Здравството кај нас

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Да, со вртење, а каде најде таква алатка?
Si ja naprajv od to so mi se najde priraka vo momentot. Ne deka e raketna tehnologija :toe:
Bitnoto vo muabetot e deka funkcionira, izlegva krlezot, a principot toj e. Kolku so pamtam, lamarince nekoe najdov, go svitkav i go zasekov na V kako na videoto. Treba da go fatis pod glavata, a ne megju glava i stomak ako se sekjavam dobro.
Koga sme vekje kaj soveti, a ste stapnale na morski ez i vi se zakaci bocka, nikako nemojte da go vadite kako klasicno trnce so igla. Lom ke se naprajte i pak nema da go izvajte. Ne me prasvajte kako znam :свиркам: .
Prvo ke zemite list od smokva, pretpostavuvam na sekoj cekor ima. Ke go namackate so to beloto so teci od listot, ke pocekate 5-10 min i posle standardno kako najobicno trnce ke go izvajte.
Samo fala ne primam, pijacka sakam:)

Последно уредено:
Пожелно е да одат на доктор и да не прават вакви експерименти дома. Пет минути работа е. :)
Lesno vi e vas na grad, mene najbliskiot doktor mi e 20 km :toe:
Majtapot na strana, i da go skini ili ne, pak ke odi na doktor, vaka mozi i da ne odi, ako go izvadi kako sto treba.
Ete ima opcija, pa koj kako ljubi.
A i sto ke mu pravat tamu, ke zemi pinceta sestrata i pak ke go skini najverojatno .

Ne znam mozi, nemam vadeno krlez na doktor.
I kako go vadat, ima tehnika nekoja ili so pincetata pa udri ?
Има техника нормално, ама занаетот не се продава. Посебно па кога можи да биди ризичен по живот. Затоа следен пат Владенце на доктор :D

Има техника нормално, ама занаетот не се продава. Посебно па кога можи да биди ризичен по живот. Затоа следен пат Владенце на доктор :D
To so nemoze da me ubie, me pravi pojak ;) .
Ne sum tip na maz so za sekoja sitnica trca na lekar. Ke gi stegnis zabite i ke izdrzis.
P.s pred nekoja godina si ja sekov rakata, abe koskata mi se gledase, bukvalno. Nemav pri raka nisto drugo osven rakija i nekoj sprej kravite so gi mackat ko ke se udrat. Mislam to covekot imase, ne deka jas to cuvam za prva pomos.
Ete uste zdrav i ziv sum, so nekoja luzna plus ali jbg sega :toe:.
Za srekja vakcinarn bev od tetanus inaku najverojatno veselo ke bese :)

To so nemoze da me ubie, me pravi pojak ;) .
Ne sum tip na maz so za sekoja sitnica trca na lekar. Ke gi stegnis zabite i ke izdrzis.
P.s pred nekoja godina si ja sekov rakata, abe koskata mi se gledase, bukvalno. Nemav pri raka nisto drugo osven rakija i nekoj sprej kravite so gi mackat ko ke se udrat. Mislam to covekot imase, ne deka jas to cuvam za prva pomos.
Ete uste zdrav i ziv sum, so nekoja luzna plus ali jbg sega :toe:.
Za srekja vakcinarn bev od tetanus inaku najverojatno veselo ke bese :)
Да не бев медицинско лице ќе ти поверував дека си имал посекотина длабока до коската и дека само со ракија и спреј за крави успеала да заздрави истата.

Да не бев медицинско лице ќе ти поверував дека си имал посекотина длабока до коската и дека само со ракија и спреј за крави успеала да заздрави истата.
Sega me teras slikite da gi baram :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom