Златна бубамара за он.нет.мк

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
vlatko напиша:
Дали некој од Acid,Мистичен ја знаат дневната посетеност на www.kajgana.com?
И дали е голема колку што е на www.idividi.com.mk ili na onnet
Проблемот е во тоа што луѓе на Кајгана само еднаш у тек на ден се логираат, и потоа цел ден на неа си сурфаат, со или без даска.
Не знам колку кај другите портали ова е случај. :)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
StormAngel напиша:
Проблемот е во тоа што луѓе на Кајгана само еднаш у тек на ден се логираат, и потоа цел ден на неа си сурфаат, со или без даска.
Па сигурно е случај и на други портали, али сепак www.kajgana.com е стварно добар портал, а за форумот да не зборувам:je:

P

Princ

Гостин
StormAngel напиша:
Zboruvame za portal ili forum? ni kajgana ni on.net nemaat logiranje na portalot.

P

Princ

Гостин
nope, zboruvame za portali :) forum e forum, portal e portal.. ednoto bez drugo moze... da ne filozofirame :) zboruvame za posetenost na sajtot i on.net definitivno ima povise poseti od kajgana i ne mi e jasno sto ima tolku loso vo toa :)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Princ напиша:
nope, zboruvame za portali :) forum e forum, portal e portal.. ednoto bez drugo moze... da ne filozofirame :) zboruvame za posetenost na sajtot i on.net definitivno ima povise poseti od kajgana i ne mi e jasno sto ima tolku loso vo toa :)
ваљда нишо:lud:

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Princ напиша:
А кој рече дека има нешто лошо во тоа?:)

P

Princ

Гостин
tokmu taka, nema nisto loso vo toa :*
kajgana.com neka porasne, leka poleka, pa neka ja dobie nagradata naskoro (za sto misticen obavezno ke casti).

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
vlatko напиша:
Дали некој од Acid,Мистичен ја знаат дневната посетеност на www.kajgana.com?
И дали е голема колку што е на www.idividi.com.mk ili na onnet
Нормално дека ја знаеме. Не е јавна, затоа нема да ја кажам бројката. :wink:

И Princ, не е темава со наслов „ајде да си ги мериме“, жал ми е ако си ја сфатил така... Ама не биди толку сигурен за тоа што го „дефинитивно го тврдиш“. Всушност, не биди воопшто сигурен. :wink:

Со податоците од вистинската статистика на посетеност (не од free бројачи како sitemeter со кои лесно може да се манипулира) располага httpool (водечка интернет адвертајзинг агенција) во чија мрежа се Кајгана, Оннет и Идивиди (како и index.hr и останатите водечки портали во регионов). Мерењата се вршат преку нивен сервер и сите заинтересирани клиенти може да се обратат кај нив за повеќе информации.

Ама како за тебе машко, пошто си инает најголем на форумов и пак нешто ќе „тврдиш“, би направил исклучок. Те поканувам на кафе, па лично да ти презентирам дел од статистиката. :wink:

Договорено?

P

Princ

Гостин
Prvo, ne sum inaet najgolem na forumov tuku obozavam fakti za koisto odkoga ke gi dobijam, se drzam ko slep za bel stap. Faktite (dosega) govorea deka onnet imaat najposetuvan portal. Tolku vidlivo e toa sto.. ne znam, da ne tresnam nekoja zelena podobro (nemam opcija da si go izbrisam mislenjeto posle :P ). Koga bi dobil dokaz deka kajgana.com e vsusnost po posetuvana od on.net.mk ne ti se veruva kolku cvrsto bi se drzel za toa i kolkav inaet bi teral ako nekoj se obiduva da go dokaze sprotivnoto. za httpool kolku sto uspeav da zabelezam na nivniot sajt, ne posreduvaat pri "merenja" tuku rabotat na advertajzing ili something like that. vo sekoj slucaj, vetuvam deka uste utre ke im pisam mail i ke pobaram informacija za posetenost na kajgana.com i on.net.mk. valjda nema da baraat nekoja golema suma za da gi kazat brojkite :) za kafeto nema gajle, anytime-anywhere :)
i mislam da se isklucam od temava oti mislam deka ke zabega so pravecot i ke stigneme navistina do ona "merenje" na koj sajt mu e pogolema (posetenosta).

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Ме разочаруваш пер :)
Со „факти” од 2003-та да не располагаш? :wink:

Кога ќе го правиме кафето?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Пер, незнам дали ми фаќа ви-фи-то таму. Пошто мора да ти извршам презентација. Али после јавно ќе кажеш дека си тупач! :wink:

Ваљда ќе работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom