Златна бубамара за он.нет.мк

ftp

Член од
21 февруари 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Дивајн напиша:
По муабетов сватив дека не била номинирана Кајгана ... ем ај рајт? Ако е така, што ве чуди што победил Он.Нет ... :star: :)
Па да, немаше номинации ако се земе предвид дека се правени анкети на рандом граѓани од 15 до 50 години :)

deXterche напиша:
Abe fakt e deka Kajgana e popopularna od ON.NET, trebase barem da ja nominiraat. A to so nekoe glasanje se pravi ili aj na nekoj mu teknalo pa ke pra i sto saka?
Факт? Ај покажи ми факти декстерче. Јас ќе ти кажам факт. Татко ми незнае дека постои Кајгана, ама па затоа секој ден го посетува Он.Нет. Мајка ми исто така, и половината мои другари.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
ftp напиша:
Јас ќе ти кажам факт. Татко ми незнае дека постои Кајгана, ама па затоа секој ден го посетува Он.Нет. Мајка ми исто така, и половината мои другари.
Taтко ти е изван догаџаја тогаш :)
И мајка ти.
Факт.
Тоа ти е исто како да незнаеш дека постои Седмица и Кинг Бургер и јадеш само у Стоилко.

ftp

Член од
21 февруари 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Да точно.. Ама он.нет се изборил за да може моите родители да го дознаат и посетуваат :wink:

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
ftp напиша:
Да точно.. Ама он.нет се изборил за да може моите родители да го дознаат и посетуваат :wink:
А моите не ни идат на нет. И шо сеа?

ftp

Член од
21 февруари 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
Сигурен си околу бројките? Ни блиску не си..
Иначе имаш стил како Трендо? - Не.
Имаш колумни како Трендо? - Не.
Беше водител на милионер? - Не.
Си се појавил на насловна на списание? - Не.

Ем си е кул, ем си ангажира типче кое ќе му ја оддржува страната, ем не дреми на форум 24/7 и пак е подобар.

И зошто брат ти работи во Он.Нет? Затоа што не оди работата нешто со „поента” па мора некако да се живее. - Пак, он.нет победува.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
ftp напиша:
Па да, немаше номинации ако се земе предвид дека се правени анкети на рандом граѓани од 15 до 50 години :)
Анкетите се најверодостојни, поготово кога се направени за Бубамара, радио кое специјално за изборот за најпосетуван македонски сајт на својата манифестација, ја ангажираше фирмата "Аналитика" за да "анализира" дури 100 души? :wink:

Според анкетата која ја спомнуваш, Altavista (хеј, Altavista човече!) е каде-каде попосетуван сајт од Google, YouTube и Yahoo. Доколку се сомневаш во ова што го кажувам, бујрум, кафенце - па ќе идеме заедно да ти ги презентираат "анализите".

Кога почнавме со фактите...
- On.net ќе биде сајт на годината додека постои Бубамара, Ранко и пријателите на Ранко.
- On.net и Kajgana имаат ~ (просечно) ист број на посетители. Ќе речам "од најсигурни извори", затоа што во секој момент би можел да ти ги покажам статистиките од двата портала. Моментално, Кајгана ~ има "водство" од некои 1.000 единчени посетители дневно. Зборам само за порталот, доколку го додадеме и форумот бројката ќе биде МНОГУ поголема поради тоа што се на различни сервери и посетите од форумот не се бројат.
- Трендо е кул.
- Ранко е кул.
- "Аналитика" е кул, ама "анализира" колку што е платена. Затоа sux.
- Идиотски е да дискутираме за понатаму за ова, но секогаш сум расположен да ти објаснам некои работи кои очигледно не ти се јасни, или едноставно одбиваш да ги прифатиш.

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
ftp напиша:
И зошто брат ти работи во Он.Нет? Затоа што не оди работата нешто со „поента” па мора некако да се живее. - Пак, он.нет победува.
Е ова прашање ме тера да помислам од кај па ти знаеш волку а имаш само 5-6 мислења? хмм :dudlac:

А да се произнесам и на темава. Тие награди не се никакво мерило, особено не кај пејачите. :nenene:

Знаеме зошто и како се добиваат, не сме мали деца.:helou:

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Прочитав многу постови од луѓе кои го прават он.нет најпосетуван сајт само поради тоа што Бубамара рекла така...Алоооо докога ке пиете нафта бе? Гледавте што се случува на Бубамара сега и 10години уназад? се делат награди на пријателите на Ранко,без никакви номинации а да не збориме за докази,се спомнуваат анкети за кои не ни знаеме дека се случиле,татко му дели на син награда итн...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Macedonian напиша:
Е ова прашање ме тера да помислам од кај па ти знаеш волку а имаш само 5-6 мислења? хмм :dudlac:
Можни одговори:
a) втор јузер (регистриран вчера) на претходно веќе баниран форумски лузер.
б) колега од Он.Нет, ама од Багра (анти-Кајгана) фракцијата. За нив, Кајгана е синоним за нивната клиничка смрт. Секоја чест за колегите од Он.Нет кои се верни членови на форумов и ги има во прилично добра цифра. Има дури и модератори :wink:

Ни на крај памет не ми доаѓа да спорам нечии награди, прво од култура, второ поради лични познанства со човекот кој го уредува сајтот, но едноставно не можам да останам рамнодушен на вакви провокатори.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
mRnO напиша:
Прочитав многу постови од луѓе кои го прават он.нет најпосетуван сајт само поради тоа што Бубамара рекла така...Алоооо докога ке пиете нафта бе? Гледавте што се случува на Бубамара сега и 10години уназад? се делат награди на пријателите наРанко,без никакви номинации а да не збориме за докази,се спомнуваат анкети за кои не ни знаеме дека се случиле,татко му дели на син награда итн...
:pos2:
Да де сите знаеме како се делат наградите, мада што и он нет не се лоши ке ја стигнат кајгана кај и да е :pos2: .Ке бараме номинација другата година

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Едноставно Бубамарата е замислена како едно шоу и забава.Значи не е замислена како премногу релевантна за наградите ниту пак значи дека победниците навистина биле најдобри глумци,пејачи,веб страници и слично.Хуморот и забавата во манифестацијата е на 1 место затоа и мислам дека нема потреба за споредби на Он.Нет и Кајгана.Ако навистина треба да се бира победник треба да се направи анкета низ цела Македонија преку интернет и тогаш ќе се добие одговорот кој сепак не мора да значи ништо.Сепак е прашање на вкус.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Еве мало појаснување за она што го напишаа Macedonian и Мистичен...
Macedonian напиша:
Мистичен напиша:
Можни одговори:
a) втор јузер (регистриран вчера) на претходно веќе баниран форумски лузер.
Не е тешко да се дознае воопшто кој е кој, поготово кога е глуп и дебел:

ftp 62.162.52.74
Мекс 62.162.52.74

Мекс = ПетарМКД.
ПетарМКД
= Петар Петковски од Штип, познат како wanna be Bukaro.

Детуле кое се малтретираше да праќа фејк мејлови до сите корисници на Блог.ком.мк, претставувајќи се како Сашо Мацановски со цел да ги "избрка" блогерите од Блогерај и да му напакости на Трендо. И да, малиот поштено си попи тужба за интернет измама, а понатаму не ја знам разврската.

Нормално, откако неговиот базедов лик беше протеран и од Кајгана, реши да го пронајде внатрешното дете и да постира тука како Трендо бил кул и како Кајгана sux. :wink:

Дволичен и со двојна тежина.... Е ова е премногу! :pos:

Пере, по се изгледа дека кафето со тебе и презентирањето на статистиките отпаѓа...
Баниран е неговиот 47-ми јузер на форумов.

А ти Пере, и понатаму остани забеган и приредувај ни нови интересни моменти... :wink:
Multiple Personality Disorder

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Acid напиша:
Еве мало појаснување за она што го напишаа Macedonian и Мистичен...

Не е тешко да се дознае воопшто кој е кој, поготово кога е глуп и дебел:

ftp 62.162.52.74
Мекс 62.162.52.74

Мекс = ПетарМКД.
ПетарМКД
= Петар Петковски од Штип, познат како wanna be Bukaro.

Детуле кое се малтретираше да праќа фејк мејлови до сите корисници на Блог.ком.мк, претставувајќи се како Сашо Мацановски со цел да ги "избрка" блогерите од Блогерај и да му напакости на Трендо. И да, малиот поштено си попи тужба за интернет измама, а понатаму не ја знам разврската.

Нормално, откако неговиот базедов лик беше протеран и од Кајгана, реши да го пронајде внатрешното дете и да постира тука како Трендо бил кул и како Кајгана sux. :wink:

Дволичен и со двојна тежина.... Е ова е премногу! :pos:

Баниран е неговиот 47-ми јузер на форумов.
Пере, по се изгледа дека кафето со тебе и презентирањето на статистиките отпаѓа...

Хаха Acid треба да се пријаваш за C.S.I New York или Las Vegas дека сакаш :pos2::pos2::pos2::pos2:
Joke беше.....
Иначе стварно го заеба:zver:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Манифестацијата бубамара има своја ”академија” која одлучува кој ќе ја добие наградата. А со оглед на тоа дека манифестацијата е приватна, и академијата е лична и може да одбере кого сака и без разлика на податоци факти, и незнам што. Исто како што во повеќе наврати сопствениците на форумот имаат изјавено дека ќе го водат на начин на кои тие сакаат и сметаат дека е исправно, така и бубамара ќе додели награда ако сака и на оваа страница: www.something.com. И секако во право се, и едните и другите...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
104
Поени од реакции
1
A да ве прашам,мислите ли дека ако он.нет имаше форум...ке беше ли по активен од кајгана? Јас мислам дека ке биде,и мислам дека има повеќе посети,лично немам ништо против кајгана,ама откога се деси случката со таканаречениот бекап,ми се одмили постирањето,ваков масовен форум не треба да има такви падежи. искрено!

Kajgana Shop

На врв Bottom