Златен глобус 2015

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Пред да се одјавам, да си кажам што посакувам:
-The Grand Budapest Hotel за најдобар мјузикл/комедија
-Ралф Фајнс или Мајкл Китон за актер во мјузикл/комедија
-Ињариту или Андерсон за режија
-Андерсон за сценарио
-Downton Abbey за драма серија (yes, over Game of Thrones)
-How to Train Your Dragon 2 за анимиран.
Чао!
Предавник!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Бојхуд за режија пред Брдмен и Будапест.

Освен ова и Ејми Адамс за другиве од поглавниве категории бев сигурен дека така ќе испаднат.

Очекувам Бојхуд да ја лапне главната награда и тоа е тоа.

Може да има пар Оскари што нема да се поклопат со вечерашниве награди сепак.[DOUBLEPOST=1421035283][/DOUBLEPOST]Будапест пред Брдмен...интересно, интересно.

А кај Оскариве значи битката ќе биде Еди против Китон..ок израмнети се оскариве годинава по квалитет тешко е да се одреди убедлив филм/актер/актерка како фаворит, можно е да има изненадувања од тука до крајот на Февруари. :vozbud:

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.093
Поени од реакции
37.533
Предавник!
Абе јас си ја сакам Game of Thrones како никоја друга, ама се чувствувам лошо што една извонредна серија како Downton Abbey ја имаше таа несреќа да се прикажува истовремено со Breaking Bad, Homeland и Boardwalk Empire (и The Affair сега :boksix:). Сметам дека заслужи барем еден honorable глобус. Плус - на Downton Abbey ова беше трета номинација по ред за најдобра драмска серија, а на Game of Thrones втора.

THE GRAND BUDAPEST HOTEL! :bravobe:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Навивам за Eddie Redmayne да земе Глобус за најдобра машка улога за The Theory of Everything. Не знам што би можело да биде позаслужено. Дечкото имаше одлична улога и во Les Miserables.

За другото не знам, скоро ништо не ми е гледано.
Честитки за дечково, ајде сега и Оскарче. Не така добар филм, ама ѕверски добра улога.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.402
Поени од реакции
25.262
Фарго не ми е гледана али Метју да не земе за главна :unsure:
И Торнтон многу добро изглуми. Лудак е. :D Кој и да добиеше од Торнтон или Метју ќе беше заслужено. Вуди Харелсон не.

Сега ја слушнав песнава што освои глобус од Џон Леџенд за Селма. Онаа од Бјело Дугме поуба е.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Абе нема тема за овогодинешниот глобус?
:(
Цицките на Кејти Пери и цицињата на Кирстен Данст :love:
:drk: