Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
18 јули 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
Г

Грејвдигер

Гостин
Може да пробаш со ХалкБан (старо: ИК Банк) и да се регистрираш преку Турција. Инаку пак ќе може да си префрлуваш пари на PayPal, но нема да може да ги извадиш на картичка.

Член од
18 јули 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
Сево оваа е ок, фала ти за советот, али не ми мириса на добро....ја знаеш каква е македонската работа...ке се отепаш од чекање...

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Дечки, ме интересира како да го надоградам Profile Completeness, на Одеск (кој сега ми изнесува 80%).
Ми вели да додадам Цертификат. претпоставувам ова му доаѓа како некоја диплома за нешто. Проблемот е во тоа што незнам каков број бара да се внесе во првата колона Certification ID:
Дали тоа може да биде и некој број од нашиве факултетски дипломи?

Г

Грејвдигер

Гостин
Дечки, ме интересира како да го надоградам Profile Completeness, на Одеск (кој сега ми изнесува 80%).
Ми вели да додадам Цертификат. претпоставувам ова му доаѓа како некоја диплома за нешто. Проблемот е во тоа што незнам каков број бара да се внесе во првата колона Certification ID:
Дали тоа може да биде и некој број од нашиве факултетски дипломи?
Кога ќе се стекнеш со некој сертификат добиваш ID број. За внесување на факултетска диплома не знам дали е добро да се внесе во тоа поле, но имаш „Education“ и таму може да го напишеш тоа. За да имаш 100% пополнето, не мора да имаш внесено и сертификат... а и пополнетоста на профилот е најмалку битна. Битни се проектите на кои имаш работено и некои други основни информации.
Не викам дека дека не е добро да се внесат освоените сертификати, но факултетска диплома нема да игра никаква улога во овој случај.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
може исплата преку moneybookers така? нешо ме заебава конектирањето на MB со oDesk али ваљда ќе се среди...

Член од
18 јули 2011
Мислења
20
Поени од реакции
0
може исплата преку moneybookers така? нешо ме заебава конектирањето на MB со oDesk али ваљда ќе се среди...
Каква картичка користиш за Moneybookers? со новите од тутунска ли?

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Дечки отворив акаунт на oDesk имам неколку прашања околку креирањето на профилот.

Што треба да станавам во Title,а што во Objective (нешто во врска за тоа што сум заинтересиран да барам работа или...)?
Hourly rate?Ова е минималната "плата" која ја барам (информација за работодавците)?
Job Categories of interest?Дали е пожено да ги наведам типовите на работа за кои сум заинтересиран или доволно е само Primary Role?

Можеби се глупави прашањата но подобро да си прашам со време :rolleyes:

И уште едно прашање во врска со плаќањето,може преку МВ или мора преку PayPal?

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Ах бре луѓе Одеск/Фрееланс не е за сите ама ај..

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Би сакал да знам шо најчесто работите на Одеск/Фреленсер?

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Би сакал да знам шо најчесто работите на Одеск/Фреленсер?
Точно е тоа што вика sickjoce (погоре еден пост) за секој не е Одеск/Фреленсер. Но има многу што да се научи а истовремено и да се извади некоја пара.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Точно е тоа што вика sickjoce (погоре еден пост) за секој не е Одеск/Фреленсер. Но има многу што да се научи а истовремено и да се извади некоја пара.
И пак никој не кажа..... што најчесто работи.....што му лежи.... која му е најголема заработка!

Разврзете малку....да прочитаме ние другите....па можеби и ке научиме нешто!

Kajgana Shop

На врв Bottom