Незнам за Сандрето, не ми е гледан, апсолутно нема никакви шанси да гледам скринер или webdl снимката иако е добра.
Морам максимум од Гравити да извадам..
Кејт беше феноменална, без размислување би и дал, oсвен омилената ми Винслет ако не растурила, првпат слушам за филмов и.. е сега нејќам да хејтам и друго невидено (American Hustle) ама скоро сум убеден дека ова е единствениот кикс на глобусите, Грета Гервиг што не зела. За маживе фалакурцу, Далас Бајерс Клаб растури во целина ама најмногу ради Метју што ако не зема оскар дефинитивно од годинава ќе изгубат истите кредибилитет за мене, Лето сметам дека само беше нашминкан и играше на карта латентната хомосексуалност кај секој сигурен во својата сексуална ориентација маж, ја кога бев вака на карневал бев подобар од него чинам..

Добра споредна е, да се разбереме, одличен supporting карактер, соодветно written и одглумен, aма ако можам да пишам некаде дека нема да земе - би ставил дефинитивно пари.
Oколку хајпот за Дикаприо неможам да се согласам, се согласувам дека е одличен актер ама мислам дека последните 9 години не сработил нешто запамтливо за да добие Глобус let alone Оскар. Да не се трескаме од земја дека очајно заслужува оскар, поклони не е поентата, еден Гери Олдман има само една ебена номинација, Лео ништо оштетен според мене, јака конкуренција, јебешга, солидноста не носи награди, неверојатноста носи. Уште еден фактор кој би го убил кредибилитетот на Оскарите годинава - ако му поклонат еден.
Да продолжам со минусите, и на слепо да се согласам за 12 years a slave, мислам ако покрај ваквите номинирани in a drama category не добиеше ќе беше најголемиот дебакл на Глобусите, се надевам Оскарите нема да кикснат вака и сосема во ред Гравити да се бтурне измеѓу пореди големината и импактот но мислам дека нема простор надвор од ефекти и director категориите што повеќе да бара, Rush пак е комично да коментирам, океј беше како филм но се надевам нема ни да го спомнат на big boys awards, ништо спектакуларно, едино Ники Лауда момакот некоја симболична номинација што впрочем и се деси на помалку битни награди како споредна, се друго е обид за прднување од премногу обидување. Капн Филипс блокбастер-иш "драмата" исто нема што да бара реално, кога еден странски Kapringen беше потензичен и подобар од овој, минус нели шаблонскиот расплет, америчкиот начин на решавање кризи со мерење курови во песок, овојпат само бродови во вода, action packed triller ride wannabe што се над 7 е форсирање, и ако не беа последните 10 минути во кои Хенкс растури дури ќе го отпишав како актер, како филм несакам да го видам на Оскарите, како номинација за Хенкс за само 10 минути, воопшто не би се бунел, заслужено. Philomena уште не ми е гледан, за жал.
За другите апсолутно се согласувам или сфаќам.
Пример Џенифер Лоренс стана миленичка не само на критичарите туку и на општата сива публика. Пријатна девојка која знае да покаже неколку емоции на фаца, харизматична и смешно-интелигентна, игра на убава карта и ќе потрае повеќе од доволно.
Околу анимираните имаше доста годинава, ама ништо wall-e момент, така да хајпнат сум за Frozen ебено многу.
Брејкинг Бед ја поздравија како за крај, да остане во куќата на славата, растурија реално, Брајан створи култен лик, како што и серијава е/ќе е култна.
Татјана од Orphan Black.. глумела 7 ликови, a bundle of simpletons, реално ништо award winning покрај фантастичната Robin Wright, женава е неверојатна, мистична аура и во секој аспект подобра од this new commer Татјана, апсолитно the right call on the Globes, сасвим се согласувам за Robin.
Brooklyn Nine-Nine е можеби една од подобрите нови серии годинава, несекојдневна со лесен опуштувачки амерички хумор, па супер што и даваат внимание, не дека другите се лоши Паркс растураат, а и хит ми беше Girls осим Modern Family што се урнебесно смешни но годинава драма елементот го користат премногу како филер, стално некоја поента, поука, зборење како мајка ми да ја слушам на крај..
Behind the Candelebra воопшто не се ни дискутира, повеќе од јасно.
Најжешка битка било, и очекувано, за странски филм, годинава чекам Оскари повеќе ради тоа, неголи за native language film, и штета што мора еден да победи, но што е тука е, The Great Beauty.
У глобала тоа би било тоа, се надевам до Оскарите ќе ги изгледаме сите фаворити/номинирани и ќе навиваме страсно и ќе комираме во темата, како и секоја година. Глобусите ретко имам навика да ги следам, си гледав Шерлок тоа време, лани ги гледав ради Ејми и Тина, оваа можеби ќе ги симнам или изгледам некој short recap најмногу за шегите и понашањето, али не е ништо што неможам да дочекам, онака, пошо, нели, као, брад, Рики остаје Рики.
Неверојатна година..