Зионизмот, падот на европа и светот.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
253
Поени од реакции
327
Моментално европа и светот (вклучувајќи ги сите земји каде што има бела раса т.е. Америка, Австралија и Нов Зеланд) се соочува со голем проблем, а тој голем проблем потикнат од светските банкари и нашите продадени души, политичарите (зборувам општо за политичариве од цела европа, вклучувајќи ја и МК) кои му служат на светските банкари и зионистите. Не зборувам за никаква теорија на заговор, за ова има полно докази, проблемот е до самите луѓе бидејќи се Ignorant и не ни сакаат да знаат и мислат дека центарот се Грујо и Заев, или пак Меркел ако живееш во Германија, и т.н. Сите национални банки (скоро сите) во светот се контролирани од Ротшилд.


Complete List Of Rothschild Owned And Controlled Banks

До 2011/13 само 3 држави не чиј банки не беа контролирани беа Куба, Иран и Северна Кореја. Куба и Иран за жал потпаднаја, остана уште Северна Кореја, ама тоа сега ќе му биди најтешка задача на Зионистите.

Еве една документрана за што е тоа Централна Банка: Divide & Conquer: Geopolitical History of The Central Banking Monopoly (Documentary)

Ако стварно согледате, ќе видите дека луѓево во светов сме само робови на светските банкари, живееме во тиранија, каде што се зборува дека има "слобода на говор", "слобода на медиумите", "слободна волја", и т.н. Лошото стана добро, доброто стана лошо.

Целта на зионистите е да се турни европа, да се турнат сите бели интелектуалци дури и самата бела раса, а најважно нешто да го турнат Христијанството. Зошто белите? Па затоа што ние од стално сме биле најнапредна раса, а ако ја погледнете африка, до ден денеска уште со копја се гаѓаат (или пак абориџините во Австралија), а истокот не ги интересира затоа што таму преволадува исламот и источните вери како Будизмот, Таоизмот, Хиндуизмот, Шинтоизмот и други мали верувања. Страшно е тоа како само намерно ги пуштаат т.н.р. "мигранти" и се доселуваат во европа, демек од војна бегале. Драпај си мадево лево.

Балканот

Кај нас на балканов тоа го прават со остварување на Голема Албанија (или јас како што сакам да ја нарекувам, Голема Шиптарија или Шкиптарија). Гледате самите кај нас во западниов дел, во косово и јужниот дел на Грција се врши геноцид на населението. Кај нас сето ова се случува заради предавници. Населението се отселува, повеќе Шкиптари се населуваат и се градат повеќе џамии, додека нашите стари цркви се крадат и не се заштитуваат. Исто така имаме наши македонци кои се земаат за шкиптари, а истиот случај го имам видено и кај србите, кај грците не знам. Ама сум сигурен дека кај нас е на поголемо ниво, што е срам за еден народ. Нема да одам детално за ова затоа што кај нас ништо не чини и една година да зборуваме нема да биди доволно.

Европа

Во северна, западна и централна европа се населуваат масовно т.н.р. "мигранти" кои демек бегаат од војна. Страшно е тоа што се случува, меѓутоа медиумите ништо не кажуваат за ова затоа што се во рацете на зионистите. Шведска е втора земја во светот со најмногу силувања. Но истоа така во Шведска, Германија, Норвешка, Данска, Холандија, Франција, Велика Британија, Австрија, Шпанија и Италија, има голем број не само на силувања, туку и грабежи, напади, крадења. Ја носат својата култура со нив, го напаѓаат христијанството, се градат голем број на џамии. Наметната мултикултура, феминизам, левичарство, либерализам и што не какви други изрод нешта.

What do famous people think about Zionist Jews?

