Зборови кои нервираат

Член од
15 септември 2008
Мислења
1.047
Поени од реакции
13
Најмногу мразам коа на некој му зборуваш нешто и тој ке каже ``И шо сеа``

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
mnogu me nervira koga nekoj ke mi rece MORI ili MA auuuu:nerv::nesvest:

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
избедиран,срцка незз имаше многу порано ама некако се навикнав да ги слушам секој ден

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нови зборови на листата(поточно, новочуени чкарт термини)

- лагирање (втф?)
- тамански (како да кажеш таман е правопропорционално со кревање 100 кила товар)
- бедирање (и ова втф?)
- флешови (ова па ептен втф?)

Член од
30 септември 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Секако веќенаведеното ПЕЕР, братанче, ТОП како израз за нешто што е супер :nenene:
сељачкото ’да ти е*ам’ после секој 3 збор...фурање, кисче, цунка, гушка.... Сакатење на зборови еј!
До бескрај можам да наведувам :toe:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Шлаам

Се ежам од зборов!

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Независно, аналогно...

Или пиши или излеви ај излеви.

Пеер, топ, да те еем, педерче...

R

Razorblade Kiss

Гостин
Секој збор кој не е вообичаен и наеднаш масовно се користи за да се излезе паметен и несекојдневен.Чудно,заменуваат многу зборови кои се посоодветни во контекст,а сепак се излегува несекојденевен. Шити.
Скоцкано ми паѓа моментално на памет.

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192
Пер
Бедирање
Ме маваат флешови
И шо сеа
Бот

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Ги има повеќе али у моментов:

-сумЉа: значи, македонскиот збор е „се сомнева“, а србизмот е „сумЊа“.. коа више користиш србизми, користи ги правилно
-ваЛда.. неее, веројатно! Или ако толку сакаш србизми - ваЉда..
- боље, побоље (ВТФ?).. тоа му доаѓа ко поподобро.. и сите варијации на тој збор кои не се менуваат по род. На пр. Девојка ми е боље од твојата. Татко ми е побоље.. и сл.. знааачиии.. или девојка ти е бољА, или е подобра (што е и најбољи :) избор)... а и „боље“ ми звучи ко бојлер, и ме потсеќа на зеље, а мрзам зеље и ете причина плус да не го сакам..
- ТОП кој е погрешно сфатен и некои мислат дека е артилериското оружје, па затоа и добил множина ТОПОВИ, или топоини (масивни топиви :smir: ), и варијации - „тенк“ - „тенкови“ (пр. tenk4inja ste na slikava dajmimsn... и тука ми набива комплекс на дебелина :( )... значи кога коментирате на хајфајв, топ = врв, обратно од ботом, а не е топ за пукање, и не, нема множина, ниту пак било каква врска со тенк...
- „копиле“ затоа што е „ко пиле“ а не сакам птици
-„хефталица“ и „захевтување“ затоа што звучи многу страшно, и ме лазат морници од самиот процес на захефтување..
- МА.. коа некој ќе ми ги каже тие 2 букви, ми иде да му ги вдлабнам на кожата од задникот со вжарени жигови.. подобро да ми каже мори, отколку тоа МА...

пеер не ми смета толку, затоа што и јас несвесно го користам.. секако во смисла на „пријателче, другарче“ (англиското пир) а не на „педер, како хомосексуалец“...

сеа се сетив.. и ДОМАТИ.. тоа ми е како ДОМА! ТИ!... и не ми се допаѓа :(

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Шо ти е??

од контакт ме вади зборов...
фала богу ако сум весела нишо не ми е, ако сум намуртена нешо ми е ама ако сакам ќе кажам без да ме прашет ШО МИ Е!

Kajgana Shop

На врв Bottom