За 300 евра на суд, или да не ризикувам?

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Каков е тој анти радар?
Па тоа ти е еден вид анти ласер уред... кој не го активира (радарскиот) аларм на 70,80,90 км/ч (зависи како ќе си го наштелуваш)

Пример... ти возиш со 75 км/ч, те скенираат со радар и се точно си покажува... кренеш ли 80+ анти радарот се активира (се вклучува) и на радарот (полицискиот) се покажуваат линии-----

Многу јака работа... Мене ми направи мерак... (Еден мој пријател го има)

T

Torchyrus

Гостин
Човек од свои грешки учи, ова да ти биде памет за другпат. Најдобро да платиш и да внимаваш понатака да не утнеш некој пропис, зашто во државава знаат само да земат а не знаат ништо да дадат.
Е шо се треба ли да почнат да дават пари на тие шо возат 38 ако има знак дека треба максимум да се вози 40 ?
Иначе пријател 150 плати си и крај,на суд поише ги наебеше ...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Па тоа ти е еден вид анти ласер уред... кој не го активира (радарскиот) аларм на 70,80,90 км/ч (зависи како ќе си го наштелуваш)

Пример... ти возиш со 75 км/ч, те скенираат со радар и се точно си покажува... кренеш ли 80+ анти радарот се активира (се вклучува) и на радарот (полицискиот) се покажуваат линии-----

Многу јака работа... Мене ми направи мерак... (Еден мој пријател го има)
ОФ:А ако користи радар со радио бранови наместо ласерски?Јас не верувам тоа да работи.
ОН:Плати си казна.На суд нема шанси да добиеш и ќе потрошиш повеќе од 150 евра.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
ОФ:А ако користи радар со радио бранови наместо ласерски?Јас не верувам тоа да работи.
ОН:Плати си казна.На суд нема шанси да добиеш и ќе потрошиш повеќе од 150 евра.
Епа ако е со радио бранови (а јас лично незнам дека има и таков) ќе си направиш сопствен анти радар (со CD или DVD)

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Уште да беше така (y)
Верувај.. И со тоа може... Теоретски може да се докаже (Јас лично до немам испробано, ама имам слушнато дека може) Едноставно ги враќа (ги занемарува брановите)... :)

Можам да ти филозофирам куп работи, експерименти.... ама ме мрзи да пишувам :D

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
lugje samo sto mi pisaa kazna od 300 evra, mi rekoa dokolku ja platam za rok od 8 dena ke bide 150. edni prijateli podupateni so pravni raboti mi rekoa da odam na sud i da podnsam zalba. me fatija so 84 km/h na mesto kade bilo 50 dozvoleno. neli od 10 do 30 km/h e 45 evra ili 20 kazneni poeni, se raboti samo za plus 4 km. pomagajte, preporacajte sto da pravam da ne si go podnapolni drzavava svojot budzet so moite tesko zaraboteni pari.... :S dali da odam na sud ? do sega imam samo edna opomena za kais i toa e se. me sopirale precesto. ponekogas i 2 pati vo 3 dena. sekogas sum bil ispraven i se.
Ја потпиша ли казната? Ако не си можеш комотно да негираш дека такво нешто воопшто и се случило. Судот ова го има во предвид. Од кога имаат наредба минимум 5 казни по глава на полицаец да направат во денот, може да излезе дека податоците ги злоупотребиле. Пишале фиктивна казна.. Пошто никаде нема камера да снима и такви ствари.. Сепак се 300 евра во прашање вреди да се проба и 99% успева.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
150 евра в џеб и плати си ...оти сигурно си ебан нема бегање
јебига можи че си фрлиш дел од парите за на одмор ама
ако почниш по судски пат мноогу појќе че те закрпа

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
незнам како се законите денес , но пред две- три години ја бев полн со казни кои чекаа ред за плаќанје ама никогаш не платив а стално си идев на суд, но тогаш се појави некој закон незнам до која година сите беа помилувани и така ( фала му на господа) денес сум чист и внимавам на се ..... зборот ми беше можеби и ти ке ја имаш таа срека како јас и многумина ,се надевам, ама ризикот е голем , иди на суд обавезно ама потоа почекај со плаќање

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
плати си 150 евра...ако почниш со жалби ова она..поскапо ќе те фати....ем изгубени пари...ем изгубени нерви.....

T

Tetro

Гостин
Ако немаш пари, или имаш а не ти се плаќа, оди на суд. Со судски трошоци после, општо корисна работа у комунално мислам дека функционира.
Или не?

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
И таму можеш да за забошотиш во општина познат ти треба да те пишува дека доаѓаш на "работа"

Член од
28 февруари 2007
Мислења
65
Поени од реакции
11
se podrasprasav i mi rekoa da odam na zalbi i zalbi so cel da zastari deloto, i taka planiram za mesecipol da odam od makedonija, pa da se nadevame na dobro :) inace ova dzandarive se mizerija neobrazovana. za 3 dena 2 pati me sopira i komplet ispraven se vo red, potoa uste ednas ..... samo gledaat da najdat mana za da ti sibnat kazna, sram da im e. sea pokraj izborive drzavava go isprani budzetot pa udri na rabotnickata klasa. t.e. onie bogatasive sekogas imaat vrski :/ kakva drzava imame...kako da ja nemame !

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
se podrasprasav i mi rekoa da odam na zalbi i zalbi so cel da zastari deloto, i taka planiram za mesecipol da odam od makedonija, pa da se nadevame na dobro :) inace ova dzandarive se mizerija neobrazovana. za 3 dena 2 pati me sopira i komplet ispraven se vo red, potoa uste ednas ..... samo gledaat da najdat mana za da ti sibnat kazna, sram da im e. sea pokraj izborive drzavava go isprani budzetot pa udri na rabotnickata klasa. t.e. onie bogatasive sekogas imaat vrski :/ kakva drzava imame...kako da ja nemame !
Што ти кажаа за колку време застаруваат сообраќајниве прекршоци?

Kajgana Shop

На врв Bottom