Најлесен приказ


Во Франција се уништуваат цркви: FRANCE: 2800 Churches to be demolished, 1868 Neo-Gothic Église Saint-Jacques d'Abbeville, 2013

France: Churches into Mosques | European Journal

Islam fastest growing religion in UK as churches decline <<< Мислам дека ќе повратам

Воспитание во Шведска: Matilda, 10 and Lava, 8: "This is why we want to be identified as genderless."

Еве изродите што прават во Грција: Greek Streets Erupt Into Migrant War Zone & Riots - Invading Greek Homes

Welcome To Belgistan -- The New Muslim Capital Of Europe

Barbara Specter - Europe will be multicultural

Самите евреи, зионистите се зад сите проблеми што се соочуваме ние денешниве луѓе. Евреите и пред и после распнувањето на Исус, од стално беа бркани, посебно во Светото Римско Царство, западно и источно. Не му се дозволувало да имаат никакви влијанија врз народот, културата а посебно не врз економски систем. За ова зборуваат многу познати луѓе низ историјата како нашиот Јустинијан Прима, Блажениот Августин, Мартин Лутер, Наполеон, Ричард Вагнер, Филип II Август, Луј IX, Фердинанд II Арагонски, Елизабета I од Кастилија, и секако најпознатиот Адолф Хитлер.


Eustace Mullins - ”In all of recorded history, there was only one civilization which the Jews could not destroy. Because of this, they have given it the silent treatment. Few American college graduates with a Ph.D. degree could tell you what the Byzantine Empire was. It was the Empire of East Rome, set up by Roman leaders after the Jews had destroyed Rome. This empire functioned in Constantinople for twelve hundred years, the longest duration of any empire in the history of the world. Throughout the history of Byzantium, as it was known, by imperial edict, no Jew was allowed to hold any post in the Empire, nor was he allowed to educate the young.

Цар Јустинијан Прима не дозволи евреите да имаат никакво влијание во Византија, и тоа го пишува во правниот код на Јустинијан 527-565.

Заради тоа што евреите имаат влијание во секое општество, нормално дека се е деградирано.

Кој ја пронајде филмската индустрија?

-Louis B. Mayer (Russian: Лазарь Меир), Sam Goldwyn (Szmuel Gelbfisz (Yiddish: שמואל געלבפֿיש‎)), The Warner Brothers: Harry Morris Warner (born Hirsch Moses Wonsal), Aaron "Albert" Warner (Abraham Wonsal), Samuel Louis "Sam" Warner (Schmuel Wonsal), Jack Leonard "J. L." Warner (Jacob Wonsal), Adolph Zukor founder of Paramount Pictures, Carl Laemmle (Karl Lämmle), и многу други.

100 Greatest Jewish directors

Jewish Actors and Actresses (A Comprehensive List)Кој е основач на комунизмот?

-Карл Маркс и Фридрих Енгелс (не сум сигурен дали Фридрих бил евреин, но се претпоставува)

'To say nothing of Beine and Borne, Marx was of purest Jewish blood; Lassalle was a jew. Many of our best people are Jews. My friend Victor Adler, who is at present paying in prison for his devotion to the cause of the proletariat, Eduard Bernstein, editor of the London Sozial-Demokrat, Paul Singer, one or our best men in the Reichstag - people of whose friendship I am proud, are all Jews."

-- Quoted from Friedrich Engels, a Jewish person. -- Philip Mendes, THE NEW LEFT, THE JEWS AND THE VIETNAM WAR, 1965-1972, Lazare Press, North Caulfield, Victoria, Australia, p 9. Based on information in Wistrich, Robert. Socialism and the Jews. The Dilemmas of Assimilation in Germany and Austria-Hungary. Associated University Press. USA. 1982, pp 34-35.

Jewish Communists


Пребарувачот Google, и социјалните мрежи се исто така од евреи основани. Во најголем број, да, но иако не сите се основани од евреи, сигурно има замешано, како клучни луѓе. Пр. Главен на Walt Disney компанијата денеска е Robert Allen "Bob" Iger или пак за YouTube Susan Diane Wojcicki.

Мислам дека доволно наведов (иако има многу повеќе од наведеново како примери, факти и докази, не сакав да правам "Wall of Text", мислам дека можиме да опфатиме за евреите сè во коментарите), и дадов некоја претстава, ако има нешто нејасно можам да појаснам во коментари. И пред да ме наречите анти-семитст, зборот анти-семитист е измислен од Moritz Steinschneider, исто така евреин.


Очекувам многу да дискутираме околу ова, и малце настрана од Грујо и Заев.

Ве молам користете кирилица во коментарите!
 

Gag

Член од
14 ноември 2013
Мислења
1.565
Поени од реакции
2.429
Што е зионизам? Сите Евреи се зионисти или?
 
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.544
Поени од реакции
3.444
Моментално европа и светот (вклучувајќи ги сите земји каде што има бела раса т.е. Америка, Австралија и Нов Зеланд) се соочува со голем проблем, а тој голем проблем потикнат од светските банкари и нашите продадени души, политичарите (зборувам општо за политичариве од цела европа, вклучувајќи ја и МК) кои му служат на светските банкари и зионистите. Не зборувам за никаква теорија на заговор, за ова има полно докази, проблемот е до самите луѓе бидејќи се Ignorant и не ни сакаат да знаат и мислат дека центарот се Грујо и Заев, или пак Меркел ако живееш во Германија, и т.н. Сите национални банки (скоро сите) во светот се контролирани од Ротшилд.
Страшно е ова евреите што го прават на светот и го држат во ропство и незнаење. Сите банки се нивни, а црнците и муслиманите се заедно со нив. И кинезите. И албанците.
Се надевам дека северна кореја ќе му се спротивстави до крај на ротшилд и компанија, на темплрите, масоните и ламинатите и на другите евреи. Тоа ќе биде тежок удар врз нивните злобни планови за светска хегемонија и бескраен зионизам.
Нашите одамна знаеле што катил луѓе се евреите и Јустинијан Прима примал се осим евреи (само жена му теодора го зафркнала, таа примала и евреи и масони и затоа византија пропаднала).
Евреите секаде виреат и не само во банки туку и во холивуд (на балканот со филмовите и банките им помогнале власите милтон и јанаки манаки биле власи), кај што има нафта и на фејсбук. Сите секти се измислени од евреите, кои користат и еврејска црна магија, порнографија, трговија со органи и сатанизам. Хеви метал, лејди гага, бијонсе и џејзи се помагани од големата еврејска ложа на америка, која ја помага и ким кардашиан да ги расипува белите жени.
За среќа народот полека почна да се освестува и да гледа што му прават рокфелер и ротшилд и нивниот слуга сорос.
Нај ефикасно средство против еврејската црна магија е кукастиот крст (моќна ариевска амајлија која одбива негативни влијанија и не за џабе е користена), што е исто како со крст против вампири. И пуштење филмови од лена рифенштал може да помогне.
 

Govinda

Божански Магарац
Член од
20 април 2014
Мислења
2.788
Поени од реакции
2.271
Се надевам дека северна кореја ќе му се спротивстави до крај на ротшилд и компанија, на темплрите, масоните и ламинатите и...
Neka gi ostavat na raat laminatite uste malce poso treba da kupam desetina kvadrata za edna sobicka da si ja sredam, pa posle sho sakat neka i praat :D
 
Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
6.022
Поени од реакции
4.201
каков пад чедо божјо :vozbud:

и ти да не си уште еден од миленко шоу :tapp:
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
3.808
Поени од реакции
4.055
И пуштење филмови од лена рифенштал може да помогне.
А филмови од тони михајловски и владо јовановски ке помогнат или слабо ?[DOUBLEPOST=1491693258][/DOUBLEPOST]
Што е зионизам? Сите Евреи се зионисти или?
Овде Боб Марли убаво објаснува :
 
Член од
28 март 2006
Мислења
16.243
Поени од реакции
9.294
И комерцијална е нивна?
 

