Па, нормално, кога епицентарот е во СолунНов земјотрес денес имаше во Гевгелиско, и беше доста силен, барем за мене на 5ти спрат, добро се стресе зградата
Апаратите на Сеизмолошката опсерваторија при Природно- математичкиот факултет во Скопје во 11 часот и 56 минути и во 12 часот и 00 минути регистрираа два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на околу 130 км југоисточно од Скопје и потекнуваат од валандовското епицентрално подрачје.
Првиот земјотрес е почувствуван во Валандово, Гевгелија, Дојран, Богданци и околните населени места со интензитет од В степени, а во Струмица и околината со интензитет од ИВ-В степени, а вториот е почувствуван во Валандово и Дојран со ИИИ-ИВ степени според Европската макросеизмичка скала-1998 (ЕМС-1998).
Во Дојран е.Па, нормално, кога епицентарот е во Солун
И за мене беше добар, накај 11.30... Ние шо живееме на високо најмногу чувствуваме...Нов земјотрес денес имаше во Гевгелиско, и беше доста силен, барем за мене на 5ти спрат, добро се стресе зградата
Јас знам дека човект до датум го предвидел во Италија исто така на листата била и мкд ама за ова 29 јуни не знам ама сеа стварно не требаше дати да спомнувате малку е морничаво.Еј храбар, ај објасни човекот како предвиде земјотрес???? Па не му веруваа па го судеа????
Претпоставки. Пример, испарување на некои си гасови, повторно извирање вода од некои стари и пресушени извори, знаци дека има некаков притисок.. или шознам, не сум научник. Можно е да се мисли дека ќе има. Не толку специфично, како што пишувате вие. :smir:Еј храбар, ај објасни човекот како предвиде земјотрес???? Па не му веруваа па го судеа????