Заработување со YouTube во Македонија

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Како успеа да добиеш партнерство со јутјуб, преку кој ако не е тајна?
Не е тешко да станеш партнер бар сега овие последниве 3 месеци...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Како успеа да добиеш партнерство со јутјуб, преку кој ако не е тајна?
Не е воопшто тајна. Треба пред се каналот да ти е на Good Standing и да немаш копирано материјал. На каналот стави дека си од USA, и после рефреш ќе ти даде да одбереш дали сакаш да станеш партнер. Тоа кога ќе го завршиш треба да отвориш адсенс акаунт. Ако ти го одобрат таму ќе си ставиш се точни податоци, од кој држава си, адреса и слично и после тоа веќе си верифициран партнер.[DOUBLEPOST=1411059388][/DOUBLEPOST]
Како што ти стои зелено така и нека си биде...рекламите сами си течат и на секоја 1 гледност 1 реклама имаш и ти заработуваш фактички од рекламата... мојот спонзор ми кажа дека повеќе пари се зимало некој цент плус доколку тие што гледаат кликнат на рекламата...
Ти благодарам!

Член од
25 септември 2013
Мислења
35
Поени од реакции
19
Jas imam you tube akount poseten poveke od 3 milioni ... i ne znaev deka od to se prajt pari , procitav nesto na forumite gledav tutoriali na you tube , stanav you tube partner gi sledev instrukciite sto mi gi prakaa na email okolu 2 nedeli bese cela postapka i pocnaja da mi plaket od views pred 1 mesec mi dojde chek od irska 74 evra - otidov vo poveke banki baraja mn provizija okolu 1800 2000 denari , tutunska bara 720 denari provizija za realiziranje na chek pa ke cekas 2 nedeli da se odobri od skopje za isplakanje i ako sakas na denari ti isplaket odma a ako baras na evra ke cekas dopolnitelni 2 nedeli :) prasajte sto ve interesira ke vi pomognam .

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Jas imam you tube akount poseten poveke od 3 milioni ... i ne znaev deka od to se prajt pari , procitav nesto na forumite gledav tutoriali na you tube , stanav you tube partner gi sledev instrukciite sto mi gi prakaa na email okolu 2 nedeli bese cela postapka i pocnaja da mi plaket od views pred 1 mesec mi dojde chek od irska 74 evra - otidov vo poveke banki baraja mn provizija okolu 1800 2000 denari , tutunska bara 720 denari provizija za realiziranje na chek pa ke cekas 2 nedeli da se odobri od skopje za isplakanje i ako sakas na denari ti isplaket odma a ako baras na evra ke cekas dopolnitelni 2 nedeli :) prasajte sto ve interesira ke vi pomognam .
Za kolku views kolku dobivas?

S

staycalm

Гостин
Za kolku views kolku dobivas?
ne zavisi se od views tuku poveke zavisi od share ko ke praet download like and disklike subscribe i tn ..... taka da nz kolku od sto se dobiva no znam od subsribe i like i comentari poveke se dobiva
Знам дека е касно да враќам на мислења, али не можев да се воздржам а да не кажам, дај молим те, кој ти кажа дека пари се прават од споделувања, данлоадирање, лајк, дислајк и субскрајб?
Пари се прават единствено од рекламите што ги имаш на видеата, е сега и од гледање на рекламите, а доколку дополнително ги клика некој се прави повеќе.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.393
Поени од реакции
2.794
Знам дека е касно да враќам на мислења, али не можев да се воздржам а да не кажам, дај молим те, кој ти кажа дека пари се прават од споделувања, данлоадирање, лајк, дислајк и субскрајб?
Пари се прават единствено од рекламите што ги имаш на видеата, е сега и од гледање на рекламите, а доколку дополнително ги клика некој се прави повеќе.
Ja slusnav deka i od views like dislike i subs mozes ama me interesirase od views. Isto i od reklami. Ama od spodeluvanje i downloadiranje nemam nigde videno

S

staycalm

Гостин
Ja slusnav deka i od views like dislike i subs mozes ama me interesirase od views. Isto i od reklami. Ama od spodeluvanje i downloadiranje nemam nigde videno
Од views можеш да правиш само ако си партнер со network што плаќа по 1000 views, мислам дека машинима е така.
А од другите опции наведени не можеш да праиш пари (барем на јутјуб).

Член од
20 ноември 2008
Мислења
72
Поени од реакции
12
Baram partner (ortak) nekoj koj bi mozel da pravi videa za igri , vo description ke treba da stavi link , jas tie videa plus ke gi linkuvam od moja strana za igri ....
Delime podednakvo. Sekoj koj e zainteresiran neka mi pisi PP .

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А јутуб ти дава предлог за спонзор(партнер) или ти си бараш?

Член од
5 септември 2012
Мислења
1.281
Поени од реакции
1.135

Kajgana Shop

На врв Bottom