Запознавање со родителите на дечкото/девојката

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Aбе ја не дека имав нешто желба да си ги запознавам девојките со родителите, ама најчесто ми улетуваа дома во моменти на интимност, па после нормално нели следува и претставувањето...

После првите две подолги врски и нивното прекинување, моите родители беа поемотивни од мене. Некако многу се приврзуваа за моите поранешни девојки, бидејќи ги прифаќаа од срце. Не дека моите биле некои досадни гњаватори па ги "труеле" со досадни фамиљарни муабети, едноставно онака - френдли, младалачки. Па после раскинувањата, додека јас се смеев, тие беа тажни, татко ми еднаш и ќе ме расшамараше извикувајќи: "Ти си крив, девојчето беше супер"! А бе стари...

И така, после втората подолга врска, ми забранија да носам дома девојка се додека не биде "за озбилно", за да не ја запознаеле и да не се приврзеле.

Девојка ми ја запознаа сосема случајно, се сретнавме едни со други пред зграда. Енд д рест из хистори...

Зошто го кењав ова? Веројатно има некоја поента. Настрана малоѓраѓански муабети како што прочитав неколку постови на темава, па што ѓе речеле комшиите, па дали била од фамилија (фамилија еј!), што ќе речел поштарот... кого го боли стапот кој што ќе рече?

Доколку ја сакате девојката и ви е убаво со неа, а воедно чувствувате дека и таа го чувствува истото за вас, притоа чувствувајќи се зрело и не ви лета лејката па утре да ви фујне: "Ќе и раскинам, кој ја ебе" - нема причина зошто да не ја запознаете со вашите родители. Се разбира, немаме сите родители со исти карактери и сфаќања, проценката дали е тоа добар потег останува на вас.

Доколку сеуште сакате да изигрувате плејбој, немој ни да помислувате да им задавате непотребни главоболки.

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Devilish Angel напиша:
Мало си ти срцка затоа така збориш :wink: За некоја година ке размилуваш поинаку и поинаку ке се одвиваат работите ке видиш и сама
Срцка, стварно сум мало, и баш ме интересира вака ти како постара дадичка, како размислуваш????

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
АуРоРа напиша:
FortunE напиша:
Имате врска (на пример месец дена или повеќе) и девојката/дечкото сака да ги запознаете нејзините/неговите родители.
Месец дена врска и сака да ме запознае со родителите? Тој може многу работи да сака, ама кој ќе му ја исполни таа желба...
Ти буквално ме сфати, а јас имав напишано месец дена како пример. Ако напишев една година поинаку ќе мислеше? :wink:

SpaceLily напиша:
I jas ne sum za zapoznavanje so roditelite.....
Зошто?

АуРоРа напиша:
Devilish Angel напиша:
Мало си ти срцка затоа така збориш :wink: За некоја година ке размислуваш поинаку и поинаку ке се одвиваат работите ке видиш и сама
Срцка, стварно сум мало, и баш ме интересира вака ти како постара дадичка, како размислуваш????
И мене ме интересира, искоментирала за тебе, а свое мислење не даде :D :roll: :wink:

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
si sedime jas i decko mi kaj nego,nesto se spremavme da iskacame i taman se spremivme i izlagame i koga kaj nego pred kuka gi gledame negovite kako se pribiraat doma.ja vrska nemav deka toa se negovite,dodusa so majkamu si se znaev ali sto tatko mu ne.taka da ne ni pomisluv deka toa e tatko mu,i doagame do nego i on so nego se pozdravuvavaat (se rakuvaat) i so edno epten kulturno dobrovecer,taka da ni na kraj pamet ne mi tekna.i koga on se vrti nakaj mene i mi se prestavuva,pa duri otposle mi tekna deka tatko mu se vikase ustvari aleksandar,a ja od sto bev zbuneta zaboraif da mu se prasavam na covekot :P :P :P :P

Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Sepak zapoznavanjeto so roditelite znaci na nekoj nacin i zblizuvanje,no nemora da znaci i trajnost na vrskata!

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
FortunE напиша:
Ти буквално ме сфати, а јас имав напишано месец дена како пример. Ако напишев една година поинаку ќе мислеше? :wink:
Епа не знам дали поинаку ќе мислев за една година, многу работи се дешаваат за една година, најверојатно во таа година сакајќи или несакајќи ќе дојде до случајна средба, и што ќе правиш, не ќе бегаш???Може на улица ќе се сретнете. Ама во секој случај година е поинаку од месец и дефинитивно не сум за средби од типот на семејни вечери па ајде, да те запознаам, ако е случајно ок...

АуРоРа напиша:
Devilish Angel напиша:
Мало си ти срцка затоа така збориш :wink: За некоја година ке размислуваш поинаку и поинаку ке се одвиваат работите ке видиш и сама
И мене ме интересира, искоментирала за тебе, а свое мислење не даде :D :roll: :wink:[/quote]

Oкеј јас дадов свое муслење по што дадата заклучи дека сум мало , значи сеа ја чекам неа

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Dolphin напиша:
Да де, ама не кога е јасно дека врската станува сериозна, туку апла, веќе кога ќе ја побараш за жена и ќе и стаиш веренички прстен на рака, е тогаш треба да се упознаш со нејзините родители...
Јас не се сложувам многу со ова. Одиш дома кај девојката, им велиш "Добро вечер" на родителите нејзини и "оп" дајте прстен да и ставам.
Јас мислам дека родителите на девојката не би прифатиле така. Ќе ти ја пролонгираат веридбата, само за да те запознаат прво подобро, а после ќе ти кажат "ставај и прстен" :pos:
Го велам ова, затоа што имаш спомнато за девојка која си спремен да ја земеш за жена. Нема да ти ја дадат родителите, што ти е? :pos:

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
АуРоРа напиша:
Devilish Angel напиша:
Мало си ти срцка затоа така збориш :wink: За некоја година ке размилуваш поинаку и поинаку ке се одвиваат работите ке видиш и сама
Па после месец дена одење (за мене зборувам) и не ми било чудно да се запознаам со неговите, напротив чудно би ми било ако не ги запознаам, секако дека не мислам на такви официјални средби со вечери и глупости, па ај ова ми е девојката/дечкото па бла бла, мразам такви работи, ама па нормално е некаде да се сретните со родителите дали некаде на улица или па дома тоа е сеедно, секако дека нема да бегам од домаму ако видам дека доагаат неговите или па да не влегувам домаму ако знам дека се тука неговите, а очекувам иста реакција и од него. Така размислувам сега, а до пред 3 4 години ако требаше пред врата ке седев ама не влегував ако знаев дека се дома неговите, срамежливо сум пусто шо да прам :oops:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Zapoznavanje e edno, sedenje doma na kafe, vecera muabeti i ostali stvari e najgolema glupost koja nekoj moze da ja naprai (ednash i nikad vise), se dur ne dojde denot koga pagja klapa, togash bujrum doma tato da te izmeri ko shto treba so pistol na masa, onaka kako shto toj saka :poos:

Kako i da e, zapoznavanje na ulica, na pominuvanje, pa mali gradovi site se znaat, e edno, sosem drugo ti da idesh specijalno da se zapoznavas. Eve mamo tato ova mi e devojkata, ili eve mamo tato ova mi e deckoto... bljuvotini. Toa samo eve mamo i tato ova mi e verenicata/verenikot, ke praime svadba kaj i da e, pa da mu videte lik pred svadba, da ne go/ja barate togash da videte koja e.

Interesno e ona MIsticen shto go kazuva, ista prikazna kaj mene doma so brat mi. Majka mi so dekret mu zabrani da donese bilo koja doma, se dur ne e spremen da i stavi prsten na raka. Ne saka zenata da pominuva niz preboluvanje ko nego, moze on toa i sam. I totalno e vo pravo. Posebno vo mali gradovi, si sedel piel kafe so nekoja nekoj, si ja tretital ko svoja kerka sin, i op trup mu tekne na ovaa/ovoj utre da ja ostai. lesno na niv utre da se ignoriraat ama na seriozen covek vo godini i nema bash da mu bide seedno odednash da se ponesuva kako nishto da ne se ima sluceno.

Taka da, pred svadba u maticno zapoznavanje ili ako nema ceremonii pred useluvanje zaedno, ko ke dojde mama da ja donese masinata za perenje shto ni ja kupila :poos:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Sekako deka barem edno predstavuvanje e na mesto , da znat i negovite i mojite barem koi sme i sto sme , a za bliskost nema voopsto potreba nego samo cista kultura , a jas nikogas ne sum imala problem so roditeli na deckovci moj nego so SESTRI , ne sum imala ni eden decko so imal sestra sto me prifatila kako sto treba , i bas me buni kako mozi nie zenskite da sme tolku "divi" :lud:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
A imash brat?

Ja imam, i go znam odgovort na tvojata dilema. Site ic gi nejkam i niedna nema da sakam :poos:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Nemam le 3 sestri doma sme :wink: Ama plis ODBN razjasni malce ako ne tie maka

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Најтешко е да ги "освоиш" жените во фамилијата на дечкото :pos: , а посебно сестрите!
Иаку сум немала јас проблем со тоа, ама знам какви ми се другарките кои имаат браќа! :pos:

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
ragazza напиша:
Nemam le 3 sestri doma sme :wink: Ama plis ODBN razjasni malce ako ne tie maka
Kolku i da objasnuvam cinam deka nema da mozam da objasnam, ni sama na sebe a uste pomalku na tebe. Ne deka ne gi sakam i deka ne sum gi sakala i deka nema da gi sakam... ama sekogash ke me mrzat, a za istoto pricinata se samite, posto nikogash nema da se sposobni da ja razberat vibracijata pomegju mene i nego i da ZAKUTAT na momenti :twisted:

Zatoa eden od moite preduslovi e da nema sestra toj nekoj :poos:

sala na strana... duga i siroka i neobjasniva... bar ne javno ;)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
OBDN напиша:
Zatoa eden od moite preduslovi e da nema sestra toj nekoj :poos:
Абе еве јас брат ми би ти го местела, верувај дека би те сакала како девојка негова! Ама има еден проблем, многу е малечко, 11 години има :poos: :poos:

Kajgana Shop

На врв Bottom