кангирот, Коџикито, Дијанетиката...само што не се точни.

Едно е да имаш одговор на прашање. Сосем друго нешто е одговорот да ти е точен.
Kazav, no ke povtoram. Za onoj koj sto veruva, tocni se.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Ама и ти си слепа за тоа сонце.
Moze i da bide slepa, no go cuvstvuva
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:41 ---
Абе за оној што верува и црното е бело. Работата е дали црното е бело - не дали веруваш или не.[/quote

temata e zosto ateistite nemaat odgovor...jas go dadov svoeto mislenje...

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Moze i da bide slepa, no go cuvstvuva
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:41 ---
Знаеш шо, не си ни прв(а) ни последен(на) со вакви „мислења“ овде...
така да :
прво - чувствата знаат да лажат бејби!
второ - „temata e zosto ateistite nemaat odgovor...jas go dadov svoeto mislenje...“ А-пропо темата - И јас мислам дека сонцето е една голема светулка закачена на она големото синкаво црно нешто, уствари не мислам дека е огромен жолт стопчен мрсул, брцнат во марципан и течен ураниум и затоа свети, ама тоа не е така затоа што некој истрошил цел живот за да направи ебан сателит или сонда и да го испрати на доволна далечина, близу сонцето и да го докаже спротивното на она што јас го мислам. Али чекај, следејќи ја твојата логика (слична на одредени луѓе од форумов) - што кур ми е гајле што некој „атеист“ научник тоа го збори, јас она што го кажувам така го чувствувам - и јас си дадов свое мислење, нели?
трето - колку и да ти звучам дрско и безобразно, али стварно ти велам, дај прибери се оти ќе ги запалиш религиозниве, после кај ќе ни е крајот...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За некој кој го почувствувал или видел тоа сонце и да ми раскажува. Но некој кој не видел, туку му раскажал некој на кој некој претходно му раскажал, и таквиот да раскажува за сонцето....бог да чува :D

Член од
15 јануари 2012
Мислења
69
Поени од реакции
8
Знаеш шо, не си ни прв(а) ни последен(на) со вакви „мислења“ овде...
така да :
прво - чувствата знаат да лажат бејби!
второ - „temata e zosto ateistite nemaat odgovor...jas go dadov svoeto mislenje...“ А-пропо темата - И јас мислам дека сонцето е една голема светулка закачена на она големото синкаво црно нешто, уствари не мислам дека е огромен жолт стопчен мрсул, брцнат во марципан и течен ураниум и затоа свети, ама тоа не е така затоа што некој истрошил цел живот за да направи ебан сателит или сонда и да го испрати на доволна далечина, близу сонцето и да го докаже спротивното на она што јас го мислам. Али чекај, следејќи ја твојата логика (слична на одредени луѓе од форумов) - што кур ми е гајле што некој „атеист“ научник тоа го збори, јас она што го кажувам така го чувствувам - и јас си дадов свое мислење, нели?
трето - колку и да ти звучам дрско и безобразно, али стварно ти велам, дај прибери се оти ќе ги запалиш религиозниве, после кај ќе ни е крајот...
Ma naviknav ja so takvi kako tebe, pacienti mi se, bez gajle, ne mi zvucis ni drsko i bezobrazno, samo teraj po svoe, isto kako sto i religioznite ke si teraat po svoe. Sekoj ke si go brani svoeto mislenje..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.657
Поени од реакции
59.673
Ma naviknav ja so takvi kako tebe, pacienti mi se, bez gajle, ne mi zvucis ni drsko i bezobrazno, samo teraj po svoe, isto kako sto i religioznite ke si teraat po svoe. Sekoj ke si go brani svoeto mislenje..
Навикна? 13 поста имаш.
Пациенти? ... аха: Џули, ти си?

Kajgana Shop

На врв Bottom