Земјотреси во Македонија

Член од
16 април 2009
Мислења
112
Поени од реакции
28
Нов земјотрес денес имаше во Гевгелиско, и беше доста силен, барем за мене на 5ти спрат, добро се стресе зградата

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Нов земјотрес денес имаше во Гевгелиско, и беше доста силен, барем за мене на 5ти спрат, добро се стресе зградата
Па, нормално, кога епицентарот е во Солун

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
НОВИ СЛАБИ ЗЕМЈОТРЕСИ ВО ВАЛАНДОВСКО

Апаратите на Сеизмолошката опсерваторија при Природно- математичкиот факултет во Скопје во 11 часот и 56 минути и во 12 часот и 00 минути регистрираа два земјотреса чии епицентри се наоѓаат на околу 130 км југоисточно од Скопје и потекнуваат од валандовското епицентрално подрачје.
Првиот земјотрес е почувствуван во Валандово, Гевгелија, Дојран, Богданци и околните населени места со интензитет од В степени, а во Струмица и околината со интензитет од ИВ-В степени, а вториот е почувствуван во Валандово и Дојран со ИИИ-ИВ степени според Европската макросеизмичка скала-1998 (ЕМС-1998).

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
И за мене беше добар, накај 11.30... Ние шо живееме на високо најмногу чувствуваме...

Најнови шпекулациии во градот.... Човекот што го предвидел земјотресот во Италија, што не му веруваа, предвидел за македонија за 29 јуни 3 срушени града од земјотрес....

Знае ли некој како се викаше човекот да пребарам на интернет нешто?

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
ве молам не кревајте паника,три града сеа,не требаше датуми да спомнуеш,ама ај........

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Kaко не бе, мора да се превземаат превентивни мерки. Нели оти земјотресите се предвидуваат недели унапред. :\

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Еј храбар, ај објасни човекот како предвиде земјотрес???? Па не му веруваа па го судеа????

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Еј храбар, ај објасни човекот како предвиде земјотрес???? Па не му веруваа па го судеа????
Јас знам дека човект до датум го предвидел во Италија исто така на листата била и мкд ама за ова 29 јуни не знам ама сеа стварно не требаше дати да спомнувате малку е морничаво.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Претпоставки. Пример, испарување на некои си гасови, повторно извирање вода од некои стари и пресушени извори, знаци дека има некаков притисок.. или шознам, не сум научник. Можно е да се мисли дека ќе има. Не толку специфично, како што пишувате вие. :smir:

Јапонија, алоо, the most hardworkin class, кои фрлаат билиони за направи да предвидат барем минути порано без никаков напредок, но аиде.

Kajgana Shop

На врв Bottom