Gag

Член од
14 ноември 2013
Мислења
1.565
Поени од реакции
2.429
А филмови од тони михајловски и владо јовановски ке помогнат или слабо ?[DOUBLEPOST=1491693258][/DOUBLEPOST]
Овде Боб Марли убаво објаснува :
Што е целта на темава и луѓето кои го споделуваат ова мислење како тебе? Задоволување на вашето его, заебавање или место да ги доближите вашите мислења и теории до останатите луѓе кои не се запознаени?

Прашав искрено прашање, ти паметен се правиш. И сеа што треба да биде мојот заклучок и сите оние кои ја погледнале темава, како очекуваш да бидеш сватен сериозно кога на прво прашање место рацијално да одговориш - ти изиграваш кловн.
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
606
Поени од реакции
466
Моментално европа и светот (вклучувајќи ги сите земји каде што има бела раса т.е. Америка, Австралија и Нов Зеланд) се соочува со голем проблем, а тој голем проблем потикнат од светските банкари и нашите продадени души, политичарите (зборувам општо за политичариве од цела европа, вклучувајќи ја и МК) кои му служат на светските банкари и зионистите. Не зборувам за никаква теорија на заговор, за ова има полно докази, проблемот е до самите луѓе бидејќи се Ignorant и не ни сакаат да знаат и мислат дека центарот се Грујо и Заев, или пак Меркел ако живееш во Германија, и т.н. Сите национални банки (скоро сите) во светот се контролирани од Ротшилд.

Очекувам многу да дискутираме околу ова, и малце настрана од Грујо и Заев.
Убава тема, поздрави!
Како што кажал Њутон "На секоја акција и одговара еднаква и спротивна реакција", како што геноцидот и ропството се зголемуваат, така и будењето е поголемо.
Многу мој коментари во кајгана се сврзани со ционизмот и дават одговори на многу негови аспекти, еве го и култовиот филм за внатрешна употреба на КГБ од 1973г.
Тајное и јавное (Цели и дејанија сионистов)

Хаосот е случаен, пример праисториски општества каде нема пари благата се општи... сите тие најстари општества насекаде по светот се скоро исти, иако нема центар на идеологијата а се продукт на хаосот, на таа етапа од развитокот на технологиите и општеството се урамнотежиле на тој начин, со развојот на технологиите хаосот мутира во следното робовладетелско општество. Се ова е природен развој и случаен хаос, без центар а продукт на прогресот, и скоро секаде во светот е ист.
Денеска либерал фашизмот како идеологија сакат да ја претстават како природен и случаен напредок на општеството, но ако ја погледнеш како структура ќе видиш дека има еден општ центар на управување, кое сепак би можело да е продукт на технологијата и развојот на општеството и природно да се урамнотежила на либерал фашизмот, но за наша жал ако го погледнеме врвот на пирамидата ќе видиме дага таму нема мулти-култи а сите до еден се евреи, ако погледнеме околу нас што всушност градат, рушење на држави, граници, религии, нов Вавилон, а во исо време обратното за богоизбраниот народ, здрава држава, религија, морал.... пак на крајот се се сведува до обичен нацизам богоизбран народ кој треба да го управува светот и нас гоите/животните/.
Во моментов јудеомасоните стигнаа многу напред во градењето на нивниот рајх, НСР е само етапа од нивниот проект, свет без држави, граници, народи, светска влада, армија, полиција, пропаганда се тоа да е под нивна контрола, ако успеат да го изградат тој систем, ќе следува последната етапа депопулација на гоите до количество кое што го определиле.
Во грубото упатство за создавање на НСР "Протоколите на ционските мудреци" може да видите како пред 120 години планирале да го направат сето тоа, и ако го погледнете светот денеска ќе забележите 100% совпаѓање со реалноста денес.
Ако ги погледнете дел од нивните книги и секти: Хабад Љубич, Таламуд, Шулан Арух ќе се убедите дека станува збор за класичен еврејски нацизам, и не е само некој стар фолклор од некој стари не актуелни религиозни книги, а е реалноста во која живееме ние денеска.
Еве едно примерно законче член 81 од Шулан Арух "бушидо" кодексот на чест на ционистите:
"На евреинот не е директна задача да го убива гојот, со кој тој живее во мир; се пак строго се забранува дори и таков гој да биде спасен од смрт, на пример ако последниот падне во вода и го обеќа дури целото богатство зада го спасиш . Нешто повеќе, на евреинот се забранува да лекува гој дори и за пари, освен во случај, кога како последица на тоа, кај гоите може да се создаде омраза кон евреите, В тој случај се дозволува гојот да се лекува дури и бесплатно, Уште повеќе, на евреинот се дозволува да извршува експерименти со гојот дали лекот ќе го излекува, или ќе доведе до смрт?... "
Имајте предвид дека не секој евреин е ционист, дури обратното повеќето се нормални, со патриотизам и умерен национализам, какви што би требало да се сите народи во светот, но за жал таа малечка група нацисти заедно со домашните предавници прекрши, феминизира, пропедерчи пола свет.
Како за крај мислам дека има будење кај народите колонијалната елита и безбедносни структури, сепак сме 8 милијарди и едни стотина илјади јудеомасони нема да успеат со својот пеколен план, како што го градат концентрационен логор за нас гоите, така се зголемува и отпорот, проблемот им е што користат многу големи лостови 20 милиони : 8 милијарди, користат колонијална армија за создавање на НСР, како што се случи во САД ќе стане насекаде, дел од народот и безбедносните структури ќе се дигнат против домашните предавници што работат за Хабад.
 

