За мажите: машинка за бричење или стариот добар брич?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.463
Поени од реакции
9.915
Da spodelam svoe iskustvo, da ne lutate, i da ne ve lazat so marketing finti

C78E1E57-0089-41E0-997B-039C1FFA5F7F.jpeg

Masinki
Famozniot One Blade najlevo zelen
Do nego Philips masinka koja ja koristam za vlakna po telo, epten e jaka, ima dve glavi, negde 70-80e mislam e.
Do nea plavata, sum ja zemal so nekoja promocija od gillette pred 5-10 godini negde, brka rabota za retcenje brada.
Ako pocnat da vi pagjaat kjeramidite, si zemate remington kruznata, i motorceto do nea, i raat, frizura ala Zizu.

Cetki
Najeftina opcija vo DM taa najlevo 100-300 den. Brka rabota, ama epten mutava e, nikakvo cuvstvo.
Wilkinson i Proraso do nea, nekoi sinteticki, nekoa sredina, cena 10-20 evra. Slicno na prvata.
Gents i Omega cetki posle toa, i dvete epten pravat merak i so sapun i so krema, cena 50-60 evra.
Do niv edna pomala za patuvanja.

Bricevi
Za pocetnici, Merkur 34C ili taka nesto, toj e najpreporacliv. Cena 30-50 e, i generalno lesen e za koristenje (dvodelen).
Do nego Gillette King, ne go biva.
Do nego Muhle R41 mislam - eden od najagresivnite so otvoren noz. Cena 40-60 e, treba dosta iskustvo za koristenje.
Najdesno crveno-crniot, ako vi zdosadil zivotot, probajte go, inaku ne :pos:

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.082
Wahl se profesionalni masinki, samo ne znam kako se dvizat so cenite. Dile gi preporaca kako marka, a vo Makedonija ima firma koja gi nosi, Rera, lajknete na Facebook Rera - frizerska oprema i kozmetika.

FB_IMG_1684528227939.jpg
FB_IMG_1684528252445.jpg
Автоматски споено мислење:

Imaat i strana so katalog, rera.mk. Imaat i Mozer, i tie mnogu gi falat.

Последно уредено:

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Wahl se profesionalni masinki, samo ne znam kako se dvizat so cenite. Dile gi preporaca kako marka, a vo Makedonija ima firma koja gi nosi, Rera, lajknete na Facebook Rera - frizerska oprema i kozmetika.

Прегледај го приврзокот 379097
Прегледај го приврзокот 379098

Мисла ми е само дали се оргинали ?

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.755
Секако дека се дечко. Сите фризерски салони и берберници од таму ги земаат.
Јас кога ја порачав ме прашуваа кај имам дуќан. Кога видоа дека лично за себе ја купив се истуфкаа малце што ми ја продадоа.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Прегледај го приврзокот 379097
Прегледај го приврзокот 379098

Мосер би требало да е уште подобра,меѓутоа сите бербери со кои сум праел муабет ми рекоа wahl е подобра а тука се со цени.Мосер со овој модел се пробија на времето и е најпродавана машинка у свет,али со новиве може ја ебале работата.Оваа машинка е како пеглине Ровента на времето што не постоеше куќа што ја немаше
Ке си купам и ваква пошто ја имам за 40 франкови на galaxus ch вреди да се проба али строго со кабел

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.082
Da, originali se i snabduvaat poveketo od berbernicite vo Skopje.

@Диле Јоргачев, mene dva trojca berberi mi ja imaat preporacano Moser.

Секако дека се дечко. Сите фризерски салони и берберници од таму ги земаат.
Јас кога ја порачав ме прашуваа кај имам дуќан. Кога видоа дека лично за себе ја купив се истуфкаа малце што ми ја продадоа.
Kako mislis se istufkaa? Demek imaat politika na neprodavanje na privatni lica?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Имаат код за верификација,можеш да си провериш дали е оригинал,а цените на овие се исти како да се оригинал

Последно уредено:
Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.755
Kako mislis se istufkaa? Demek imaat politika na neprodavanje na privatni lica?
Незнам, ми рече само мислев дека дуќан имаш и напрај онака фаца.
На берберот кај што одам му кажав и вика незнам како ти продале тебе машинка.

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Јас го пуштив црвот, јас ќе го приберам :) Имено ако се отиде на мосер про страната за некој производ, негде најдолу автоматски ги препорачува Рера како најблиско место од кое може да се купи. Така да, на место си се, да не им вадиме муабети
IMG_20230520_214602.jpg

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.463
Поени од реакции
9.915
Koga ne znaeme svoeto da si go cenime :mad:

FF47BD0F-8025-47A1-B413-690C056EBE33.jpeg

Se bricam od osmo oddelenie i nikogas ne mi teknalo da probam od Alkaloid proizvodi za bricenje (nivea gillete loreal podobri bile). Zimovo slucajno gi zemav Domino i Habana. Gi probav i kremata za bricenje i losionot za posle bricenje.

Odlicni se i dvete. Od Domino podobar mi e losionot, a od Habana kremata. Za nisto pari, odlicno bricenje :cool:

jovankrstevski1

ТАТА_МАТА
Член од
2 декември 2012
Мислења
855
Поени од реакции
602
Koga ne znaeme svoeto da si go cenime :mad:

Прегледај го приврзокот 382194

Se bricam od osmo oddelenie i nikogas ne mi teknalo da probam od Alkaloid proizvodi za bricenje (nivea gillete loreal podobri bile). Zimovo slucajno gi zemav Domino i Habana. Gi probav i kremata za bricenje i losionot za posle bricenje.

Odlicni se i dvete. Od Domino podobar mi e losionot, a od Habana kremata. Za nisto pari, odlicno bricenje :cool:
Од каде ги купи, нигде не можам да ги најдам во продажба?

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.463
Поени од реакции
9.915
Од каде ги купи, нигде не можам да ги најдам во продажба?
sigurno gi imas vo bilna apteka na alkaloid. mislam deka gi ima vo mnogu marketi, samo znaat da bidat na najdolna stalaza i ne bas vidlivi.
jas si kupiv od market vo negotino.

Член од
21 август 2016
Мислења
21
Поени од реакции
25
Moj predlog za aftershave. Setup se kupuva se od Zegin. Cist alkohol, glicerin I lavanda kapki. Soodnos e Edna solja za kafe alkohol, Edna solja voda ubavo bi bilo da e destilirana, pola solja glicerin I 25 kapki maslo od lavanda. Njoy

Kajgana Shop

На врв Bottom