За пуштање „бомби“ 4 години затвор

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Тука веќе разгледуваше нови опции, на претходните мислења/прогнози им фрлаше песок - ги менуваш од месец у месец, памтам кога пишеше дека нема да има оставки, па затвори ќе летаат за објавувачите, па оставка=капитулација... сега стигнавме до ова последното кое е контра на се претходно, ама после некои твои објаснувања сега ни е јасно дека тоа било дел од мастерпланот. Мајнд гејмс?:pos:

Не си бегај од мислењата кога веќе се самопрокламираш за политички Нострадамус, ние секако ќе читаме што имате да кажете за институциите, и колку се релевантни, независни, непопуларни итн.(y)
Околностите се менуваат од месец во месец. Тоа се нарекува адаптација, и само глуп човек не ја прави. Битни се суштинските барања.

Вашето беше Груевски никогаш повеќе да не организира избори. Мене тоа ми беше смешно и тогаш и сега. И погоди што, Груевски и ВМРО-ДПМНЕ ќе ги организираат наредните избори.

Второто клучно ваше барање беше чистење на инкриминираните институции, и носење на експерти кои би се погрижиле за независност. И на крај, сите 15 обвинители доаѓаат од институцијата што ја критикувавте и по која плукавте, а Катица Јанева е прва другарка на озогласениот Зврлевски (кој нели, го сменивте) со кого заедно си оделе по семинари.

И се ова го претставувате како победа. :pos:

W

wicked_1

Гостин
Околностите се менуваат од месец во месец. Тоа се нарекува адаптација, и само глуп човек не ја прави. Битни се суштинските барања.

Вашето беше Груевски никогаш повеќе да не организира избори. Мене тоа ми беше смешно и тогаш и сега. И погоди што, Груевски и ВМРО-ДПМНЕ ќе ги организираат наредните избори.

Второто клучно ваше барање беше чистење на инкриминираните институции, и носење на експерти кои би се погрижиле за независност. И на крај, сите 15 обвинители доаѓаат од институцијата што ја критикувавте и по која плукавте, а Катица Јанева е прва другарка на озогласениот Зврлевски (кој нели, го сменивте) со кого заедно си оделе по семинари.

Немам јас барање бе другар, лабаво си пишам тука од време на време, ама тебе ти очигледно треба спротивен табор за да се чуствуваш фајтер за каузата. Неќам, неам јас никаков интерес :coffee:.

Незнам кои биле конкретните барања на другата страна, и колку се остварени, мене само ми текна на твоите неуспешни прогнози, празни и апсурдни пишења кои вака ако гледаме ретроспективно, ептен стојат смешни...
И наеднаш, кога испромаши се, сега збориш дека се адаптираш на новите околности. ДОБАРРР. :icon_lol:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238

Не, тоа се вика Промашај и Корекција, а не адаптација. Веза немаш.
И изборите, веќе ги, и ќе ги организираат странците. Од авион се гледа дека Америве му се накобрени на паторот, а кога они ќе ти се накобрат, ќе си легнеш на брашното, дал сега, дал за 5 месеци. Меѓународна заедница му пука шамар на Грујо на секој втор чекор а ти уште сањаш за некоја минато-свршена фактичка ситуација.
Работава повеќе не зависи ни од тебе, ни од мене, ни од паторот ни од зеко. Во нечија глава, работава е веќе решена, сега само со формалности се бафтаме.

Z

zmej gorjanin

Гостин

(ВИДЕО) Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија
И сеа шо праиме?
Израелската влада префрла пари само на трезорски сметки
А братучедот тврдеше донација било тоа на сметка на вработен во УБК и се закануваше таму со тужби, ама еве нешто го нема. Какви аматери. :)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Не, тоа се вика Промашај и Корекција, а не адаптација. Веза немаш.
И изборите, веќе ги, и ќе ги организираат странците. Од авион се гледа дека Америве му се накобрени на паторот, а кога они ќе ти се накобрат, ќе си легнеш на брашното, дал сега, дал за 5 месеци. Меѓународна заедница му пука шамар на Грујо на секој втор чекор а ти уште сањаш за некоја минато-свршена фактичка ситуација.
Работава повеќе не зависи ни од тебе, ни од мене, ни од паторот ни од зеко. Во нечија глава, работава е веќе решена, сега само со формалности се бафтаме.
Промашај ќе биде, ако падне Грујо од власт. Ако не, ќе биде многу јак сеир.
(ВИДЕО) Заев: Израел нема дадено донација во пари за Македонија
И сеа шо праиме?
Израелската влада префрла пари само на трезорски сметки
А братучедот тврдеше донација било тоа на сметка на вработен во УБК и се закануваше таму со тужби, ама еве нешто го нема. Какви аматери. :)
ЗАЕВ: КОГА ЌЕ ГИ ПОКАЖЕМЕ ДОКАЗИТЕ, ГРУЕВСКИ ЗА ТРИ ДЕНА ЌЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА
Кога веќе споделуваме вицеви.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Промашај ќе биде, ако падне Грујо од власт. Ако не, ќе биде многу јак сеир.

ЗАЕВ: КОГА ЌЕ ГИ ПОКАЖЕМЕ ДОКАЗИТЕ, ГРУЕВСКИ ЗА ТРИ ДЕНА ЌЕ ПОДНЕСЕ ОСТАВКА
Кога веќе споделуваме вицеви.
Знаеш што ќе биде најголем виц, нов затвор ќе треба да се гради за да ги збере сите.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Знаеш што ќе биде најголем виц, нов затвор ќе треба да се гради за да ги збере сите.
Нема потреба, имаме два аеродроми и доста гранични премини. Сепак е греота да се ставаат во затвор за очајнички обиди. Сем два-тројца. Ама нив би требало да ги собере и во сегашниве.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Нема потреба, имаме два аеродроми и доста гранични премини. Сепак е греота да се ставаат во затвор за очајнички обиди. Сем два-тројца. Ама нив би требало да ги собере и во сегашниве.
Значи више стигнавме до таму, а ја мислев сигурен беше дека братучедите ќе продужат со владеењето а Заев ќе иде во затвор. :)

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Да пробам да сумирам. Значи според тврдењата погоре, никој нема намера да се покае, а камоли да превземе одговорност, или каквиидасе последици за нечесноста и сопствените криминални активности.

И некои луѓе се восхитуваат на такви личности, додека мислат дека баш таквиот однос кон самите себе и другите околу нив е праведен и правилен.

Жално.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Да пробам да сумирам. Значи според тврдењата погоре, никој нема намера да се покае, а камоли да превземе одговорност, или каквиидасе последици за нечесноста и сопствените криминални активности.

И некои луѓе се восхитуваат на такви личности, додека мислат дека баш таквиот однос кон самите себе и другите околу нив е праведен и правилен.

Жално.
Тоа е карактерна црта на овој народ, и неговата трагедија. Никогаш идеалите не се ставаат пред стомакот. Затоа и не заслужуваме да имаме држава. Мене искрено не ми е гајле за крајниот исход на оваа трагиикомедија, I have no stakes in the outcome. Но ако навистина сакаме од племе да станеме народ, тогаш некој мора да превземе одговорност и некој треба да оди во затвор.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Кај го најдоа да каже дека Израел не донирал пари?? И што сега, треба Заев да издаде пред светот дека ние користиме нивна софистицирана опрема. Тоа ли е идејата да им потврди на сите што ни мислат арно. Белосветски идиот...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кај го најдоа да каже дека Израел не донирал пари?? И што сега, треба Заев да издаде пред светот дека ние користиме нивна софистицирана опрема. Тоа ли е идејата да им потврди на сите што ни мислат арно. Белосветски идиот...
Нека знае цел свет со каква моќна сила си има работа и до каде е нашта Македонија...Нема повеќе криење и попуштање.
:oeoeoe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Морон, ВМРО држеше пресови кога ја набави опремата. Ја Покажуваше на Сител. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom