H
Hip.Hop_MKD
Гостин
Од кога почнало да се прави ајвар?
За вака ли владата организира акција за максимално искористивање на енергијата?Минатиот викенд направивме дома. Јас го мешав додека не се испржи целосно. Подобар е од ланскиот.
Еве, избери си ти која ја сакаш.......... сите се исти@Sungerot Bob пушти едно тегло. Годинава не праев ајвар.
Ти да мешаш ајвар на лимено ќумбе 3-4 саати. Вака на пирустија за точно 2 саати се испржи.За вака ли владата организира акција за максимално искористивање на енергијата?
Под инто да си најдете заварувач да ви направи едно ќумбе (2-3000 денари). Ќумбето во затворен простор повеќе време ја држи топлината отколку само пирустија. Помалку дрва ќе трошите, нема да ви жеже на нозете и нема да ви се црни тенџерето.
Ах се гледа колку ви е јак огинот, сигурно сте го испржиле за 2 саатиТи да мешаш ајвар на лимено ќумбе 3-4 саати. Вака на пирустија за точно 2 саати се испржи.
А министрите во владата, нека излупат некој шлепер пиперки, па после нека воведуваат акции за максимално искористување на енергијата.