За неверниците

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Види среќата е релативна работа, тоа што тебе ти носи среќа како што се материјалните добра на некого не му носи среќа и според мене среќа треба да ти носат духовните убавини.
За пушењето трева извини ако те навредив. А во суштина ако си атеист и ако се дрогираш уште еден доказ а не празно зборување, и не треба да се навредуваш си избрал лош начин на живот кој ти е даден да го живееш најдобро што можеш.

А за Хитлер да ние христијаните особено го сакаме.

p.s.
Се зезав само за побрз интернет.:helou:
Прочитај убаво што и како го имам пишано за Хитлер и колку и да не го сакате (дискриминаторите) ги следите неговите стапки (може не во толку краен екстремизам но пак доволно и сугрен сум дека дел би го сториле доколку би имале можност).
Од сите работи што ги пишав најде тоа да го болтуваш? И + не ти верувам дека тоа што го спомнав не ти носи среќа односно не ти ствара радост. Исто така не знаев дека помагањето на другите луѓе се смета за материјална работа или новите членови на фамилијата дека се материјална работа... Ме интересира што е таа душевна среќа што ја кажуваш?
Пак продолжуваш да дискриминираш, можам да ти посочам МНОГУ повеќе религиозни луѓе кои се наркомани него атеисти(па не викам дека христијаните се наркомани).

Член од
21 септември 2008
Мислења
52
Поени од реакции
0
po nasata vera...grev e da se mrazi druga vera..no!!!!!
sekoj 4oek koj ne e musliman .. e nevernik
aj pozz

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
kako ja pocituvate tugata vera ako sekoj koj ne e od vasa vera e nevernik, ako e grev da se mrazi druga vera togas kako sekoj koj ne e od vasa vera e nevernik?? Problemot e sto site mislat edni za drugi deka se nevernici, ete go pravoto lice na verite????

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Можи и од мене едно прашање?

Ако не верувате во Бог, во што верувате? Што ви дава надеж?
Veruvam vo mnogu stvari.
Mi dava nadez samiot zivot. Ne mi treba Gospod da mi ja krene svesta.
Ednostavno go gledam svetot takov kakov sto e,surov,gaden,mora da se izborish za Se vo zivotot,tuka nemam vreme za molitva,ne baram spas,ne baram pomosh od nekoj sto ne postoi.

Btw,zasto ne veruvam? Zasto nemam potreba da veruvam.
Zasto ja mrazam crkvata kako institucija,radi bezboroj mnogu raboti.
Ne ja sakam religijata kako propaganda.No sepak ja pocituvam verata,gi uci svoite sledbenici na ona sto e dobro,i na ona sto e losho,sekako,ima i isklucoci,kolku mnooogu zivoti ima odzemeno religijata,no sepak,toa e bolna tema za razgovor,taka da nema potreba da debatirame.:helou:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Прочитај убаво што и како го имам пишано за Хитлер и колку и да не го сакате (дискриминаторите) ги следите неговите стапки (може не во толку краен екстремизам но пак доволно и сугрен сум дека дел би го сториле доколку би имале можност).
Од сите работи што ги пишав најде тоа да го болтуваш? И + не ти верувам дека тоа што го спомнав не ти носи среќа односно не ти ствара радост. Исто така не знаев дека помагањето на другите луѓе се смета за материјална работа или новите членови на фамилијата дека се материјална работа... Ме интересира што е таа душевна среќа што ја кажуваш?
Пак продолжуваш да дискриминираш, можам да ти посочам МНОГУ повеќе религиозни луѓе кои се наркомани него атеисти(па не викам дека христијаните се наркомани).
Au brat,premnogu sum mal za ova sto go cuvstuvam,i veruem deka ke mi se isposerat site forumdzii.Ali ne se zamaram 2 posto.
Na momenti cuvstuvam tolkav gnev kon Shiptarive,znaci,ne albancite u albanija,tuku kon Shiptarive u makedonija,sto mislam deka da mozam,ima site u gasna komora da gi stavam,od najmalo do najstaro,od zensko do mashko do emo.
Jbg,sto k.. da pravam! Nacionalist sum,mozebi sum mal za toa,ali roden sum u vakvo gnasno vreme sto u DNK mi e da gi mrazam.
Normalno,deka ima isklucoci,no problemot e sto,kaj niv,dobrite se isklucoci,a ne loshite.

Vlagaat 7 Albanci u 15ka,idat nakaj Guc, 3 devojcinja i 4 maski,devojcinjava sigurrno 1-2ra a maskite 2-4ta.
Abe samo sho vlegoa se usmrde aftobusot! KORNE! Abe ne mi se veruvashe so se deshava,nemozevme da istrpime pozadi, pa use zemale od mob pustaat albanska muzika pa se derat ko debili zborat na albanski u aftobus,i toa u 15ka, U SKOLO IDAT SO TRENERKI!!!!!!!!
Wtf be brat?! WTF?!
99% od reketite se Albanec vrz makedonec.
Toa li se luge be? Debili,u skolo idat da se tepaat,problemi da pravat.
E*ate suratot,mozes da gi poznaesh na kilometar!

Moze ima albanci na forumov,moze nema,ne me interesira,si kazav so mi lezi na dusha,spremen sum da gi snosam posledicite,brishete go postov,banirajte me,prajte sho sakate,GI MRAZAM OD SRCE!

[Btw ogoroooomen OFFTOPIK! Ali samo se nadovrzav za muabetot za hitler ;)]
Nema vrska sto sum ateist,i vernik da bef,istoto veruvam ke go cuvstuvav.
Btw,vernik da bef,neveruvam deka bi bil hristijanin.

aGl

Access Denied
Член од
23 октомври 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Неверник = Продадена душа на Луцифер.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Оваа тема ја посветувам (иако знам дека нема да е популарна) на прашањето: Што ги тера неверниците едноставно да не веруваат?

Овде предвремено сакам да ги елиминирам постовите од стилот на „Па доволно сум самосвесен да знам“ или „разумот ми е на повисок степен на развој“ итн...

Сакам да знам, дали да се биде атеист се има некакво чуство т.е. дали ВИЕ како атеисти чуствувате потреба (не чуствувате де) да не постои Бог? Дали концентричноста во која сами и самоволно се поставувате во центарот ви е знак на сеопшта моќ или пак ви е производ на несигурноста и начин на кој би привлекле внимание или би го храниле умот со „вештачка храна“ колку да се одржувате во вегитативна состојба?

Верувајте ми немам ништо против да е некој атеист и целосно ја почитувам вашата определеност. Никој не мора ни да се објаснува, доволно е да ми се каже дека сте атеист но оваа тема ја поставувм со верба дека некој ќе се најде што би ми одговорил со мислења од другата страна преточени во чуства а не во „наводен разум“, од страна која никогаш не би можел да ја осетам.

Па ајде што чекате...
Ако не „веруваш“, незначи дека „не веруваш“.
Постојат повеќе од две опции.

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
po nasata vera...grev e da se mrazi druga vera..no!!!!!
sekoj 4oek koj ne e musliman .. e nevernik
aj pozz
Поради ваквите мислења како твоето се ствара една лоша слика за исламот. Според коранот неверник е оној кој е многубожен односно верува во камења, карпи, секакви предмети и кој не е наклонет кон својата вера. И исламот има почит кон сите останати религии.
П.С не пишувајте мислења без врска. Поздрав :helou:

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Поради ваквите мислења како твоето се ствара една лоша слика за исламот. Според коранот неверник е оној кој е многубожен односно верува во камења, карпи, секакви предмети и кој не е наклонет кон својата вера. И исламот има почит кон сите останати религии.
П.С не пишувајте мислења без врска. Поздрав :helou:
Го забораваш бројот на ( различни ) толкувањата, т.н. „преводи“ на куранот.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Го забораваш бројот на ( различни ) толкувањата, т.н. „преводи“ на куранот.
Istiot problem go ima i Biblijata. I Kuranot i Biblijata se taka napisani sto da mozes da gi tumacis na nekolku nacina. Vprocem zatoa i postojat svestenicite (megu drugoto) da ti "prevedat" sto toa gospod sakal da ti kaze. Malku karikiram ama taka mu doagja.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Istiot problem go ima i Biblijata. I Kuranot i Biblijata se taka napisani sto da mozes da gi tumacis na nekolku nacina. Vprocem zatoa i postojat svestenicite (megu drugoto) da ti "prevedat" sto toa gospod sakal da ti kaze. Malku karikiram ama taka mu doagja.
Се согласувам. Поради тоа не треба да постојат религиите.
( и не само „преведат“, туку и „пренесат“ )

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Се согласувам. Поради тоа не треба да постојат религиите.
( и не само „преведат“, туку и „пренесат“ )
Na nivoto na koe se mnozinstvoto lugje im treba religija inaku poveketo bi izgubile smisol za zivot.

Ne dzabe vo hristijanstvoto vernicite se vikaat pastva (stado) a Isus e ovcarot.

Edino ne znam dali postoi gen za religija ili sepak e se vospituvanje i dusevna naklonetost.

Ps. Ima cesni isklucoci koi mislat so sopstvena glava taka da za niv ne vazi ova sto go napisav vo celost :smir:.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
lugeto se prirodno religiozni bidejki zavisat od mnooooogu stvari i zatoa si sozdavaat bogovi, reliigii, dogmi...

Kajgana Shop

На врв Bottom