Зошто атеистите му се лутат на Бог

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Овој народ е ПРОСТ.

Со вакво образование не ме ни чуди што луѓе на овој форум мислат дека земјата е 6000 години стара и дека е рамна плоча. Е и тоа е прост!
Прост ради верата :vozbud: гласаат на избори за вера, гласат за еден или друг светец...или гласаат за материјални и лични потреби. Прост е и норвежанецот ако живее во исти услови, докажи дека не е.

Како стојат тие сложени народи горе со добродушноста и добрината?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Прост ради верата :vozbud: гласаат на избори за вера, гласат за еден или друг светец...или гласаат за материјални и лични потреби. Прост е и норвежанецот ако живее во исти услови, докажи дека не е.

Грешка си. Народот кој верува во бог е прост и вулгарен, за разлика од поединци од тој народ кои се сложени и невулгарни бедејќи не верувале во Бог. Тоа е нивниот став за квалификување на луѓето. Значи малкуте поединци кои не веруваат во Бог, атеистие, се сложените и не-вулгарните за разлика од народот кој е околу нив прост и вулгарен затоа што верувал во Бог.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Но, за да станеш атеист треба да си паметен и умен. Нормално, има исклучоци, не се сите атеисти генијалци, далеку од тоа...
Бисер многупати побиен овде, од самите оние кои ги прашував за некои теории, а не ги знаеја. Само "филозoфираа"

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Грешка си. Народот кој верува во бог е прост и вулгарен, за разлика од поединци од тој народ кои се сложени и невулгарни бедејќи не верувале во Бог. Тоа е нивниот став за квалификување на луѓето. Значи малкуте поединци кои не веруваат во Бог, атеистие, се сложените и не-вулгарните за разлика од народот кој е околу нив прост и вулгарен затоа што верувал во Бог.
Народот е прост. Провери ги статистиките и историјата. Ако го напишеш 100 пути нема да ги промениш фактите.

А ако мислиш дека скандинавците и јапонците се прости, тогаш стварно не гледам што муабет имаме да правиме.

--- надополнето ---

Не ме занимаат условите. Тоа е сосем друг муабет. ДЕ-ФАКТО, овој народ е ПРОСТ и недоволно образован. Ако не беше таков, државата ќе ни беше поарна. Ако не беше ПРОСТ немаше да не ебат 20 години идиоти и криминалци политичари.

Зошто е овој народ ПРОСТ, е сосем друга тема, но плачењето тука зошто некој атеист ги навредил твоите чувства нема да го промени ФАКТОТ што овој народ е ПРОСТ, нели?

...или тврдиш дека НЕ Е ПРОСТ народов, можеби?

--- надополнето ---

Бисер многупати побиен овде, од самите оние кои ги прашував за некои теории, а не ги знаеја. Само "филозoфираа"
Познавањето на теории нема никаква врска со атеизмот. Со атеизмот има врска единствено свесноста за светот и човештвото. После 3 месеци интензивен муабет мислам дека треба да е јасно. Стварно не разбирам зошто уште вие 3-4 души не можете да ја апстрахирате науката од атеизмот.

Тврдењето е толку едноставно...

F

Frankie Yale

Гостин
Ах, ми го избришаа мислењево. Види вака, не значи дека народот кој верува во господ е автоматски вулгарен и прост. И не значи дека ако станеш атеист ти ќе престанеш да бидеш вулгарен и прост. Но најчесто за да станеш атеист, неможе да си вулгарен и пред се, прост. Зошто тој бара критичко мислење и отворен ум за да се прифати.

А тоа што неможеле да ти одговорат некои теории не значи дека се прости! Аман и ти што очекуваш од атеистите, на памет да ти ја издиктираат секоја научна теорија, не е секој атеист научник. Но доволно е паметен, за да сфати дека прикаските кои ги дава библијата, куранот и други "свети" книги се нереални и неточни, и логички ги отфрлаат. Тоа не значи дека сите теисти се прости, а сите атеисти нобеловци.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Затоа што ѓаволот, злото постои во сите религии. А божја сила, Бог не би требало да постои во размислувањата на атеистите.
Мене па ме чуди дали атеист верува во сатана? Ако не верува, интересно е зашто не го оспорува?

--- надополнето ---

А тоа што неможеле да ти одговорат некои теории не значи дека се прости! Аман и ти што очекуваш од атеистите, на памет да ти ја издиктираат секоја научна теорија, не е секој атеист научник. Но доволно е паметен, за да сфати дека прикаските кои ги дава библијата, куранот и други "свети" книги се нереални и неточни, и логички ги отфрлаат. Тоа не значи дека сите теисти се прости, а сите атеисти нобеловци.
Истото се бараше од сите верници и припадници на христијанството...да го кажат наизуст постанокот на светот за 6 дена и да го докажат, да осмислат зашто Ева го зела јаболкото, дали е Господ чичко со бела брада и каде се наоѓа рајот. Во спротивно не биле верници

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Затоа што ѓаволот, злото постои во сите религии. А божја сила, Бог не би требало да постои во размислувањата на атеистите.
Мене па ме чуди дали атеист верува во сатана? Ако не верува, интересно е зашто не го оспорува?
Па не си читал очигледно, Лурц!

100 пути е пишано: АТЕИЗМОТ Е ТВРДЕЊЕ ДЕКА НЕ ПОСТОИ БОГ ИЛИ БОЖЕСТВА!

Луци спаѓа во болдираниве: бесмртен е, натприроден, паднат ангел - сите квалификации за МИТ - исто како Јахве, Кришна, Шива, Маниту, Тор, Вотан, Коескацл и весела дружина на Олимп.

Луци НЕ ПОСТОИ!

Кој тоа, атеист, не го оспорува постоењето на паднатиот ангел?!?

F

Frankie Yale

Гостин
Истото се бараше од сите верници...да го кажат наизуст постанокот на светот за 6 дена и да го докажат. Во спротивно не биле верници
Пак ли истото, вие сте тие што тврдите дека постои, кај вас паѓа товарот за докажување. Јас нема потреба да докажувам своето неверување зошто викам нема докази и заради тоа не верувам.

Еве пример кој милион пати го имам напишано.

Јас тврдам дека постои розев слон кој е невидлив и има орелски крилја. Да докажам дека постои? Докажи ти дека не постои. Според твоја "логика" и таа на верниците, автоматски моето тврдење е точно зошто ти неможеш да докажеш дека не е.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Познавањето на теории нема никаква врска со атеизмот. Со атеизмот има врска единствено свесноста за светот и човештвото. После 3 месеци интензивен муабет мислам дека треба да е јасно. Стварно не разбирам зошто уште вие 3-4 души не можете да ја апстрахирате науката од атеизмот.
пак филозофии и верувања, ништо конкретно.
Дефинирај поим за прост Дибек за да квалификуваш некого дал е прост.

--- надополнето ---

Па не си читал очигледно, Лурц!

100 пути е пишано: АТЕИЗМОТ Е ТВРДЕЊЕ ДЕКА НЕ ПОСТОИ БОГ ИЛИ БОЖЕСТВА!

Луци спаѓа во болдираниве: бесмртен е, натприроден, паднат ангел - сите квалификации за МИТ - исто како Јахве, Кришна, Шива, Маниту, Тор, Вотан, Коескацл и весела дружина на Олимп.

Луци НЕ ПОСТОИ!

Кој тоа, атеист, не го оспорува постоењето на паднатиот ангел?!?
И...? Сатаната не постои? Не постојат сатанистички движења? Што мислиш за нив...има и таква тема, не е само Бог оној "лошиот" за атеистите.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Епа зошто тогаш полемизираш и застапуваш страна кога, еве, не го разбираш терминот?!?!

Пиши define и ќе ти се каже:

Простоќа, Лурц, е недостаток на увид и суптилност (во перцепцијата и изразот).

Прост е оној човек кому му недостига ментален капацитет прецизно и суптилно да се изрази.

Мислам дека и ти самиот точно можеш да кажеш кога некој соговорник е ПРОСТ. Оти сеа се фолираш овде? Дека не ти одговара линијата на муабет или страната која ја застапуваш?!?!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Ќе со допуштам луксуз па ќе одговорам, неповикан...

Познатиот архимандрит, Антоние Блум, вели дека речиси се на планетава е под демонски влијание. Оние кои од зафрканција го негираат Бога или поблаго, не Го прифаќаат, тие автоматски сами себе се поставуваат во слуги на лукавиот. Самиот поим „антихрист„ иако се однесува на една личност во последните времиња, се однесува и на секој поединец кој не Го прифаќа Христа Богочовекот за свој Бог и Спасител. На таквите поединци, но и колективи, лукавиот им е поблизок исто колку што Бог им е далечен...

Затоа, Христос вели: „...Кој не е со Мене, против Мене е...„ (Матеј, 12.30). И воопштено, кому му е Светов подраг од Творецот на овој Свет, таквиот веќе е под опасно демонско влијание, иако таквиот тоа ќе го негира со сета своја сила. Црквата не познава „трета„ состојба, освен „со„ или „против„ Христа. Не постојат „добри„ луѓе, кои сами од себе се добри, „онака„ добри, без Бог да им е во умот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.804
Поени од реакции
12.295
Пак ли истото, вие сте тие што тврдите дека постои, кај вас паѓа товарот за докажување. Јас нема потреба да докажувам своето неверување зошто викам нема докази и заради тоа не верувам.

Еве пример кој милион пати го имам напишано.

Јас тврдам дека постои розев слон кој е невидлив и има орелски крилја. Да докажам дека постои? Докажи ти дека не постои. Според твоја "логика" и таа на верниците, автоматски моето тврдење е точно зошто ти неможеш да докажеш дека не е.
Твое е правото да веруваш, кој ти го оспорува? Велам дека си заблуден или не треба да веруваш? Не...има миљони секти, ...една повеќе помалку за мене не значи ништо.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

--- надополнето ---

И...? Сатаната не постои? Не постојат сатанистички движења? Што мислиш за нив...има и таква тема, не е само Бог оној "лошиот" за атеистите.
Зошто се правиш дека не разбираш? За сатанистичките движења ти пишуваше Ипсимус и јас добро се сеќавам на пост во кој си ти цитиран во кој јасно ти е напишано дека сатаната за нив е СИМБОЛ на непокорноста, а не антропоморфно божество.

Зошто, Лурц, вака разговараш? Зошто постојано потпрашуваш за работи кои ти се одговорени? Дека не ти се свиѓаат одговорите? Се надеваш дека некој ќе се лизне и ќе ти остави простор за напад? Што ли ти е филмот - стварно не те разбирам...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ќе со допуштам луксуз па ќе одговорам, неповикан...

Познатиот архимандрит, Антоние Блум, вели дека речиси се на планетава е под демонски влијание. Оние кои од зафрканција го негираат Бога или поблаго, не Го прифаќаат, тие автоматски сами себе се поставуваат во слуги на лукавиот. Самиот поим „антихрист„ иако се однесува на една личност во последните времиња, се однесува и на секој поединец кој не Го прифаќа Христа Богочовекот за свој Бог и Спасител. На таквите поединци, но и колективи, лукавиот им е поблизок исто колку што Бог им е далечен...

Затоа, Христос вели: „...Кој не е со Мене, против Мене е...„ (Матеј, 12.30). И воопштено, кому му е Светов подраг од Творецот на овој Свет, таквиот веќе е под опасно демонско влијание, иако таквиот тоа ќе го негира со сета своја сила. Црквата не познава „трета„ состојба, освен „со„ или „против„ Христа. Не постојат „добри„ луѓе, кои сами од себе се добри, „онака„ добри, без Бог да им е во умот.
Дали тоа значи ако атеист,агностик или припадник на друга религија ти направи добро ти сепак ќе го сметаш за слуга на лукавиот и непријател твој, а доколу христијанин православен ти направи лошо, тој сепак ќе ти е брат и ближен?

F

Frankie Yale

Гостин
Твое е правото да веруваш, кој ти го оспорува? Велам дека си заблуден или не треба да веруваш? Не...има миљони секти, ...една повеќе помалку за мене не значи ништо.
Исто е и твое право да веруваш, јас не ти го оспорувам, верувај си, само не се обидувај да ми го оправдаш твоето верување како разумно зошто е еднакво на "моето" за слонот.

Kajgana Shop

На врв Bottom