За неверниците

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
Не верувам во судбина бидејки секој може да си управува со својот живот како што сака, но во Бога верувам. Ако не е Бога сигурно не би постоеле ниту ние.
Интересен пост иако ништо не те сфатив...Веруваш во Бога што значи дека највероватно веруваш и во Библијата така?Е сега ако веруваш во Библијата како тогаш не веруваш во оној дел од неа каде се вели дека Бог ја одредува твојата судбина и дека како одредил Бог така ке живееш...епа зошто тогаш велиш дека секој сам си управува со животот?

Неверник сум и што ми фали ??? ништо
Пример има верници кои цел живот одат во црква , се молат .... па животот че му биди мизерен зошто бог не му помогне ?
Затоа што нема бог !!!!!

Пример има верници кои цел живот одат во црква , се молат .... па животот че му биди мизерен зошто бог не му помогне ?
Затоа што нема бог !!!!!

Поголема мизерија е тоа што кога ќе им се случи одредена позитивна работа во нивниот живот,сметаат дека тоа се должи на нивната верба во Бог.
И нам атеистите секојдневно ни се случуваат убави и позитивни работи, а не веруваме во Бог.

Едно прашање до некој покомпетентен.
Да речеме дека некој човек е според сите морални вредности во библијата добар и безгрешен човек, а не верува во господ. Дали во таков случај ќе биде казнет од господ на судниот ден?

Да речеме дека некој човек е според сите морални вредности во библијата добар и безгрешен човек, а не верува во господ. Дали во таков случај ќе биде казнет од господ на судниот ден?

Ќе дознаеш самиот.

Поголема мизерија е тоа што кога ќе им се случи одредена позитивна работа во нивниот живот,сметаат дека тоа се должи на нивната верба во Бог.
И нам атеистите секојдневно ни се случуваат убави и позитивни работи, а не веруваме во Бог.

Какви позитивни работи?
Нови патики, заработка на пари, безгрижен секс за една ноќ, дување трева, нова кола, побрз интернет, убава куќа?

Не сме ние луѓето создадени за тоа.
Па после религијата ни го пере мозокот.........е да у право сте.

Какви позитивни работи?
Нови патики, заработка на пари, безгрижен секс за една ноќ, дување трева, нова кола, побрз интернет, убава куќа?

Не сме ние луѓето создадени за тоа.
Па после религијата ни го пере мозокот.........е да у право сте.

Нови членови на фамилијата, поголем едукативен успех, поголем успех стекнат во општеството, во заедницата, помагање на што повеќе луѓе кога сум можел итн.
Значи единствен тука што прави дискриминација и што на еден начин прави "грев" е токму еден од тие што се прават најголеми верници...
А кога веќе спомна ти не си среќен кога ќе заработиш повеќе пари? Не си среќен кога ќе купиш нова гардероба? Не си среќен кога ќе купиш нешто ново или не купуваш ти ништо или па сеедно ти е без чувства но сепак го купуваш?
А тоа твое карактеризирање на атеисти = наркомани (примерот со пушење трева и останатите работи што ги имате кажано) можете само да зборувате колку сакате зошто за тоа само ве бива, на докази слаби сте и слободно можете да си продолжите да измислувате какви било дискриминации (сите знаеме кон што доведуваат сите дискриминации што имаат постигнато ширум светот, што колку што се сеќавам не ми изгледа баш по критериумите на христијантсвото освен ако не го сметате Хитлер за најголем хирстијанин :) )

слаби сте и слободно можете да си продолжите да измислувате какви било дискриминации (сите знаеме кон што доведуваат сите дискриминации што имаат постигнато ширум светот, што колку што се сеќавам не ми изгледа баш по критериумите на христијантсвото освен ако не го сметате Хитлер за најголем хирстијанин :) )
Изгледа не си далеку од вистината...случајно пред некој ден гледав една емисија са Аушвиц и сличните логори, знаеме таму што се случувало.... земајки ја преданоста на Германците кон Хитлер една реченица на нараторот ми се виде добра, односно се издвои , т.е. човекот рече... познато е дека ГЕРМАНСКАТА ВОЈСКА БИЛА ДОСТА РЕЛИГИОЗНА и почна да ги набројува какви се христијани и по полку посто ја сочинуваат, за да на крај додаде..зар на ниеден од нив со текот на годините додека ја работеле "работата" не му проработела христијанската совест. Само во Аушвиц имало 6000 Г. војници.

Затоа што нема бог !!!!!

-Ти фали верба во Бога...
- Тоа што верните одат во Црква и се молат, прифати го како еден вид самокредитирање за судниот ден, кога ќе треба да излезат пред Христа и да поднесат сметка за тоа како го потрошиле она кое Бог им го дал во овој свет и овој живот. Колку и да изгледа напразно одењето по храмови и молењето, тоа има свое влијание и во овој живот. А тоа дека на верните животот им бил мизерен, тоа го кажуваш од позиција нма неверник и уште тврдиш дека нечиј живот бил мизерен без да имаш поминато еден ден како верник и на своја кожа да ја испиташ верничката „мизерија„
- „...и рече безумникот: „Нема Бог!„-Стар Завет.

Ќе биде суден според Законот на совеста. Значи, ќе биде суден а не казнет, а тоа значи дека судот може да биде и позитивен (ама и негативен) за претпоставената личност. И сето тоа под услов да живеел на „географија„ до која сеуште не стигнало словото Божјо, добрата вест за Царството Небесно.

Нови членови на фамилијата, поголем едукативен успех, поголем успех стекнат во општеството, во заедницата, помагање на што повеќе луѓе кога сум можел итн.
Значи единствен тука што прави дискриминација и што на еден начин прави "грев" е токму еден од тие што се прават најголеми верници...
А кога веќе спомна ти не си среќен кога ќе заработиш повеќе пари? Не си среќен кога ќе купиш нова гардероба? Не си среќен кога ќе купиш нешто ново или не купуваш ти ништо или па сеедно ти е без чувства но сепак го купуваш?
А тоа твое карактеризирање на атеисти = наркомани (примерот со пушење трева и останатите работи што ги имате кажано) можете само да зборувате колку сакате зошто за тоа само ве бива, на докази слаби сте и слободно можете да си продолжите да измислувате какви било дискриминации (сите знаеме кон што доведуваат сите дискриминации што имаат постигнато ширум светот, што колку што се сеќавам не ми изгледа баш по критериумите на христијантсвото освен ако не го сметате Хитлер за најголем хирстијанин :) )

Види среќата е релативна работа, тоа што тебе ти носи среќа како што се материјалните добра на некого не му носи среќа и според мене среќа треба да ти носат духовните убавини.
За пушењето трева извини ако те навредив. А во суштина ако си атеист и ако се дрогираш уште еден доказ а не празно зборување, и не треба да се навредуваш си избрал лош начин на живот кој ти е даден да го живееш најдобро што можеш.

А за Хитлер да ние христијаните особено го сакаме.

p.s.
Се зезав само за побрз интернет.:helou:

Вака прво ако велите дека науката докажала на се тука сте во право науката сега баш доаѓа до некои сознанија што се блиски со тврдења од Библијата...Религијата за прости луге???баш напротив, тоа ти помага низ се во овој живот, а придобивката на крајот е непроценлива!А и ве молам прво прочитајте Библија или некоја книга која ќе ве направи по потковани за темава а не само бла бла!

Наташаал, да не си ти двоен акаунт на некој веќе член?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom