Здравството кај нас

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.526
Поени од реакции
10.500
Ова е буквално губење време. Почеток на месец, терапии се препишуваат, верификација на телефонски броеви, системот како желка, хаос.
Ти општ доктор си, матичен...мислев дека си нешто по хирургијата!?
Нема везе....Нека верификуваат телефони, така треба, а не да добивам 10 пати пораки дека имам закажано на ртг, на орл, за мамографија идр, а јас ниту сум барала термин, нити закажала.
Потсетуваат погрешни луѓе со тоа што погрешно им ги запишале тел.броеви.

Член од
23 септември 2015
Мислења
970
Поени од реакции
491
Тоа мое здравје во старт не штима нешто. Имам два лабораториски упати за годинава кои не сум ги барал ни јас ниту матичниот, ниту сум известен за тоа кој ги барал и врз база на што.

Инаку ги окапаа медицинските лица со администрација. Зашто сега и ова, не знам. Да не испадне ново ново, како со здравствените картички кои сега пајажина фаќаат...а системот некого чинеше пари. А некого тендери
Здравството за никаде....ни опрема ни алати,ни персонал, ни хигиенски услови...ни основни лекови.
а тие инвестираат пари во прилично непотребни информатички решенија, им рекле тоа сега е фенси и успеале да им продатат приказна како тоа све им треба и како помага и дека не се може без тоа.
Па сега дури и си додаваат други работи за да извлечат повеќе пари и да си отворат повеќе рабитни позиции....а тоа информатичарите за ситни пари не работаат.
Па сега уште ке смислат работи како верификација, надградување,брзина,едно друго...безбедност...па можеби и апликација.
Што ако некој виде што терапија земам или од што боледувам....демек ке дознае некоја светска тајна...се знсе после 50г нешто ке земаш (притисок,масти,дијабет,срце,циркулација + нешто онака друго ако испадне,простста,алергии, тироида итд)

Еве пример јас одам да снимам синуси ми викаат апаратот е расипан нема кој да го поправи а кога ке биде поправен никој не знае, но нема да биде за брзо сигурно.

додека не се средат основни работи џабе, модерни лифтови,администрации,рекламирања,сензори за титкање,водење евиденции,имплементирање на разни програми.
порано ништо од ова немало па пак за тоа време можеби сме имале подобро здравство.

Само тоа имам да кажам. Мое мислење.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.295
Поени од реакции
9.074
Во што има боја Е100, во шпанските капсули Куркумин, , во чоколадото на Европа , во Кари сосовите ??
Куркуминот е под шифрата Е100.

Тоа сака дилеров од овие фирмиве кои шиткаат вакви чудо лекови за кои не ни знаеме каде им се фабриките да не убеди дека е добро :icon_mrgr:

Член од
23 септември 2015
Мислења
970
Поени од реакции
491
Куркуминот е под шифрата Е100.

Тоа сака дилеров од овие фирмиве кои шиткаат вакви чудо лекови за кои не ни знаеме каде им се фабриките да не убеди дека е добро :icon_mrgr:
Ако Кадаифко алудира на мене одма ке му кажам дека фабриките не им се никаде туку најверојатно нарачјваат директно од познати сајтови како али експрес и али баба.
А тоа дека се испитани е точно и тука може да се види нутритивна табела.

И дури во 100мл има 400 калории.

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom