Затвори прозор, чади! (ајвар, зимница...)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.757
ajmo narode pochna sezona na ili kaji da e tuka se blizhi ajvarot nasheto nacionalno bogastvo vreme e za pripremi ., sherpi lonci ciganski kumbinja ., skari ....vreme na ajvar...........
sred zima .,..... go snemuva za nova godina ., a najsladok e koga e taze .,.......vruk somun sirence belo taze ajvar....hm...hmmm

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас го чекам, го прават во двор, уште саат време има. Ептен ме бива за улогата која ја играм кога се прави ајвар - професионален надгледувач :icon_lol:

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
Баталете продавница, од домашен нема поубав ;)
ама стварно не ми е јасно што сите викаат ајварот е за во зима, кај нас чим се напраи во првите 2-3 дена се јаде пола :D

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Се отвори и кај мене сезоната за ајвар :)
Вечера го пробав,уште топол мх мх мх ( како што ми изгледа најкасно до декември ајварот има да го нема:pos:)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
поздравете го Македонското девојче
A ja kontam odakle volim ovoliko papriku.
Paprika vako,paprika nako...I onda procitam,da makedonci ne mogu zivjeti bez paprike..hahaaha..:)
Posto sam po mjestu rodjenja makedonka..:))'O da,ja sam ubavo makedonsko devojce':)))Ni malo ni vise,bice da je taj zrak makedonski u djetinstvu uticao na moj danasnj ukus.(y)
Posebno volim pindjur.
http://isprobanirecepti.weebly.com/zimnica.html

Член од
2 октомври 2011
Мислења
8
Поени од реакции
3
poednostavno e da se kupi a i denes se pravat mnogu podobro otkolku porano a doma toa e utepuvacka da se napravi

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
годинава што е со ајварот( никој ништо не пишал овде на форумов):unsure:

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
годинава што е со ајварот( никој ништо не пишал овде на форумов):unsure:
Изгледа нема да се прави годинава ајвар. Нешто слабо се продава пипер. Ова време се правело ајвар на големо. Изгледа нема пипер, а и да има ќе биде скап поради сушата.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Изгледа нема да се прави годинава ајвар. Нешто слабо се продава пипер. Ова време се правело ајвар на големо. Изгледа нема пипер, а и да има ќе биде скап поради сушата.
40 ден. ми рече еден пријател дека била капијата на пазар...Маслото 100ка, и ќе дојде навистина луксуз и ајварот.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.377
Поени од реакции
4.923
Никако не би затворил прозор. Го обожавам овој период од годината. Топ е бе брат, ме ежи целиот. Си седиш негде искривен во град, ладничко и на тебе добра дуксерка и си пафкаш. Комбинацијата на ајвар и воздухот на рана есен е срањето. Нема луѓе многу по улиците, а на секаде мирис. Градот за момент е нем и си горд што таму живееш. А, кога ќе дојдеш е друга приказна. Пресно ајварче 5-6 лепчиња, кашкавал, сокче и се тупаш дур можеш. Топличко дома, милина. Пред легнување ги соблакаш алиштата што на зимница мирисаат. Јас забегав малце. Ууу ама би имал 5ка на школо.

Kajgana Shop

На врв Bottom