Ги има повеќе али у моментов:
-сумЉа: значи, македонскиот збор е „се сомнева“, а србизмот е „сумЊа“.. коа више користиш србизми, користи ги правилно
-ваЛда.. неее, веројатно! Или ако толку сакаш србизми - ваЉда..
- боље, побоље (ВТФ?).. тоа му доаѓа ко поподобро.. и сите варијации на тој збор кои не се менуваат по род. На пр. Девојка ми е боље од твојата. Татко ми е побоље.. и сл.. знааачиии.. или девојка ти е бољА, или е подобра (што е и најбољи
избор)... а и „боље“ ми звучи ко бојлер, и ме потсеќа на зеље, а мрзам зеље и ете причина плус да не го сакам..
- ТОП кој е погрешно сфатен и некои мислат дека е артилериското оружје, па затоа и добил множина ТОПОВИ, или топоини (масивни топиви :smir: ), и варијации - „тенк“ - „тенкови“ (пр. tenk4inja ste na slikava dajmimsn... и тука ми набива комплекс на дебелина
)... значи кога коментирате на хајфајв, топ = врв, обратно од ботом, а не е топ за пукање, и не, нема множина, ниту пак било каква врска со тенк...
- „копиле“ затоа што е „ко пиле“ а не сакам птици
-„хефталица“ и „захевтување“ затоа што звучи многу страшно, и ме лазат морници од самиот процес на захефтување..
- МА.. коа некој ќе ми ги каже тие 2 букви, ми иде да му ги вдлабнам на кожата од задникот со вжарени жигови.. подобро да ми каже мори, отколку тоа МА...
пеер не ми смета толку, затоа што и јас несвесно го користам.. секако во смисла на „пријателче, другарче“ (англиското пир) а не на „педер, како хомосексуалец“...
сеа се сетив.. и ДОМАТИ.. тоа ми е како ДОМА! ТИ!... и не ми се допаѓа