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
253
Поени од реакции
327
Што е целта на темава и луѓето кои го споделуваат ова мислење како тебе? Задоволување на вашето его, заебавање или место да ги доближите вашите мислења и теории до останатите луѓе кои не се запознаени?

Прашав искрено прашање, ти паметен се правиш. И сеа што треба да биде мојот заклучок и сите оние кои ја погледнале темава, како очекуваш да бидеш сватен сериозно кога на прво прашање место рацијално да одговориш - ти изиграваш кловн.
Целта на темава е да дискутираме околу самите евреи и нивните злодела.

Ама гледам дека неможи заради таквите ко вас што спамате во коментариве и не размислувате надвор од кутијата.

Убава тема, поздрави!
Како што кажал Њутон "На секоја акција и одговара еднаква и спротивна реакција", како што геноцидот и ропството се зголемуваат, така и будењето е поголемо.
Многу мој коментари во кајгана се сврзани со ционизмот и дават одговори на многу негови аспекти, еве го и култовиот филм за внатрешна употреба на КГБ од 1973г.
Тајное и јавное (Цели и дејанија сионистов)

Хаосот е случаен, пример праисториски општества каде нема пари благата се општи... сите тие најстари општества насекаде по светот се скоро исти, иако нема центар на идеологијата а се продукт на хаосот, на таа етапа од развитокот на технологиите и општеството се урамнотежиле на тој начин, со развојот на технологиите хаосот мутира во следното робовладетелско општество. Се ова е природен развој и случаен хаос, без центар а продукт на прогресот, и скоро секаде во светот е ист.
Денеска либерал фашизмот како идеологија сакат да ја претстават како природен и случаен напредок на општеството, но ако ја погледнеш како структура ќе видиш дека има еден општ центар на управување, кое сепак би можело да е продукт на технологијата и развојот на општеството и природно да се урамнотежила на либерал фашизмот, но за наша жал ако го погледнеме врвот на пирамидата ќе видиме дага таму нема мулти-култи а сите до еден се евреи, ако погледнеме околу нас што всушност градат, рушење на држави, граници, религии, нов Вавилон, а во исо време обратното за богоизбраниот народ, здрава држава, религија, морал.... пак на крајот се се сведува до обичен нацизам богоизбран народ кој треба да го управува светот и нас гоите/животните/.
Во моментов јудеомасоните стигнаа многу напред во градењето на нивниот рајх, НСР е само етапа од нивниот проект, свет без држави, граници, народи, светска влада, армија, полиција, пропаганда се тоа да е под нивна контрола, ако успеат да го изградат тој систем, ќе следува последната етапа депопулација на гоите до количество кое што го определиле.
Во грубото упатство за создавање на НСР "Протоколите на ционските мудреци" може да видите како пред 120 години планирале да го направат сето тоа, и ако го погледнете светот денеска ќе забележите 100% совпаѓање со реалноста денес.
Ако ги погледнете дел од нивните книги и секти: Хабад Љубич, Таламуд, Шулан Арух ќе се убедите дека станува збор за класичен еврејски нацизам, и не е само некој стар фолклор од некој стари не актуелни религиозни книги, а е реалноста во која живееме ние денеска.
Еве едно примерно законче член 81 од Шулан Арух "бушидо" кодексот на чест на ционистите:
"На евреинот не е директна задача да го убива гојот, со кој тој живее во мир; се пак строго се забранува дори и таков гој да биде спасен од смрт, на пример ако последниот падне во вода и го обеќа дури целото богатство зада го спасиш . Нешто повеќе, на евреинот се забранува да лекува гој дори и за пари, освен во случај, кога како последица на тоа, кај гоите може да се создаде омраза кон евреите, В тој случај се дозволува гојот да се лекува дури и бесплатно, Уште повеќе, на евреинот се дозволува да извршува експерименти со гојот дали лекот ќе го излекува, или ќе доведе до смрт?... "
Имајте предвид дека не секој евреин е ционист, дури обратното повеќето се нормални, со патриотизам и умерен национализам, какви што би требало да се сите народи во светот, но за жал таа малечка група нацисти заедно со домашните предавници прекрши, феминизира, пропедерчи пола свет.
Како за крај мислам дека има будење кај народите колонијалната елита и безбедносни структури, сепак сме 8 милијарди и едни стотина илјади јудеомасони нема да успеат со својот пеколен план, како што го градат концентрационен логор за нас гоите, така се зголемува и отпорот, проблемот им е што користат многу големи лостови 20 милиони : 8 милијарди, користат колонијална армија за создавање на НСР, како што се случи во САД ќе стане насекаде, дел од народот и безбедносните структури ќе се дигнат против домашните предавници што работат за Хабад.
Фала за подршката.

И нормално се сложувам со твојот одговор освен термините "нацизам" и "фашизам". Само да потенцирам. Терминот "наци" и зборот "нацизам" е измислен политички епитет од Konrad Heiden (евреин) во 1920-тите, за да го омаловажи Хитлер и партијата NSDAP (Национална-Социјалистичката работничка партија на Германија) и национал-социјализмот. Хајден бил журналист и член на SDP (Социјал Демократската Партија).

The term "Nazi" is a variation of the nickname that was used in reference to members of Heiden's SDP, at the time "Sozi" (short for Sozialisten). "Nazi" was a political pun, based upon the Austro-Bavarian slang word for "simpelton" or "country bumpkin" and derived from the fairly common name Ignatz. It would be like saying "nutsy".

Исто како што иронијата има погрешно толкување денеска, исто така и национал-социјализмот (или нацизмот како што го знаат сите) и фашизмот. Ама сето тоа е од пропаганда.

Јас како шо знам и Адолф и сите околу него биле евреи.
Ммм, сега знам дека ништо не знам?
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
4.306
Поени од реакции
6.476
Како национален-социјалист кое е твоето мислење за младинита денеска која се декларира како национални-социјалисти а везе немаат што навистина значи ова
 
Член од
1 февруари 2005
Мислења
606
Поени од реакции
466
Фала за подршката.
И нормално се сложувам со твојот одговор освен термините "нацизам" и "фашизам". Само да потенцирам. Терминот "наци" и зборот "нацизам" е измислен политички епитет од Konrad Heiden (евреин) во 1920-тите, за да го омаловажи Хитлер и партијата NSDAP (Национална-Социјалистичката работничка партија на Германија) и национал-социјализмот. Хајден бил журналист и член на SDP (Социјал Демократската Партија).
Тоа и не е толку важно, јазикот, граматиката и толкувањето може да се променат со текот на времето, еве го моето толкување на контекстот на употреба на зборовите "нацизам" и "фашизам" во мојот коментар, а во крајна сметка тие ситни детали воопшто не се важни.
пример: педер/нешто грозно и перверзно/, хомосексуалец/лесно болен човек/, геј/сосема нормален маж што сака да го работат од позади/
Патриотизам- си ја сакаш својата земја и твојот народ повеќе отколку другите народи, тоа е природна и нормална градација, степенување на приоритетите, прво си го гледаш семејството, соселаните, сограѓаните, твојата држава, поле тоа останатиот свет.
Национализам- патриотизам но со малку територијални апетити кон соседите по некакви стари граници и карти. Ако може да ги вратиме нашите стари загубени територии на Александар Македонски, ако може да направиме голема Албанија, голема Србија, голема Бугарија, тоа е наш долг кон нашите предци, тоа се наши природни територии...
Империјализам- да окупираш и други територии и народи без значење дали некогаш биле твој, пример Наполеон, Александар, Рим...
Нацизам- го сметаш својот народ за виша раса, другите се пониски раси, треба да ти станат слуги или дел од најниските да бидат уништени/ идеологијана Хитлер, Ционистите, Отоманската империја/
Иако изгледаат слично, има нијанси меѓу Национализам и Нацизам, на моменти се препокриваат и има доста варијанти и подразновидности.
Фашизам- тоталитарен режим кој што тотално ја презел државата, судството, медиумите и пропагандата, партиите, по никаков начин по законски пат преку избори не можеш да го смениш системот, а како цели на тој систем може да бидат најразлични.
примери: Хитлер благодарение на фашизмот создава идеологија нацизам, Мусолини слично но таму повеќе е империјализам, денешна ЕУ истотака е фашизам но како цели се: хомосексуализам, содомја, рушење на нормалното семејство, религијата границите, мешање и исчезнување на народите и белата раса.
Народот по никаков начин не може да го смени системот, нема опозиција, работиш со тврда и мека сила, еден момент мнозинството се убедени дека се виша ариевска раса или дека едно половите бракови се нешто нормално, сите противници ги апсиш судиш дека се комунисти или денеска во ЕУ ксенофоби, руски шпиони, нетолерантни, немате поим колку луѓе тука кај мене останале без работа или ги судат за коментар во форум илина работа, пример дека не сакаат да примат емигранти.
 

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
253
Поени од реакции
327
Како национален-социјалист кое е твоето мислење за младинита денеска која се декларира како национални-социјалисти а везе немаат што навистина значи ова
Ко прво не знаат ни што значи и не се декларираат како национал-социјалисти, туку само нео-нацисти што нема никаква врска со национал-социјализмот, нема никаква допирна точка. Малце се таквите ко мене, во нашата држава, но ги има во поголем број во другите држави спрема кај нас.

И башка можиш нешто да постираш околу зионизмов ако те интересира, за тоа и ја отворив темава.

Тоа и не е толку важно, јазикот, граматиката и толкувањето може да се променат со текот на времето, еве го моето толкување на контекстот на употреба на зборовите "нацизам" и "фашизам" во мојот коментар, а во крајна сметка тие ситни детали воопшто не се важни.
Можи и не е важно за повеќето, ама ништо не спречува околу то да знајш што навистина значат.
 
На врв Bottom