Bi te sfatil malce poozbilno da ne ti e nacistickiot kukast krst, ne mozes da napagjas nekogo a da idealiziras fasisti koi ladnokrvno ubile milioni luge.
Можи ако имаше малце познавање ќе ме сфатеше сериозно.
Германците не направија ништо лошо. Факт, deal with it.
И ова не е кукачки крст. Самиот збор не одговара со симболот и не е логичен. "Свастика" или "Коловрат". Свастиката е симболот на сонцето. Проблемот е до таквите ко тебе што уште немаат познавање за ова.
Додека уште ги плукате т.н.р. "нацисти", ги славите победниците, СССР (болшевиците, комунистите, црвената армија), британците и американците. Дојде цел свет (благодарение на еврејските медиуми) да ги славиме како светци, како богови, како ослободители на злото. А всушност ние бевме проголтани од злото, од атестите. Русија пропадна во 1922г., кога на чело дојдоја безбожниците, болшевиците, од кој 80-90% беа евреи, и ги направија најголемите злодела на руските народ и сите што беа под Царска Русија. И пред да дојдат на власт, болшевиците правеа криминали невидени. Тие беа што го убијаа царот Николај II и св. Елизабета Фјодоровна.
“With her she took the clean smell of lilies wherever she went; perhaps that is why she loved white so much: it was the reflection of her heart.” ~The memoirs of Archbishop Anastasius, regarding St. Elizabeth (Fyodorovna) the New Martyr and Grand Duchess of Russia (1864-1918), who was brutally martyred by the Bolsheviks on July 18, 1918.
In 1917 the horrific slaughter of Eastern Orthodox Christian Priests and their parishioners began as the Bolshevik Communists unleashed their well-financed and supported revolution in Russia.
Their initial actions also involved burning down hundreds of Eastern Orthodox Christian churches as fast as they could get to them, one after another as they moved their new Peoples’ army inward into Russia.
In one day alone, approximately 80,000 Eastern Orthodox clergy and church members were executed by the Bolshevik Communists.
This blatant, deadly attack on the Russian Christian Church was progressive and spread inward through Russia and was one of the first major goals of the Bolshevik Communists — to label Christians as subversives, murder them and destroy their churches.
Св. Тихон, тогашен руски патријарх.
100 Years Ago — 1917, November – Metropolitan Tikhon of Moscow excommunicates the Communists. “Come back into your senses, you madmen and stop spilling blood! What you are doing can please only Satan. The retribution for it will be curse on you down the generations and eternal torture in hell fire. In the name of Almighty God I hereby anathematize you and also excommunicate those of you who happened to be Orthodox Christians by birth… I hereby call on the Orthodox faithful to rise in numbers and beat off the forces of evil that are besieging the Church on all sides.”
Постерите на Белата Армија.
Да не ме сфатиш погрешно дека сум некаков нацист или љубител на геноцид но вистината е некаде на средина низ историјата.
Гледно дека оваа поновата историја е пишувана од страна на победниците, додавајќи ја медиумската пропаганда за "милионските жртви", јас лично се сомневам дека милиони Евреи биле погубени. Германците иако на некој начин ја започнаа војната највеќе загубија или тоа го плаќаат и до ден денес.
Германците не извршија никаков геноцид на евреите. Факт. И самиот велиш дека историјата е напишана од победниците, па тогаш како можиш истворемено да тврдиш дека имало извршено геноцид од страна на германците и да велиш победникот ја пишува историјата. Сосема не логично.